Hier word ik toch iets vrolijker van!

Is het nu definitief dan dat wij met FAA-PPL niet meer mogen vliegen in 2014 of kan dat weer veranderen. Komen er overgangsregelingen ?? Zo ja, welke??

Iedereen die ik spreek, lijkt het eenduidige antwoord te weten.
 
Iedereen die ik spreek, lijkt het eenduidige antwoord te weten.

Tja het is geen leuk bericht natuurlijk, maar het is niet moeilijk te snappen. Vanaf 1 januari 2014 kun je als Europeaan in Europa niet op een FAA brevet meer vliegen. Het zat al zeker 5 jaar in de pijplijn, dus reken niet op overgangsregelingen, in feite is de datum 1 januari 2014 al een overgang, want later dan geplanned.
Slechte zaak natuurlijk, er zullen wederom een hoop mensen (al dan niet gedwongen) stoppen met vliegen en niet de JAA papieren gaan halen.
Er zullen waarschijnlijk een hoop cirrussen e.d. te koop staan binnenkort.
 
Last edited:
Begrijp niet wat je duidelijker wilt hebben. Er stond een wetsvoorstel op de agenda. Peter van Dalen heeft een motie ingediend om te proberen deze wet te verwerpen. De motie van Peter van Dalen is niet aangenomen en vervolgens is de wet dus wel aangenomen.
Nogmaals dit kon je al jaren zien aankomen, alleen hebben veel mensen in een soort ontkenning geleefd.
 
Nou als je het zo goed weet en alles zo duidelijk is, dan vraag ik het jou.
Kun je ons precies uitleggen wat er gaat gebeuren
bv met mensen die een JAA ppl hebben en een faa ppl en IR
Wat gaat er gebeuren met de nederlanders die met een FAA licence vliegen bij een amerikaanse club maar in europa wonen.
Wat gaat Amerika ondernemen

Antwoorden zal niet te moeilijk zijn voor je
 
Ik begrijp je vragen niet zo goed. Als je een JAA PPL hebt en een FAA PPL met IR, mag je dus in Europa alleen VFR vliegen.
Als je geen JAA brevet hebt en geen Amerikaans staatsburger bent mag je dus helemaal niet meer vliegen in Europa.
Je mag natuurlijk wel met een FAA brevet in de USA vliegen ( ik begrijp niet wat je met amerikaanse vliegclub bedoeld).
Amerika gaat helemaal niets doen.
Als je wilt converteren naar EASA brevet kun je op de EASA website vinden wat de eisen zijn. Sorrie, maar dat ga ik niet voor je overtypen. Sleutel woorden zijn 100 uur PIC en 100 uur actual instrument.
Ik proef wat irritatie bij je, ik vind het ook geen goede zaak hoor !
Maar de regels zijn simpel, met een FAA brevet kun je als Europeaan in Europa niets meer.
Hou deze http://www.november.aero/ website in de gaten voor meer nieuws.
@Rocketrider: Ik heb het topic nog eens doorgelezen en begrijp je laatste post nu helemaal niet meer. Het is min of meer zoals je zelf in post 19 aangeeft. Wat is je nog niet duidelijk ?
 
Last edited:
Balen met de grote B. S..t met de grote S.
Heb er altijd al rekening mee gehouden maar dit is echt balen.
 
Yep,
Betekent dat we weer in de boeken kunnen, en weer een hoop geld uit kunnen gaan geven.


PPL/IR Non commercial
Skill test
4 vakken theorie
100 uur actual IFR als PIC

PPL Non commercial
Skill test
2 vakken theorie
100 uur als PIC

Skill test is een volledig examen.

en dan natuurlijk LP en med class II


dit verhaal snap ik niet???
waar lees je 4 vakken? het zijn de volle 7!!?


het wachten is nu op:

een eventuele Bilaterale ovk
of
FCL008
of
heel veel tijd vinden
 
Ook mij raakt het niet. Al vraag ik me wel af hoe het straks allemaal in elkaar steekt met de nieuwe EASA regels en brevetten en weet ik wat al niet meer, maar daar zijn andere topics voor en dat zoek ik tzt wel een keer uit.

