TUI Airlines Nederland???

Nou...daar sta je dan op de luchthaven...1 dag voor vertrek...Ja.sorry....was goede deal...maar de kist vertrekt toch niet...zie het al weer helemaal gebeuren..word daarna je goedkope deal toch een dure deal......zie hieronder.



Voor SEAT ONLY passagiers is het absoluut noodzakelijk de terugreisdatum te herbevestigen. U dient zich minimaal 1à 2 dagen voor vertrek met de reisleiding of locale vertegenwoordiger in verbinding te stellen. Deze kan u vervolgens informeren over eventuele vluchtwijzigingen van uw terugreis. Indien u met een charter reist behoren vluchtwijzigingen ten alle tijden tot de mogelijkheden. Informatie over hoe en wanneer u de reisleiding of locale vertegenwoordiger kunt bereiken is te vinden op een mededelingencoupon bij uw reisbescheiden.
 
Steven van der Heijden heeft zichzelf de das om gedaan

Steven van der Heijden heeft zichzelf de das om gedaan

AMSTERDAM – “Ketelmuziek”, zo noemt Gerard Helming, topman van reisorganisatie Thomas Cook, de uitlatingen over een megaclaim van tientallen miljoenen euro’s van de creperende ExelAviationGroep aan het adres van de touroperator. “Het exacte bedrag voor de schadevergoeding is nog onduidelijk." In verklaringen heeft de Exel directeur over enkele tientallen miljoenen gesproken.

Concreet is de claim nog niet bij Thomas Cook neergelegd. Wel passeert daar dagelijks veel correspondentie met bijbehorende dreigementen van juristen, zo zegt hij in een gesprek met Arnold Burlage in de Financiële Telegraaf.

“Voor een claim ontbreekt alle grond. In het contract was de verleende surseance van betaling was één van de ontbindende voorwaarden, waar op we ons nu beroepen. Bij het aangaan van de overeenkomst was dus in deze ontwikkeling voorzien”

Pikante bijzonderheid is dat de overeenkomst van Thomas Cook en HollandExel destijds is ondertekend door Steven van der Heijden , de huidige topman van TUI, dat als enige met de reisorganisaties Kras, Holland International en Arke aan boord is gebleven en onder eigen vlag een doorstart probeert te maken.

De voorziening van de ontbindende contractvoorwaarde in geval van uitstel van betaling blijkt te zijn getroffen door de TUI-topman toen hij enkele maanden geleden nog als directeur van Thomas Cook fungeerde. “Wij hebben van die voorwaarde gebruik gemaakt omdat we onze passagiers en eigen organisatie niet langer de onzekerheid over de toekomst van HollandExel konden permitteren”, aldus de Thomas Cook directeur, die pas kort geleden bij dat reisconcern is aangetreden.

In de reissector in Nederland wordt met spanning uitgezien naar officiële reacties van het Duitse moederconcern van TUI Nederland.

Ondanks pogingen van de 100% dochtermaatschappij om HollandExel over te nemen heeft de in Duitsland beursgenoteerde concern daarover vreemd genoeg officieel nog geen mededelingen gedaan. Onduidelijkheid bestaat ondermeer over de vraag of de het Duitse reisconcern van plan is om de concurrentie aan te gaan met de heersende Nederlandse vakantiemaatschappijen Transavia en Martinair, die tot de KLM-groep behoren.
 
Geen overname

Geen overname

BamBam7 zei:
TUI-topman Steven van der Heijden. Van overname wil de bestuursvoorzitter eigenlijk niet spreken. “We starten door met onze eigen airline.”

