Wat ga jij stemmen?

Wat ga jij stemmen?

  • PvdA

    Votes: 8 5.6%
  • VVD

    Votes: 89 62.2%
  • CDA

    Votes: 3 2.1%
  • PVV

    Votes: 15 10.5%
  • D66

    Votes: 15 10.5%
  • Groenlinks

    Votes: 0 0.0%
  • SP

    Votes: 1 0.7%
  • Christenunie

    Votes: 5 3.5%
  • SGP

    Votes: 1 0.7%
  • Partij van de Dieren

    Votes: 6 4.2%
  • Trots op Nederland

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    143
Grappig genoeg denk ik dat er aanzienlijk meer mensen met een relatief goed inkomen uit filantropische redenen op links stemmen, dan dat er uitkeringstrekkers op de VVD stemmen.

Ik had het niet over filantropische redenen, maar om rechtvaardigheidsprincipes. Dat is wat anders. En die mensen die van een uitkering moeten rondkomen zouden wel eens hetzelfde rechtvaardigheidsgevoel kunnen hebben als ik.

Maar een ding snap ik niet. Waarom is het alleen maar egocentrisch als je op een partij stemt die tegen nog hogere belastingen is?

Ik reageerde alleen maar op een argument van Geco, die zei dat ALS je een eigen huis hebt DAN moet je VVD stemmen. Zijn argument is dus dat je als eerste naar je eigen situatie moet kijken en mijn stelling is dat je daar overheen moet kijken naar wat goed is voor heel Nederland. Of je dan lnks of rechts uitkomt? Daar kunnen de meningen over verschillen. Ik ben het alleen niet eens met de manier van redeneren van Geco, want die is egocentrisch.

P.
 
Waarom claim je die 4k terug dan? :rolleyes:

Omdat dat mogelijk is. En als één persoon besluit om dat niet te doen schiet het land daar verder weinig mee op. Ik wil wetgeving waarbij die mogelijkheid over twintig of dertig jaar voor iedereen langzaamaan wordt afgeschaft. Dat levert een substantieel bedrag op voor een rechtvaardiger verdeling.

P.
 
Heerlijk klassieke PvdA gedachtengang versus de VVD gedachtengang.


... en toch jammer dat er na al die jaren van verloedering nog niet meer mensen zijn die door hebben hoe vernietigend socialisme kan zijn voor een economie en samenleving.
 
Ja, je reactie op het argument is dus nietszeggend omdat je met bijna 4000 euro hypotheekrentaftrek lang niet zo hard tot helemaal niet wordt getroffen dan de meeste hier....

Ik denk dat je met een hypotheekrente aftrek van bijna 23000 euro de hypotheekrente aftrek wel mee laat wegen. Maar in jouw socialistische ogen ben je dan egocentrisch. Nee ik geef dat geld veel liever aan ontwikkelingssamenwerking, uitkeringstrekkers, het redden van een bank of een van de vele nutteloze subsidies. Maar de economie laten we lekker kapot gaan, zolang de je maar niet egocentrisch stemt. Kom toch op man!

Hahaha, het rechtvaardigheidsgevoel van de PVDA is geld jatten bij de ''rijkeren'' dit daar keihard voor gewerkt hebben dit dan weggeven aan de ''armeren'' die lekker in de rij bij het UVW gaan staan. Ben benieuwd wat een uitkeringstrekker onder rechtvaardigheid bestaat. Kun je dat eens uitleggen?

Rechtvaardigheid is een flat tax en niet EN een hoge belasting EN afschaffing van de hypotheekrente. Typisch PVDA alles recht lullen wat krom is...
 
Omdat dat mogelijk is. En als één persoon besluit om dat niet te doen schiet het land daar verder weinig mee op. Ik wil wetgeving waarbij die mogelijkheid over twintig of dertig jaar voor iedereen langzaamaan wordt afgeschaft. Dat levert een substantieel bedrag op voor een rechtvaardiger verdeling.

P.
HAHAHAHAHAHAHAHA! Prachtig weer, dat socialistische kuddegedrag! Prachtig hoe men zijn eigen kromme gedrag toch weer recht weet te l*llen door de schuld bij anderen/het collectief neer te leggen. 'Ik zou wel willen, maar ik durf alleen maar als iedereen meedoet.' Wat een rare redenatie...