Nog wel even een vraag die mij bezighoud:
Wat betekent dit nu eigenlijk voor N-reg kisten die hier in Europa staan?

Ik wordt graag verbeterd als ik domme dingen zeg, maar is het nu niet zo dat je een N-reg kist alleen mag vliegen met een FAA PPL?

Straks mag je als Europeaan niet meer vliegen op je FAA PPL, wie mag er dan nog wel met die N-Reg's vliegen?

Dat het vaak niet mogelijk is, of heel ingewikkeld is om een N-Reg over te zetten naar een Europese registratie, is mij duidelijk.
 
Het is dan helemaal niet meer interessant om een N-reg te hebben. Je moet dan aan beide regelgevingen voldoen, dus en een FAA en een JAA brevet zoals het er nu uit ziet. Overigens mag je al met alleen een Europees brevet een N-reg vliegen in je eigen land. Als EASA dat nu eens zou oprekken naar binnen Europa, dan heb je dus geen FAA brevet meer nodig.
Maar goed, waarom zou je überhaupt nog een N-reg willen ?
Je moet toch een Europees brevet hebben en het onderhoud moet volgens zowel FAA als JAA eisen. Dus en een FAA annual en een Europees ARC via een CAMO. Is alleen maar een hoop kosten t.o.v. gewoon EASA geregistreerd.
Qua vliegtuigen is het meest interessant wat er gaat gebeuren met N-regs die modificatie hebben ondergaan die wel FAA, maar niet JAA approved zijn. Kun je die straks wel Europees onderhouden ?
 
Ik had eigenlijk begrepen dat het vaak zonder modificaties al een probleem kan zijn om een N-Reg kist volgens de EASA regels approved te krijgen. Dit omdat onderhoud niet altijd volgens JAA/EASA regels plaats (hoeft) heeft gevonden. Om e.a. dan in orde te krijgen, kan (zo ik heb begrepen) al een gebed zonder einde zijn.

n.b. Als je alleen boven je eigen land mag vliegen... Tja, in Duitsland of Frankrijk is dat wellicht nog niet zo een punt, maar in Nederland lijkt me dat knap irritant.
Maar als ik jou goed begrijp mag ik dus met een N-Reg, mits onderhoud bla bla bla, gewoon over heel Europa vliegen, mits ik zowel een JAA als een FAA ppl heb.
 
Als ik het goed heb begrepen gaan ze voorlopig de N kisten niet aanpakken.

Download de EASA Part FCL en daar staan de eisen in voor niet commerciele PPL en PPL IR
Zover ik kan zien 4 vakken PPL/ IR en 2 vakken PPL
 
Denk dat de FAA, die over N-reg kisten gaan, en de verzekering, het niet leuk vinden als je zonder US license een N-reg kist vliegt.


Volgens mij is het een stukje V.S. in den vreemde.

Proefprocesje voor de europese rechter zou wel leuk zijn.

"Meneer u bent dus wel bevoegd en bekwaam, maar niet bevoegd....."

Weer een goed staaltje 'Vrij verkeer van goederen en diensten'

Voorlopig dus alleen een goed "uw Euro voor Drachmes" programma.

De Euro crisis wordt duidelijker..... Ik doe er gewoon niet meer aan mee. :stapelge:


P.S., worden die YAK´s dan nu ook neergeschoten ?
 
Het is dan helemaal niet meer interessant om een N-reg te hebben. Je moet dan aan beide regelgevingen voldoen, dus en een FAA en een JAA brevet zoals het er nu uit ziet. Overigens mag je al met alleen een Europees brevet een N-reg vliegen in je eigen land. Als EASA dat nu eens zou oprekken naar binnen Europa, dan heb je dus geen FAA brevet meer nodig.
Maar goed, waarom zou je überhaupt nog een N-reg willen ?
Je moet toch een Europees brevet hebben en het onderhoud moet volgens zowel FAA als JAA eisen. Dus en een FAA annual en een Europees ARC via een CAMO. Is alleen maar een hoop kosten t.o.v. gewoon EASA geregistreerd.
Qua vliegtuigen is het meest interessant wat er gaat gebeuren met N-regs die modificatie hebben ondergaan die wel FAA, maar niet JAA approved zijn. Kun je die straks wel Europees onderhouden ?