TUI will niederländische Airline Holland Exel nicht übernehmen


TUI will niederländische Airline Holland Exel nicht übernehmen HANNOVER (Dow Jones-VWD)--Die TUI AG, Hannover, will die niederländische Airline Holland Exel nicht übernehmen. Das sagte ein Konzernsprecher am Mittwoch auf Anfrage von Dow Jones Newswires und dementierte damit einen Bericht in der Tageszeitung "Die Welt" (Mittwochausgabe). Richtig sei, dass der Konzern dieser Fluggesellschaft einen Überbrückungskredit in einem niedrigen einstelligen Mio-EUR-Bereich zur Verfügung gestellt habe, sagte der Sprecher. Damit solle ermöglicht werden, dass die Airline den Flugverkehr aufrechterhalte und die TUI-Kunden an ihre Reiseziele gelangten. Dies hatte TUI bereits am Montag mitgeteilt. Wie lange dieser Kredit reiche und was danach geschehe, sei noch nicht klar, sagte der Sprecher. Eine Übernahme sei aber nicht geplant. Die Zeitung hatte ohne Bezug auf eine Quelle berichtet, dass die niederländische TUI-Tochter kurz vor der Übernahme der in Zahlungsschwierigkeiten befindlichen niederländischen Charterflugairline Exel Aviation steht. -Von Kirsten Bienk, Dow Jones Newswires
 
Dit is niks nieuws, het Air Holland 3-scenario herhaalt zich. TUI-Airlines Nederland vraagt z'n eigen AOC aan (makkie hier), onttrekt vervolgens mens en machines aan HXL, en laat de lege huls HXL ploffen. Het is een één op één kopie van wat zich vorig jaar afspeelde.

Ook lijkt het er op dat SvdH dezelfde fout begaat als EdV, en dat is de Antillenroute. Zodra je aan dé Cashcow van de KLeM komt schrikken ze wakker daar in Amstelveen, pardon Parijs, en komt men in actie. Dat TUI hun grootste klant is wordt dan voor het gemak even vergeten. Je kunt niet zomaar 'ongestraft' 5 keer per week op CUR gaan vliegen zonder een tegenzet te verwachten.

En Stevie, ja Stevie kan niet meer terug. Die moet hiermee door tot het bittere eind. Binnenkort zullen we weten of hij een geniale zet heeft gedaan of gigantisch heeft geblunderd.

We'll see...
 
Het volgende kwam ik tegen op de TUI website:

MAXIMALE INSPANNINGEN TUI NEDERLAND VOOR VERRE CHARTERS HOLLANDEXEL
Reisconcern TUI Nederland heeft op vrijdagmiddag 4 februari 2005 besloten om enkele miljoenen Euro's te injecteren in chartermaatschappij HollandExel, zelfstandig onderdeel van de Exel Aviation Group. Daarmee zijn de verre chartervluchten voor het lopende winterseizoen en het komende zomerseizoen zo veel mogelijk veiliggesteld voor onze klanten. Om de continuïteit te waarborgen heeft marktleider TUI Nederland wel een aantal wijzigingen in de vluchtschema's van zowel het lopende winterseizoen als het komende zomerseizoen moeten doorvoeren.

Sinds woensdag 9 februari 2005 zijn diverse commerciële acties gelanceerd om de bijna 10.000 vliegtuigstoelen voor de verre charters - met het gewilde drieklassen concept, te weten Economy Class, Comfort Class en Business Class - zo vol mogelijk te krijgen op de Caribische en Zuid-Amerikaanse bestemmingen. Op de eerste actiedag boekten bijna 1000 klanten direct één van de scherp geprijsde aanbiedingen.

Continuïteit in wintercharters
Voor het lopende winterseizoen vliegen de merken van TUI Nederland met de charters van HollandExel naar de verre bestemmingen in Brazilië (Porto Seguro en Recife), Cuba (Varadero en Holguin), Dominicaanse Republiek (Punta Cana en Puerto Plata), Jamaica (Montego Bay) en Mexico (Cancun). Deze wintercharters met HollandExel betreffen de volgende reismerken van TUI Nederland: Arke, Holland International, KRAS en Zeetours Cruises (DomRep).

Wijzigingen in wintercharters
Wat betreft het lopende winterseizoen zijn de belangrijkste wijzigingen in de chartervluchten met HollandExel, dat de charter naar Colombo op Sri Lanka als charter is geannuleerd, maar vanaf heden gewoon als lijndienst wordt gevlogen met Sri Lankan Airways. De chartervluchten naar Goa in India zijn helaas per direct geannuleerd voor de rest van het lopende winterseizoen. Oorzaak is het te geringe aantal passagiers, nu de voormalige, concurrente partner zich heeft teruggetrokken uit de charters. In het zomerseizoen was deze bestemming sowieso niet in het charterschema opgenomen.