Waarom maak je die 4K niet gewoon over aan een goed doel als je overtuigd bent van het nut ervan, en laat je verder iedereen zelf beslissen over wat ze met hun hypotheekrenteaftrek doen? Het doet me denken aan die hypocriete milieufanaten die vinden dat iedereen in het OV moet, maar die zelf in een auto rijden of 1e klas over de hele wereld vliegen. Deze meneer legt het op 4:00 en 4:20 perfect uit. Goed voorbeeld doet goed volgen toch? ;)

Maar ja, als ik jou zo hoor over "grootste noden" en "een rechtvaardiger verdeling" dan ben jij waarschijnlijk nog nooit buiten Nederland of Europa geweest...

p.s. ik ben erg benieuwd hoe jij die luxe hobby als sportvliegen kunt verenigen met je linkse gedachtengang. Van het geld wat jij op een mooie VFR dag wegpist door volkomen doelloos van A naar B te fladderen kan een doorsnee Afikaans gezin waarschijnlijk een maand lang eten! :eek:
 
Er wordt hier nogal geageerd tegen mensen die niet voor zichzelf stemmen, maar ook met anderen in gedachten. Dat geeft volgens mij het probleem aan van het huidige Nederland: mensen denken alleen maar aan zichzelf, en mensen die uit al dan niet politieke en/of idealistische motieven aan wel aan anderen denken, of aan het grotere geheel, krijgen een emmer stront over zich heen. En nog meer: mensen weten tegenwoordig niets meer, (bijna) iedereen neemt klakkeloos over wat er in de media staat.

Ik ben zelf bijvoorbeeld heel erg tegen de hypotheekrente aftrek. Maar als het afgeschaft wordt gaan mijn lasten met ongeveer 800 euro per maand omhoog, en dat kan ik dan maar net betalen. Maar het is een verkeerd systeem (als ergens subsidie voor nodig is dan werkt het blijkbaar niet), en daarom moet het weg, net als alle andere subsidies. Worden we uiteindelijk allemaal beter van (hoe je trouwens rechts kunt zijn en vóór overheidssubsidies klopt natuurlijk niet helemaal).

Hebben mensen zich al verdiept in het nieuwe belastingstelsel wat zeer serieus wordt bestudeerd? Ruwweg ziet dat er zo uit: iedereen betaald 30% belasting, en alle aftrekposten worden afgeschaft. Gevolg: het belastingstelsel wordt véél eenvoudiger, dus efficiënter. Nu denken waarschijnlij 44 van de 46: YES! We gaan minder belasting betalen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet. Door het systeem van aftrekposten in Nederland betalen de mensen in de hoogste schijf weliswaar de meeste belasting, maar nemen ook vrijwel alle aftrekposten voor hun rekening. Ga maar na, hoeveel geld krijg jij terug dit jaar? Uiteindelijk betalen de mensen in de hoogste schijf de facto niet zo veel meer als de mensen met de laagste inkomens, procentueel gezien natuurlijk. Maarja, dat klinkt natuurlijk niet zo lekker om te zeggen als politicus.

PPP heeft trouwens groot gelijk dat ie 4000 euro hypotheekrente terug vraagt. Net als dat ik bij de supermarkt bij een '2 halen, 1 betalen' actie ook maar voor 1 produkt betaal, ook al kan ik er gemakkelijk 2 betalen.

Zou de Nederlandse Taliban-stemmer zich willen melden? Partijen als de SGP, dáár zouden we ons pas druk om moeten maken. Wilders maakt zich altijd zo druk over Turkije als toekomstig lid van de EU? Kijk maar eens naar het grondvest van de SGP, en in mindere mate de CU. Laten we eerst maar eens de middeleeuwse praktijken in Nederland uitwassen, voor we naar andere landen gaan kijken.
 
Ja laten we ons druk maken om die populistische sgp, kuch ..met 2 zetels kuch, heb gehoord dat ze een kasteel in putten aan het bouwen zijn!
Gewoon de 2e kamer verkleinen naar 100 zetels, kijken of ze de kiesdremplel nog halen!

Sorry hoor maar dan maak ik me liever druk om de pvv! Soms leuke standpunten hoor maar die moeten dus echt niet heel erg groot worden.
---

4000 euro hypotheekrenteaftrek PPP??? Lijkt erop dat je onder je stand woont en een starterswoning bezet houd, asociaal!
 
Mooi gezegd, Q-nimbus. Wel leuk om zo te lezen dat de meest rechts-denkende airworkers die het kapitalische / vrije markt economie model enthousiast aanhangen (kennelijk even de laatste crisis vergetend) ook tevens de grootste voorstanders lijken van notabene een staats-subsidie voor het "bezitten" van een huis, hoe ironisch (en hypocriet). Hoe groter je je huis wil hebben en hoe meer je zelf verdient, hoe meer subsidie / uitkering je krijgt(!). Oftewel vooral die "rijken" die in de rij gaan staan bij de belastingdienst om hun handen op te houden voor hun huis-uitkering omdat ze zo nodig een extra garage en serre wilden hebben. Het is maar hoe je het verwoordt, natuurlijk ;).