In feite ben ik nu m`n kistje al FAA + JAA aan het onderhouden. Het schijnt dat m`n kist toch wel vrij geruisloos het PH register in te loodsen valt met Camo en al dat gedoe. Alleen zit er niet op te wachten zoals je zult begrijpen. Kost duizenden euro`s wat gewoon weggegooid geld wordt.
 
Geachte heer

Het besluit over de Part FCL van EASA is tot stand gekomen via de zogeheten comitology procedure. Dat betekent dat op grond van de basiswetgeving (in dit geval Regulation 216/2008) een comité van nationale experts bij elkaar komt, dat is bevoegd beslissingen te nemen over bepaalde onderdelen van die basiswetgeving zonder dat het gangbare wetgevingstraject (Voorstel Europesen Commissie, besluit van Raad van Minister en Europees Parlement) hoeft te worden gevolgd.

In de comitologyprocedure heeft het Europees Parlement de gelegenheid binnen drie maanden de wetgeving te blokkeren (ja of nee, niet amenderen) op grond van een paar vooraf vastgestelde gronden (bij voorbeeld, de basiswetgeving wordt geschonden of het besluit is buiten alle proporties). De heer Van Dalen heeft in de Transportcommissie aan zijn collega's een resolutie voorgesteld waarin hij stelde dat de voorgestelde wetgeving vooral dispropotioneel was. Helaas kreeg hij geen meerderheid achter zich en werd de resolutie met 16 voor en 22 stemmen tegen verworpen. In de bijlage kunt u het (korte) verslag van het secretariaat van de Transportcommissie over dit onderwerp vinden.

Formeel komt hiermee een einde aan de mogelijkheden van het Europees Parlement. Het besluit is genomen door het bevoegde comité en het Europees Parlement wil de zaak niet blokkeren. Dat is zeer spijtig voor de piloten met een Amerikaans/Canadees/Australisch brevet en EU onderdaan zijn. We zullen waar mogelijk onze afkeer over het besluit blijven uitspreken maar formeel zijn er voor het Europees Parlement geen mogelijkheden meer. Ik zou u, en uw collega's, adviseren uw bezwaren tegen het besluit kenbaar te blijven maken bij EASA en de Europese Commissie. Misschien kan een voortdurend en groot aantal bezwaren een keer brengen in deze zaak.

Met vriendelijke groet,
namens Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie),
Benjamin Beldman
 
Het volgende komt uit de IAOPA enews voor september. Het tweede deel zegt niets over het vliegen van FAA toestellen en FAA piloten in Europa, maar zegt des te meer over de manier van werken van EASA. Interessant om dit ook te weten:

EASA railroads its N-reg attack through Parliament

The European Parliament yesterday approved EASA-FCL despite a last-minute attempt to have it sent back to EASA for redrafting because of unresolved issues surrounding third-country licences. The vote was very close – 16 against approval, 22 for – and a surprise for IAOPA was the fact that the Parliament's Transport Committee chairman Brian Simpson and his socialist group voted in EASA's favour. Mr Simpson had expressed support for IAOPA's position on the N-register in the past and it had been hoped he would vote accordingly.
The passage of EASA-FCL despite the deleterious effect it will have on the general aviation industry illustrates not only the absence of any real democratic control over EASA but the failings of the whole European governmental structure. EASA-FCL was born out of a Basic Regulation written by European Commissioners with no electoral mandate; the details were added by bureaucrats at EASA who paid lip service to the idea of consultation with industry. When the time came to vote, the elected members of the European Parliament were denied the opportunity to pass judgement on the components of this long and complex document – they only had the power to accept all of EASA's proposals, or reject them entirely. Because the Commission's deadlines (themselves entirely arbitrary) are bearing down on us, MEPs are under enormous pressure to pass the legislation; failure to do so would have caused chaos and confusion among the national aviation authorities who are expected to begin implementing EASA-FCL by April next year, and it is a measure of the extreme level of concern MEPs have over the N-registration issue that many of them were prepared to 'throw the baby out with the bathwater'.
The decision was effectively taken on August 31st by the Transport and Tourism Committee, which speaks for the whole Parliament on this issue. Thanks in part to the work of Herbert Habnit, founder of AOPA Netherlands, two MEPs, Peter van Dalen and Philip Bradbourne, had sought a resolution saying that EASA's third-country licensing proposals meant that many pilots would be severely disadvantaged, subject to additional training, examination and 'notable costs', and that the requirements were 'disproportionate'. EASA claims the shortcomings in its regulation can be overcome by a bilateral agreement between Europe and the US, but the van Dalen/Bradbourne motion points out that 'there is absolutely no evidence nor clear future prospects for the potential bilateral Aviation Safety Agreements being drafted and to be concluded before April 2014'(by which time the third-country provision of EASA-FCL must be fully implemented) that would solve these problems. It goes on to say there are no safety issues behind EASA's regulation, and adds that the draft regulation does not even conform to the requirements of the Commission's own Basic Regulation.
Four more votes would have tipped the matter in general aviation's favour. Mr Habnit was particularly disappointed at the failure of Mr Simpson and those in his sphere of influence to support the resolution. Mr Simpson had, says Mr Habnit, abrogated the provisions of the European Parliament's own 'Agenda for a Sustainable Future for General Aviation', adopted in 2009. There has, he adds, been no real attempt to quantify the cost of this politically-motivated attack on the GA industry. 'Even EASA does not understand the consequences of its actions.'
IAOPA Senior Vice President Martin Robinson said afterwards: 'It's a sad day. The MEPs were put under enormous pressure to push this through and were denied the ability to address the huge flaws in it. This could not have been railroaded through in a truly democratic process. Economically, the vote is seriously bad news for our industry. Many of those who have been flying perfectly safely for decades on FAA licences are not going to make the extraordinary investment of time, effort and money needed to get European IRs or other qualifications – they will simply give up. The European Parliament has blown a great hole in our industry with this vote, and because it has been bamboozled by EASA, it doesn't even know it.
'We now have to focus on the detail of the FCL annexe to the Bilateral Agreement to make sure that EASA and the FAA reach sensible agreements on what credits they will give to each other's training systems. It is unlikely that the 2014 deadline will be achieved given the amount of work that needs to be done, and the Commission has accepted that the deadline may need to be extended. Retrospective legislation like this is damaging and the Commission should now work hard with the industry to reduce as far a possible the negative impact of these decisions.'

EASA-Ops – some amelioration, but not enough

EASA's final proposals on Ops were published yesterday (August 31st), and while they have matured considerably since the original poor-quality document was first made public, there are still areas with which IAOPA is not satisfied. It is important that members look at Notice of Proposed Amendment and make their observations clear to EASA. Failure to do so may mean we are saddled with the undesirable, pointless and in some cases expensive requirements which remain in the proposals, despite the best efforts of Working Groups to have them removed.
IAOPA's representatives on the two Working Groups were Jeremy James (non-complex ops) and Jacob Pedersen (complex ops). Both are happy that the most onerous requirements have been cut out of the regulations. In complex ops, the absurd requirement that a single-engined aircraft be capable of continuing its take-off after an engine failure has gone, as has a requirement that would effectively have prevented a single engined aircraft from taking off at all in IMC conditions. In non-complex ops, a requirement that all helicopters be fitted with floats when flying over water has been modified to exempt aircraft flying within 50 miles of land, and the demand for steerable landing lights has been finessed. The contentious demand that all aircraft be equipped with a fixed ELT has been replaced with a more sensible requirement for a PLB to be carried on an aircraft with six or fewer seats. Proposals to require two horizons for night flight have gone.
However, a demand for heated pitot heads for night flying has been re-introduced at the last moment after having been cut out at the Working Group stage. This is a particular blow in the helicopter world, where heated pitots are generally fitted only to aircraft which will operate in IMC and where retrofitting costs will be enormous. The requirement is all the more baffling because it was not contained in the last draft regulation, produced only three weeks earlier, and there has been no explanation for its reintroduction.
Other issues are:
1. Oxygen requirements – mandatory above FL130 and if you fly between FL100 and FL130 for more than 30 minutes.
2. Mandatory fire extinguisher, with no exemption for aerobatic flights as requested.
3. Poor dangerous goods regulation, not adapted to non-commercial operations.
4. More than doubled minimum visibility for an IFR take-off without a special approval – now 400 meters RVR, as opposed to the existing 150 meters RVR, with no justification for the change.
Jacob Pedersen says: "Items 1 and 2 prevent the pilot from taking responsibility and selecting the safest course of action in a given situation. It should never be the case that a safety regulation forces a pilot to choose a less safe option, and in both situations EASA goes directly against the recommendation of EASA's own review group. Consider the pilot who is crossing the Alps at FL110 and finds himself on top of a cloud layer after 30 minutes. Should he be forced to leave FL110, with smooth air and blue sky, to descend 1000 ft, bringing him closer to high terrain and into the clouds that might contain severe turbulence, rain, hail or worse? EASA may make it the only legal option, but is it also the safest? Germany has had good results with allowing operations between FL100 and FL120 without extra oxygen, and it is exactly these altitudes which are so important, particularly for the Alpine regions."
The dangerous goods rules will cover EASA's back but add to cost and do nothing for safety. Few non-commercial pilots will ever apply for dangerous goods approval, nor will they intentionally fly with dangerous goods. Yet EASA's rules will require all pilots to buy an ICAO document costing €100, plus an update charge. In practice what will happen is that most pilots will never know that they are violating ICAO recommendations on dangerous goods since they will never obtain what is in fact a document produced for the commercial world.
Jacob says: "The first three cases above are clear examples of the fact that EASA is not writing safety regulation to promote safety but to absolve EASA from liability if something goes wrong. If a pilot wants to take what he considers to be the safest course of action, he could be forced to break the rules, which is absurd. Item 4 is an example of EASA changing regulation to prevent operations that have been conducted safely for decades, without providing any evidence as to why this change is necessary."
 