Geen wijzigingen in lijndienst voor winter en zomer
Voor het merk KRAS van TUI Nederland is de lijndienst met DutchCaribbeanExel naar Curaçao zowel voor de lopende winter als voor de komende zomer ongewijzigd.

Continuïteit in zomercharters
Voor het komende zomerseizoen vanaf 1 april 2005 vliegen de merken van TUI Nederland met de charters van HollandExel naar de verre bestemmingen Cuba (Varadero en Holguin), Dominicaanse Republiek (Punta Cana en Puerto Plata), Jamaica (Montego Bay) en Mexico (Cancun). Daar komt nog bij dat HollandExel vanaf 1 april 2005 ook enkele Europese bestemmingen zal gaan aanvliegen voor de merken van TUI Nederland. Het betreft bestemmingen in Turkije (Antalya, Bodrum en Dalaman), Griekenland (Kos, Kreta en Rhodos), Egypte (Hurghada, Luxor en Sharm el Sheik) en Spanje (Tenerife). Al deze zomerse vluchten met HollandExel naar genoemde bestemmingen betreffen de reismerken van TUI Nederland: Arke, Holland International, KRAS, Isropa Reizen, ROBINSON en Zeetours Cruises (DomRep).

Wijzigingen in zomercharters
Wat betreft het komende zomerseizoen vanaf 1 april 2005 worden de chartervluchten met HollandExel naar Porto Seguro en Recife in Brazilië helaas gestaakt. Momenteel wordt nog naar alternatieven gekeken om deze bestemmingen aan te blijven vliegen, mogelijk met een lijndienst of toch weer met een charter. De chartervluchten naar Colombo op Sri Lanka worden weliswaar met ingang van het komende zomerseizoen als charter geannuleerd, maar worden wel als lijndienst aangevlogen met Sri Lankan Airways. De chartervluchten naar Mombasa in Kenia worden helaas als charter gestaakt met ingang van het komende zomerseizoen. Momenteel wordt nog naar alternatieven gekeken om deze bestemming aan te blijven vliegen, mogelijk met een lijndienst.

Voor alle gedetailleerde gegevens, overige wijzigingen en vernieuwingen in de vluchtdagen en bestemmingen wordt verwezen naar de ANVR-reisbureaus. Deze beschikken voor klanten over het meest actuele vluchtoverzicht. Ook informeren zij de klanten die door eventuele wijzigingen kunnen worden getroffen. De geldende ANVR-voorwaarden zijn steeds van toepassing.

Vanafprijzen tijdens de lopende commerciële acties
Voor Porte Seguro in Brazilië is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 2* hotel o.b.v. logies en ontbijt 369 Euro pp. Voor Recife in Brazilië is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 2* hotel o.b.v. logies en ontbijt 399 Euro pp. Voor Cancun in Mexico is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt 479 Euro pp. Voor All Inclusive op deze bestemming is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 4* hotel 799 Euro pp. Voor Puerto Plata op de Dominicaanse Republiek is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt Euro 369 pp. Voor All Inclusive op deze bestemming is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel Euro 469 pp. Voor Punta Cana op de Dominicaanse Republiek is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 4* hotel o.b.v. Ail Inclusive 599 Euro pp. Voor Varadero op Cuba is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt 499 Euro pp. Voor All Inclusive op deze bestemming is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel 699 Euro pp. Voor Holguin op Cuba is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. All Inclusive 535 Euro pp. Voor Montego Bay op Jamaica is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. logies en ontbijt 399 Euro pp. Voor All Inclusive op deze bestemming is de vanafprijs voor 9 dagen inclusief 3* hotel o.b.v. 779 Euro pp.

Genoemde prijzen zijn vanafprijzen per persoon, geldig voor het huidige winterseizoen op basis van 2 persoonsbezetting, op basis van de HollandExel U-klasse (toeslag HollandExel T-klasse 24 Euro per persoon per enkele reis), exclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en eventuele andere toeslagen.