Een gefaseerde afschaffing zou het beleid niet alleen rechtvaardiger / eerlijker maken maatschappijbreed, maar ook juist in lijn brengen met de landen om ons heen. Daarbij zou (let op de ironie) juist het vrije markt economie uiteindelijk de kosten op de juiste manier weer herverdelen. Tenminste, iemand die echt in het economische model gelooft weet dat de huizenprijzen alsmede de rente standen zich vanzelf aanpassen aan de nieuwe situatie. Vraag en aanbod... Zolang het inderdaad maar niet abrupt verandert.

Betreffende SGP / Christenunie, hoe klein hun aandeel ook is, hun invloed is met het vorige kabinet mijns inziens toch heel zichtbaar geweest (helaas). Meer obstakels voor abortus, ambtenaren die mogen weigeren om homoseksuele paren te trouwen? Dat is toch terug naar de middeleeuwen? Wat ik niet weet is of de ontmanteling van de rosse buurt in A'dam hier ook mee samenhangt, onder het mom van "verbieden en straffen helpt tegen alles wat we eng vinden". Het valt in ieder geval wel op. Eigenlijk vind ik elke (streng) gelovige partij eng, puur omdat ze net zo zwart-wit / dogmatisch / cliché matig en kortzichtig denken als de PVV (hé, nog meer ironie :)).

Globale richting checken kan je hier, waarbij het vooral om de grote lijnen gaat en niet dat gemiereneuk over dat ene subsidieregeltje: www.partijenwijzer.nl
 
Kijk, niemand verplicht je hier in te vullen wat je werkelijk gaat stemmen, dus ben je van plan TON te stemmen, maar wil je daar niet voor uitkomen, kun je altijd invullen dat je toch voor de PvdD gaat stemmen. (Overigens belachelijk dat een partij met die naa door de kiescommisie is geaccepteerd, maar dat is een ander verhaal)

Ik denk dat veel mensen die meer dan modaal verdienen, zich niet thuis voelen bij het economisch beleid van de linkse partijen. Waarom? Mensen die zelf ruim verdienen, zijn meestal meer van het soort: Alleen geld uitgeven dat je ook echt hebt. Linkse partijen zijn meer van het soort: Geld uitgeven dat je verwacht te krijgen of waarvan je vind dat je het behoort te krijgen. Daarnaast geloven linkse partijen traditioneel meer in de maakbare samenleving en tja, dat is ook een standpunt dat niet helemaal overeenkomt met de gemiddelde "veel" verdiener die ziet dat hij er zelf hard voor moet werken om ergens te komen.

Het is een beetje als met het onderwijs. Daar zie je traditioneel veel mensen die geloven in alles oplossen met overleggen en consensus en ie vooral streven naar een "gemiddelde" uitkomst. Ergo daar zie je enorm veel mensen die links stemmen. De stemmers op VVD zijn daar veelal op de vingers van een hand te tellen. Bij mij vrouw op school werken 25 mensen en ze zijn daar (onderling) erg open over hun politieke keuze.... van de 25 mensen zijn er twee mensen die rechts stemmen, twee die CDA stemmen en de rest stemt links.

Tja.... Als je er zo naar kijkt en je je realiseert dat vliegen een wat duurdere hobby is, of een beroep is waar je meer dan gemiddeld mee verdient, dan is de uitkomst redelijk te voorspellen...
 
Stemmen uit eigenbelang? Stemmen uit maatschappelijk belang? Stemmen uit protest?
Zeg altijd maar:

Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht! ;)
 
HELP!
Heb de stemwijzer gedaan:
1. PvdA
2. D66
3. GL

Maar ga toch VVD stemmen, lekker puh! Nou ja, misschien D66, toch dat programma maar eens lezen...
 
Ik zelf denk dat het kabinet dat we hadden in Nederland, het helemaal zo slecht nog niet deed. Als we even kijken hoe Nederland de crisis doorstaan heeft, denk ik dat Nederland er redelijk van af is gekomen, in vergelijking met een hoop andere landen.