Inhoudelijk commentaar: waardeloos!

N2024, kun je de titel van dit topic aanpassen en er "Hier word ik niet echt vrolijk van" van maken? :traantjes
 
done

Sorry Chase, ik kan alleen in eerste bericht het bericht zelf een andere naam geven. Het hele topic blijft vrolijk:traantjes
 
Last edited:
Als ik het goed heb begrepen gaan ze voorlopig de N kisten niet aanpakken.

Download de EASA Part FCL en daar staan de eisen in voor niet commerciele PPL en PPL IR
Zover ik kan zien 4 vakken PPL/ IR en 2 vakken PPL


volgens mij is dat voor een validation. dat moet jaarlijks verlengd en mag maar 1x

het gaat om conversion.

dat is bij mijn weten voor ir de volle 7 vakken
 
Dit is wat ik kan vinden

Pilot licences for non-commercial activities with an instrument rating

4. In the case of private pilot licences with an instrument rating, or CPL and ATPL licences with an instrument rating where the pilot intends only to exercise private pilot privileges, the holder shall comply with the following requirements:
(a) complete the skill test for instrument rating and the type or class ratings relevant to the privileges of the licence held, in accordance with Appendix 7 and Appendix 9 to Part-FCL;
(b) demonstrate that he/she has acquired knowledge of Air Law, Aeronautical Weather Codes, Flight Planning and Performance (IR), and Human Performance;
(c) demonstrate that he/she has acquired knowledge of English in accordance with FCL.055;
(d) hold at least a valid Class 2 medical certificate issued in accordance with ICAO Annex 1;
(f) have a minimum experience of at least 100 hours of instrument flight time as pilot-in-command in the relevant category of aircraft.

Pilot licences for non-commercial activities without an instrument rating

5. In the case of private pilot licences, or CPL and ATPL licences without an instrument rating where the pilot intends only to exercise private pilot privileges, the holder shall comply with the following requirements:
(a) demonstrate that he/she has acquired knowledge of Air Law and Human Performance;
(b) pass the PPL skill test as set out in Part-FCL;
(c) fulfil the relevant requirements of Part-FCL for the issuance of a type or class rating as relevant to the privileges of the licence held;
(d) hold at least a Class 2 medical certificate issued in accordance with ICAO Annex 1;
(e) demonstrate that he/she has acquired language proficiency in accordance with FCL.055;
(f) have a minimum experience of at least 100 hours as pilot in the relevant category of aircraft.
 
Last edited:
Back
Top