HollandExel heeft zelfstandige positie binnen Exel Aviation Group
TUI Nederland heeft op het gebied van kapitaalinjecties niets van doen met andere bedrijfsonderdelen van de totale Exel Aviation Group. Het reisconcern werkt uitsluitend samen met chartermaatschappij HollandExel, onderdeel van deze groep. Wel maken specifieke klanten gebruik van bepaalde lijndiensten van andere onderdelen van de Exel Aviation Group, maar dat zijn dus geen charters. Die vallen dan ook niet onder de ANVR-voorwaarden, maar onder de eigen Exel-voorwaarden voor deze lijndiensten. De SGR-regeling is in die gevallen niet van toepassing, immers de Exel Aviation Group is een luchtvaartmaatschappij en geen ANVR-reisorganisatie zoals marktleider TUI Nederland is. Die laatste valt dus wel onder de zekerheden van de ANVR-voorwaarden, de SGR-regeling en het Calamiteitenfonds.

Via de geëigende kanalen worden de juiste vluchtnummers en vertrektijden bekend gemaakt aan de klanten van de merken van TUI Nederland. Bij wijzigingen worden klanten op de hoogte gesteld door het ANVR-reisbureau of retailkanaal van boeking.
 
Deze is ook aardig voor de beeldvorming (financieel dagblad 17-2-2005) Moeten we er echt aan gaan wennen???:

TUI is zeker van doorstart Holland Exel
Vliegvergunning is laatste horde

FRANKA ROLVINK


AMSTERDAM - Reisorganisatie TUI zal de activiteiten van luchtvaartmaatschappij Holland Exel voortzetten. Het wachten is alleen op een vliegvergunning. TUI zegt dat de reddingsoperatie nu 'onder controle is'.

Het optimisme van TUI -directeur Steven van der Heijden volgt op langdurige onderhandelingen met de bewindvoerders van Holland Exel. Op 3 februari vroeg Exel surseance van betaling aan. Sindsdien wordt gewerkt met een noodkrediet van euro 3 mln.

'We hebben de situatie goed ingeschat', zegt Van der Heijden, die zich een week geleden in deze krant nog niet onzeker toonde over een succesvolle doorstart. Nu is hij bereid het noodkrediet te verhogen. 'Het zal beduidend hoger zijn dan de afgesproken euro 3 mln, maar hoe hoog vertel ik niet.'

TUI zal Holland Exel niet overnemen. De reisorganisatie werkt aan een boedeltransactie, waarbij alleen personeel, vliegtuigen, contracten en andere activa overgaan. Daarmee blijft TUI gevrijwaard van verborgen verplichtingen, die een overname van de aandelen met zich mee kan brengen.

Van der Heijden zit op Curaçao om daar de toeristenindustrie alvast gerust te stellen en ze van TUI 's plannen met Exel op de hoogte te brengen. Hij wil ook 'op structurele basis' stoelen voor de zomermaanden verkopen. 'Als we doorgaan wil ik niet worden geconfronteerd met lege vliegtuigstoelen.'

De doorstart kan volgens de TUI -directeur eigenlijk alleen nog stuklopen op de vliegvergunning. Doordat de reisorganisatie alleen de activiteiten wil overnemen, vervalt de vergunning van Exel en moet een nieuwe worden aangevraagd. Van der Heijden: 'De autoriteiten hebben toegezegd hier zo snel mogelijk naar te kijken.'

De tweede afnemer van Exel, reisorganisatie Thomas Cook, had geen vertrouwen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij en trok zich de dag na de surseance-aanvraag terug. Daarom willen de bewindvoerders een miljoenenclaim indienen bij Thomas Cook. Deze moet de schade dekken die de Belgische luchtvaarttak heeft opgelopen bij de contractbreuk. In Nederland is surseance een ontbindende voorwaarde, in België niet.

De woordvoerder van Thomas Cook in Gent zegt nog geen claim van Exel te hebben ontvangen. Op de vraag of Thomas Cook zelf een claim heeft ingediend bij Exel, wil hij geen commentaar geven.
 
Autobrake zei:
TUI zal Holland Exel niet overnemen. De reisorganisatie werkt aan een boedeltransactie, waarbij alleen personeel, vliegtuigen, contracten en andere activa overgaan. Daarmee blijft TUI gevrijwaard van verborgen verplichtingen, die een overname van de aandelen met zich mee kan brengen.