Nederland heeft een van de beste zorgstelsel in de wereld, scholen in Nederland zijn goed geregeld, kinderen in Nederland staan als de gelukigste in Europa( UK onderzoek ). Voor iedereen zijn er equal opportunities wat betreft scholing. In de UK mag je alles zelf betalen, je hebt misschien een lagere inkomsten belasting, maar je kunt bijbetalen voor een private health insurance, als je kinderen hebt die betere scholing moeten krijgen kun je flink bijbetalen. Als je wilt studeren aan de betere univsersiteiten idem zorg maar dat je met een flinke zak duiten aan komt. Kom je in de UK van een lagere sociale klassen dan is het moeilijk om daar uit te komen.
In Nederland daarentegen kan iedereen zich op een gelijke manier ontwikkelen naar mate van je talenten. We betalen iets meer aan belasting maar daar plukken we allemaal de vruchten van.

Hypotheek rente aftrek of niet, beide heeft z'n voors en tegens. Op het moment woon ik in de UK waar geen hypotheekrente aftrek is. De huizenmarkt is hier flink ingestort omdat niemand meer een huis kan veroorloven. Banken vragen hier minimaal 15 tot 25 procent deposit voor een huis. Landen waar mensen nog een hypotheek kunnen krijgen, creert weer werkgelegenheid en kan een goede bijdrage leveren aan de economie.

Dan de pro abortus/ pro life discussie, ik zelf ben pro life. Een kind in de buik heeft nooit de keuze kunnen maken, ik ben blij dat mijn ouders ook pro life waren, anders hadden we deze discussie niet gehad..... Ten tweede wie gaat straks jouw pensioen betalen, kinderen zijn nodig, ik heb ze zelf nog niet, maar ze gaan wel komen! Ja dat betekent dat je dingen zult moeten opofferen, misschien 3 vakantie naar 1 moeten brengen. Kinderen zijn onze toekomst maar helaas leven we nu in een wereld waar alles op ons zelf is gericht en alles moet nu. wat evt ongemakkelijk is laten we maar weghalen...

Leuke discussie, even iets anders dan vliegen!
 
Ik zelf denk dat het kabinet dat we hadden in Nederland, het helemaal zo slecht nog niet deed. Als we even kijken hoe Nederland de crisis doorstaan heeft, denk ik dat Nederland er redelijk van af is gekomen, in vergelijking met een hoop andere landen.

Hoewel ik niet echt op de hoogte ben van de situaties in het buitenland na de crisis, ben ik het toch niet helemaal met je eens.

Wat betreft scholing zeg je dat er voor iedereen equal opportunities zijn in Nederland. Volgens mij is dat niet waar. In Nederland zie je vaak dat de jongeren uit gezinnen die het wat minder breed hebben gelijk gaan werken na de middelbare school. Kinderen uit rijkere gezinnen gaan vaak doorstuderen. Kijk maar eens hoeveel de gemiddelde studentenkamer kost in een beetje studentenstad. En dan heb ik het nog niet eens over studiegeld en boeken e.d. Er is hier inderdaad studiefinanciering en huurtoeslag, maar het haalt niet de ongelijkheid weg. Beter zou zijn als onderwijs voor iedereen gratis werd. Dat kost nu veel geld maar ik denk dat het over een x aantal jaren zichzelf terugbetaald.

Hypotheekrenteaftrek ben ik met je eens, het heeft z`n voors en tegens. Echter lijkt het mij nu niet het juiste moment om het af te schaffen.

Dan de pro abortus/ pro life discussie, ik zelf ben pro life. Een kind in de buik heeft nooit de keuze kunnen maken, ik ben blij dat mijn ouders ook pro life waren, anders hadden we deze discussie niet gehad..... Ten tweede wie gaat straks jouw pensioen betalen, kinderen zijn nodig, ik heb ze zelf nog niet, maar ze gaan wel komen!

Kinderen nodig om straks mijn pensioen te betalen, hmm, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Stel je eens voor dat je geen kinderen wilt. Wel stop je het geld wat nodig is om een kind op te voeden van zijn/haar 1ste t/m 20e levensjaar
in een potje. Als je hier op je 35e mee begint weet ik zeker dat je met 55 een heel aardig pensioentje hebt opgebouwd.

Kinderen zijn onze toekomst maar helaas leven we nu in een wereld waar alles op ons zelf is gericht en alles moet nu. wat evt ongemakkelijk is laten we maar weghalen...

Kinderen zijn onze toekomst, maar wat nu als iemand zwanger is en dan al weet dat het kind geen goede toekomst bij haar gaat krijgen? Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin het zowel voor de moeder als voor het kind een betere oplossing is om het weg te laten halen. Wel ben ik voor een goede beoordeling van elk individueel geval.
 
