LPE en IVW of IVW vs common sense

MG, zich niet opwinden? Zijn docent yoga is gefrustreerd weggelopen

Weggelopen? Voor de trein gegooid! WAAR IK IN ZAT! Gevolg: vertraging&"&€)(!
Honger in Sudan! Overstromingen in Bangladesh! Amerikaanse pornoindustrie lamgelegd! Jullie weten nog niet half over hoe veel dingen je nog kunt opwinden!

(dat worden dus reruns deze winter)
 
Als het even kan zou ik GEEN Relta doen. Als je op 1 onderdeel minder scoort dan een zes dan geldt dat cijfer.
 
@ wutang

In de UK heb je inderdaad alleen de mogelijkheid level 6. Ik ben absoluut niet iemand die perfect Engels spreekt maar heb wel level 6. Het gaat erin de UK uiteindelijk om dat je je werk goed doet en je taalvaardigheid je daarbij niet hindert. Volgens mij is dat ook de achterliggende gedachte van deze LPE exercitie door ICAO. Uiteraard interpreteert IVW dit weer op geheel eigen -en typisch Nederlandse wijze.

Bij mijn lokale vliegclub hebben velen een 6 sommigen een 5 en slechts een enkeling level 4.
Ik denk dat je je daar niet te druk over moet maken.
 
Ik zou me wel degelijk druk maken. Met een 5 mag je opnieuw je kunsten vertonen terwijl je via een andere methode voor de rest van je leven klaar was geweest als die wel een 6 hadden gegeven op basis van x keer een 6 en en 1 keer een 5.
 
Zomaar hypothetisch.. Ik heb nu een RPL brevet met RT, en geen LPE. Dan mag ik vooralsnog overal naar toe binnen Nederland en landen die het Nederlands RPL accepteren.

Als ik nu mijn PPL haal, ben ik dan automatisch mijn RPL bevoegdheden kwijt? Of kan je in RPL en PPL naast elkaar hebben? Als je ze naast elkaar kunt hebben, dan zouden PPL gebrevetteerden dus een RPL ernaast kunnen aanvragen en alsnog hun gang kunnen gaan?
 
Disclaimer: Ik ben geen deskundige op dit gebied. Maar volgens mij is het als volgt:

De beperking van RPL is dat je er niet mee in het buitenland mag vliegen.

Met een PPL is je RPL overbodig en dus maakt het niet uit of het al dan niet vervalt. PPL geeft de mogelijkheid om ook naar en soms in het buitenland te vliegen (afhankelijk van het land en de registratie van het vliegtuig).

Je hebt LPE ook in Nederland nodig afhankelijk van waar(in) je wilt vliegen en de hoogte. Kort door de bocht!
 
Bedankt voor het meedenken. Maar da's niet helemaal waar ik op doel.

Stel je hebt PPL en doet geen LPE. Grote kans dat je dan na 5 maart in Nederland niet meer mag vliegen van/naar velden waar RT voor verplicht is, zelfs al heb je netjes je RT aantekening.

Stel, je hebt daarnaast RPL. Daarvoor is geen LPE nodig (summier Kiwa antwoord: "Het is (nog) niet verplicht voor het RPL (A)."). Mag je dan op grond van je RPL toch naar de velden waar je vanwege PPL zonder LPE niet meer komen mag?

Nog gekker. Ik heb nu een RPL met RT. LPE niet verplicht, dus die doe ik niet. Ik mag in heel Nederland rondboren. Nu wil ik wat meer, dus ik doe PPL. Mag ik nu, met meer kennis en ervaring, in ene niet meer naar al die velden? Ik denk dat dat een interessante vraag wordt.
 
Mag je dan op grond van je RPL toch naar de velden waar je vanwege PPL zonder LPE niet meer komen mag?

Ik vermoed (zonder het zeker te weten) dat dat gewoon mag, zolang je maar iedere twee jaar beide brevetten verlengt. Ik weet alleen niet of IVW/KIWA het RPL-brevet wil verlengen als ze weten dat je ook een PPL hebt.

P.
 
Jongens en meisjes,
op 4 april dient het hoger beroep bij de Raad van State op de Lange Voorhout, nummer 2 in Den Haag.
De zitting is openbaar en als jullie geinteresseerd zijn, ben je van harte welkom.
De zaak gaat over mijn LPE-bevoegdheid en de onbereidwilligheid van het IVW om hem toe te kennen op basis van in het verleden behaalde resultaten.
Koffie na afloop. (sorry, geen cake dit keer).
 
Ik moet even kijken hoe druk ik op dat moment met tentamens zit. Ik hoor alvast graag hoe laat ik aanwezig zou moeten zijn.
 
Jongens en meisjes,
op 4 april dient het hoger beroep bij de Raad van State op de Lange Voorhout, nummer 2 in Den Haag.
De zitting is openbaar en als jullie geinteresseerd zijn, ben je van harte welkom.
De zaak gaat over mijn LPE-bevoegdheid en de onbereidwilligheid van het IVW om hem toe te kennen op basis van in het verleden behaalde resultaten.
Koffie na afloop. (sorry, geen cake dit keer).

Succes MG!!
Ik kan er niet bijzijn, maar ik ben blij dat er eindelijk eens iemand is die het rdw, ivw, ect eens probeert wat gezond verstand bij te brengen!!
 
Last edited:
"Hart onder de riem" Morning Glory en ik sta helemaal achter je !
Tot op de dag van vandaag vind ik dat hele LPE-gedoe de grootste onzin en geldklopperij. Goh goh, wat is de afgelopen weken het niveau omhoog gegaan op de radio.
Iniedergeval Sterkte !

Groeten, BH :biertje:
 
Bedankt voor de support.
De zitting begint om 10:45.
Wil je er bij zijn, kom dan iets eerder aub.
Will keep you posted.
 
succes

succes

MG veel succes met de zitting.

Sinds mij duidelijk is dat er in Frankrijk een LPE Frans is, en dat er in veel zuidamerikaanse landen alleen Spaans op de RT gesproken wordt, is voor mij het nut van LPE ook ver te zoeken.
Typisch bedacht door een stelletje ambtenaren die ver van de praktijk staan en alleen druk bezig zijn om punten te scoren voor hun eigen carrière.

We zouden toch voor een veiliger luchtvaart in 2011 wel zover moeten zijn dat we wereldwijd Engels communiceren. Maar nee hoor, dan zijn er weer van die ambtenaren die bedenken een LPE Engels maar omdat er ook Fransen zijn die dat moeilijk vinden bedenken we ook een LPE Frans. Daarmee is het hele mogelijke nuttig effect van een LPE om zeep geholpen.
Als je dan ook nog kijkt naar de verschillen in het toekennen van LPE level en hoe dat allemaal tot stand komt dan kan je niet anders dan spreken van een grote mislukking.

MG, ik vrees dat de heren van de rechtbank alleen stompzinnig naar de wet en niet of nauwelijks naar de invulling gaan kijken. Als jou motivatie afwijkt van de wet dan ben ik bang dat je de rechter niet zal overtuigen.
Desondanks veel succes toegewenst.
 
Back
Top