Buiten het feit dat de meesten deze constructie al aan zag komen wordt het ook ronduit toegegeven. De interessante onderdelen worden uit HE gelift en dan blijft er een lege BV over met alleen maar schulden. De schuldeisers kunnen naar hun geld fluiten. Dat noemen ze toch een sterfhuisconstructie? Ben benieuw naar de entry betreffende Paulianeus voorkomende transactie in het verslag van de curator tegen die tijd. ;)
 
TUI denkt aan wintercharters
17 Feb, 2005, 18:35 PST

Email dit artikel
Print dit artikel


WILLEMSTAD — Vliegtuigen voor de middellange afstand in de drukke zomermaanden inzetten in Europa, en in de daar rustigere wintermaanden inzetten in de Caribische regio. Met dit idee speelt reisorganisatie TUI. “Dat is natuurlijk de droom van iedere chartermaatschappij”, zegt TUI-topman Steven van der Heijden.



De bestuursvoorzitter van Nederlands grootste reisorganisatie haast zich te zeggen dat dit een langetermijnvisie betreft. Voorlopig is het reisconcern druk doende met de doorstart van HollandExel en DutchCaribbeanExel. Eerder deze week maakte Van der Heijden kennis met Vervoer-minister Omayra Leeflang (PAR) en lichtte haar in over de plannen. “Ik ben hier niet om te onderhandelen. Maar we zijn bezig met haar eiland. Dus moet ze ook weten waar we mee bezig zijn.”

TUI vervoert in de zomer binnen Europa talloze vakantiegangers veelal met vliegtuigen van het type Boeing 737/757; toestellen met 100 tot 280 stoelen, afhankelijk van het type en de configuratie. In de winter is er een overschot. “Wij zouden graag in samenwerking met een vergunninghouder hier die vliegtuigen in de regio opereren.” Voor Noord-Amerikanen loopt het hoogseizoen van december tot april, die komen dan in grote getale voor een warme wintervakantie naar de Cariben.

Deze visie geeft invulling aan de samenwerkingsgedachte waarover Van der Heijden gisteren in een interview met de Amigoe uitweidde. Een partnerschap met DutchEagleExpress (DEE) zit er gezien de wederzijdse belangen (afhandeling van vluchten uit Amsterdam) wel in. De toeristische sector schreeuwt al jaren om meer airlift uit het dichtbevolkte noordoosten van de Verenigde Staten en Canada.

Sinds een paar jaar zijn er wekelijkse charterverbindingen met Chicago en Toronto in het winterseizoen. Curaçao zou daar graag vliegverbindingen met New York en mogelijk ook met steden als Boston en Philadelphia aan toevoegen. Van der Heijden – ‘het blijft een kip of ei-verhaal’ – constateert wel een tekort aan hotelkamers op Curaçao en Bonaire.



Copyright 2004
Amigoe.com
 
TUI denkt aan wintercharters
17 Feb, 2005, 18:35 PST

Email dit artikel
Print dit artikel


WILLEMSTAD — Vliegtuigen voor de middellange afstand in de drukke zomermaanden inzetten in Europa, en in de daar rustigere wintermaanden inzetten in de Caribische regio. Met dit idee speelt reisorganisatie TUI. “Dat is natuurlijk de droom van iedere chartermaatschappij”, zegt TUI-topman Steven van der Heijden.



De bestuursvoorzitter van Nederlands grootste reisorganisatie haast zich te zeggen dat dit een langetermijnvisie betreft. Voorlopig is het reisconcern druk doende met de doorstart van HollandExel en DutchCaribbeanExel. Eerder deze week maakte Van der Heijden kennis met Vervoer-minister Omayra Leeflang (PAR) en lichtte haar in over de plannen. “Ik ben hier niet om te onderhandelen. Maar we zijn bezig met haar eiland. Dus moet ze ook weten waar we mee bezig zijn.”

TUI vervoert in de zomer binnen Europa talloze vakantiegangers veelal met vliegtuigen van het type Boeing 737/757; toestellen met 100 tot 280 stoelen, afhankelijk van het type en de configuratie. In de winter is er een overschot. “Wij zouden graag in samenwerking met een vergunninghouder hier die vliegtuigen in de regio opereren.” Voor Noord-Amerikanen loopt het hoogseizoen van december tot april, die komen dan in grote getale voor een warme wintervakantie naar de Cariben.

Deze visie geeft invulling aan de samenwerkingsgedachte waarover Van der Heijden gisteren in een interview met de Amigoe uitweidde. Een partnerschap met DutchEagleExpress (DEE) zit er gezien de wederzijdse belangen (afhandeling van vluchten uit Amsterdam) wel in. De toeristische sector schreeuwt al jaren om meer airlift uit het dichtbevolkte noordoosten van de Verenigde Staten en Canada.

Sinds een paar jaar zijn er wekelijkse charterverbindingen met Chicago en Toronto in het winterseizoen. Curaçao zou daar graag vliegverbindingen met New York en mogelijk ook met steden als Boston en Philadelphia aan toevoegen. Van der Heijden – ‘het blijft een kip of ei-verhaal’ – constateert wel een tekort aan hotelkamers op Curaçao en Bonaire.



Copyright 2004
Amigoe.com
 
Na wat weken maar geen posts meer op deze site gezet te hebben, toch maar een reactie op alle bovenstaande artikelen.

HET IS EEN GROOT SPEL! tussen hp, edv en svdh.

svdh is degene geweest die de deal met edv en hp gemaakt heeft om de ica business onder te brengen. Ik kan me op de weblog van edv nog herinneren dat svdh tweemaal een persoonlijke reactie heeft geschreven waarin hij edv en hp en hxl de hemel inprees. Dat het eerlijke en goede ondernemers waren en dat er juist respect voor ze moest zijn.

Waar haal tui dat geld vandaan. Is er een speciale fonds binnen de tui waar zomaar geld beschikbaar is. TUI als geheel gaat niet al te goed. Zijn continue aan het saneren, met name in duitsland.

Nee, een overname zal het nooit worden. Inboedel overname en hxl gaat failliet. Wie zijn de dupe: alle schuldeisers!!! Belachelijk.
svdh vindt edv briljant. zou me niets verbazen dat dit spel vooropgezet is, goed uitbedacht en dat op de achtergrond edv en hp nog een aardig toontje meeblazen cq adviseren

1 ding vergeet svdh. DBR is kapot gegaan omdat er geen andere touroperators wilde vliegen omdat zij sudtours niet wilden financieren. Waarom zouden de andere touroperators dit nu wel willen doen bij een evt tui airlines. Neen, veel addertjes onder het gras. Maar het belangrijkste voor de tui is, dat de business voor komende zomer gered wordt. Daarna is het een big guess
 
PHEHEH zei:


HET IS EEN GROOT SPEL! tussen hp, edv en svdh.

Nee, een overname zal het nooit worden. Inboedel overname en hxl gaat failliet. Wie zijn de dupe: alle schuldeisers!!! Belachelijk.
svdh vindt edv briljant. zou me niets verbazen dat dit spel vooropgezet is, goed uitbedacht en dat op de achtergrond edv en hp nog een aardig toontje meeblazen cq adviseren

Een groot spel of niet......
Ik moet toch zeggen dat ik deze wending niet had verwacht. Ongeveer een maand geleden zag het er nog heel, heel slecht uit voor de Nederlandse charter bussiness.
Air Holland bestond al niet meer en DutchBird ging failliet. Kort daarna verkeerde Holland Exel in surseance van betaling.
Vele gekwalificeerde vliegers hebben daarbij hun baantje in rook zien opgaan en de vele gekwalificeerde vliegers van Holland Exel moesten vrezen voor hun baan.
Nu is er iniedergeval voor de Nederlands vliegers (die niet tot de "KLM-groep" behoren) weer een sprankje hoop.
Niet alleen voor de vliegers van Holland Exel, maar misschien zelfs voor de reeds ontslagen vliegers van DutchBird.....
Dit zorgt, op de lange duur, wellicht voor meer werkgelegenheid voor ALLE vliegers die niet voor de "KLM-groep" werken.
Bovendien is een gezonde, sterke en betrouwbare vierde maatschappij zeer goed voor de concurrentie en dus voor de Nederlandse luchtvaart in het algemeen.
We kunnen alleen maar hopen dat het nu eens een keer goed uitpakt. Er is, lijkt me, inmiddels veel geleerd van het verleden.

Ik wens alle DutchBird en Holland Exel collega-vliegers het beste toe!

Groeten, AB
 
Leuk dat er een oplossing komt, maar dat gaat wel over de ruggen van het personeel van Air Exel! Het bedrijf waar het Exel verhaal begonnen is. Zou er nog iemand aan deze jongens en meisjes denken die de afgelopen jaren hard gewerkt hebben.
De know-how zit nog steeds niet waar het zitten moet.
Ze weten in AMS en BON nog steeds niet wat ze aan het doen zijn, maar komen ze nog wel achter.

groeten,
 
John Block

John Block

Als er nou eens wat niet aan de AF/KL groep gelieerde investeerders geld zouden steken in een onafhankelijke charter/lijndienstmaatschappij, zonder dat er enige banden zijn met een Exel, HP, EdV, S, dan zou iedereen die nu in onzekerheid verkeert, dan wel onzekerheid verkeerd heeft, emplooi kunnen vinden bij deze maatschappij. Er is zeker een markt. Deze maatschappij zou niet alleen tui en tc kunnen vliegen, maar ook andere touroperators die ook niet met een HV of MP willen vliegen. Deze zomer is het dus ff overgeleverd zijn aan de grillen van alles wat met een sausje van AF/KL besmet is. Maar na de zomer zou het toch gewoon mogelijk zijn om die onafhankelijke Nederlandse luchtvaartmaatschappij op te richten. Gelukkig wordt nu ook in Schiphol kringen erkend, dat John Block ook wat betekend heeft voor Nederland luchtvaartland. Per slot van rekening, hebben wij hier toch te maken met zijn erfenis Air Holland, wat in 1985, al weer bijna twintig jaar geleden gestart is.
 
John Block

John Block

Het wordt tijd dat John Block eens de erkenning krijgt die hij verdient.
Vergeet niet dat John Block ook mede oprichter is van MP en oprichter van HV en later HLN.
Hij heeft geprobeerd de kartelvorming te doorbreken zodat de vliegvakanties goedkoper werden zodat ze voor de meeste mensen betaal baar werden.
Door de jaren heen is Air Holland behoorlijk tegengewerkt en ik durf te wedden dat hij zich in zijn graf omdraaid nu zijn airline niet meer bestaat.
Hopenlijk krijgt hij net als Martin Schroder en Peter Legro een borstbeeld op Schiphol

Vindt het erg jammer dat de luchtvaart in nederland naar de klote is geholpen door de Vlieger en Prins.
Zij hebben er immers voor gezorgt dat Air Holland, DutchBird, VBird, Tulipair, Dutch Caribbean Airlines en Air Liberte verder naar de klote zijn geholpen.

Wat dat betreft heb ik geen medelijden dat de medaile nu is omgekeerd en dat ze nu zelf in de problemen zitten.
Maar helaas gaat dat weer over de rug van het personeel ik hoop dat er voor hun snel een oplossing komt.

Kijk dat er Bij HLN een hoop dingen behoorlijk fout zijn gegaan dat weet ik maar ik heb nog steeds respect en bewondering voor het personeel dat heeft gevochten voor het voortbestaan van Air Holland.
Dit zal bij de EAG ver te zoeken zijn.
En diep in mijn hart hoop ik dat Air Holland weer eens het levenslicht zal zien.
Heb trouwens vernomen dat ze nog steeds bezig zijn om dat te realiseren.
 
Air Holland was een beste charterluchtvaartmaatschappij die we ooit hadden!

Air Holland was een beste charterluchtvaartmaatschappij die we ooit hadden!

Ik herinner me nog dat we Air Holland als beste charterluchtvaartmaatschappij die we ooit hadden. AH heeft in bijna 20 jaar met Boeings 727, 757, 737 en 767-200 en 767-300 op zonvakantiebestemmingen gevlogen. Wie ooit met HLN gevlogen heeft in een Boeing 757, was wel een goeie type die we ooit hadden. Ik begrijp dat veel mensen nog steeds van Air Holland houden.

Wat leuk, dat Air Holland management probeert om een nieuwe maatschappij op te richten. Air Holland, weet je ongeveer met welle type vliegtuigen de nieuwe Air Holland gaat vliegen? Weer met 767 en 757's?

Je hebt gelijk over standbeelden die pioniers in de luchtvaartwereld, zoals John Block of Martin Schörder van Martinair. Ze hebben het wel verdiend.
 
Terug
Bovenaan