Ons onderwijs loopt hopeloos achter bij de rest van de wereld, alhoewel ik de basis setup (iedereen een kans geven) wel goed vind. Alhoewel die kansen tegenwoordig meer als een recht dan een privilege worden gezien, gemotiveerd hoef je in ieder geval niet te zijn.

Betreffende abortus, dat is het onderbreken van een zwangerschap in de tijd dat er nog geen foetus is. Een embryo is een stapeltje cellen waarin zich nog geen hersenen, nog geen zenuwen en dus ook nog geen bewustzijn hebben ontwikkeld. Als je jou argument serieus zou willen nemen moet je, vind ik althans, ook tegen (mannelijke) masturbatie zijn? En sowieso sex met een condoom dus?
 
Wat betreft scholing zeg je dat er voor iedereen equal opportunities zijn in Nederland. Volgens mij is dat niet waar. In Nederland zie je vaak dat de jongeren uit gezinnen die het wat minder breed hebben gelijk gaan werken na de middelbare school. Kinderen uit rijkere gezinnen gaan vaak doorstuderen. Kijk maar eens hoeveel de gemiddelde studentenkamer kost in een beetje studentenstad. En dan heb ik het nog niet eens over studiegeld en boeken e.d. Er is hier inderdaad studiefinanciering en huurtoeslag, maar het haalt niet de ongelijkheid weg. Beter zou zijn als onderwijs voor iedereen gratis werd. Dat kost nu veel geld maar ik denk dat het over een x aantal jaren zichzelf terugbetaald.

San'85 geloof mij, je hebt het goed in Nederland met de studiefinanciering en andere overheidshulp. natuurlijk zijn er kosten, maar deze kosten zijn voor iedereen haalbaar. Misschien met een baan anders wel met een kleine lening. Maar iedereen heeft de mogelijkheid zijn talenten te ontwikkelen. Ikzelf kom ook niet uit een rijk gezin, maar ben wel gekomen op de plek waar ik wilde komen.


Kinderen zijn onze toekomst, maar wat nu als iemand zwanger is en dan al weet dat het kind geen goede toekomst bij haar gaat krijgen? Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin het zowel voor de moeder als voor het kind een betere oplossing is om het weg te laten halen. Wel ben ik voor een goede beoordeling van elk individueel geval.

Wat is een goede toekomst en hoe kan de ouder deze beslissing maken. Ik kijk nu even naar Nederland. Mijn ouders hadden niet veel geld, maar ik ben nooit iets tekort gekomen. Ik heb de broeken van mijn beide broers moeten dragen, zat er een gaatje in ging er wel een lappie met Mickey Mouse erover. Ondanks dat alles hebben m'n ouders een goede opvoeding gegeven en ik heb nooit gevoeld dat ik iets tekort kwam. Heb hard voor dingen moeten werken, maar dat heeft me uiteindelijk gebracht waar ik nu zit.
Hoeveel mensen voelen nu, ongeacht de situatie waarin ze zitten, dat ze beter niet geboren hadden willen worden.
Het getal zal veel minder zijn dan het aantal mensen dat nu geaborteerd wordt.

@Nosig

Ik ben het niet eens dat ons onderwijsstelsel vele malen achterloopt, in tegenstelling ik denk dat we op een hele hoop vooruitlopen door ons onderwijs niet te privatiseren.
De algemene kennis van Nederlanders acht ik redelijk hoog en ons onderwijs is enorm gericht op internationaal denken, dit maakt Nederland een groot land ondanks dat we klein zijn. Kijk alleen al even naar alle internationale bedrijven die wij als klein land op de wereld hebben gezet!
Motivatie probleem van sommige studenten ben ik met je eens, maar daar kun je als politiek iets aan doen, zonder de kansen van serieuze mensen weg te halen.

Over de abortus, Bij mij begint leven zodra de eicel en de zaadcel samengesmolten zijn en de natuur het begint te ontwikkelen tot een kind. De grens ligt nu op 24 weken voor abortus, een kind is dan al redelijk ontwikkeld. Wil hier verder geen biologie discussie van maken, maar bij de samensmelting beginnen bij mij de rechten voor een kind.
 
Ik ben het niet eens dat ons onderwijsstelsel vele malen achterloopt, in tegenstelling ik denk dat we op een hele hoop vooruitlopen door ons onderwijs niet te privatiseren.
De algemene kennis van Nederlanders acht ik redelijk hoog en ons onderwijs is enorm gericht op internationaal denken, dit maakt Nederland een groot land ondanks dat we klein zijn. Kijk alleen al even naar alle internationale bedrijven die wij als klein land op de wereld hebben gezet!

Ik ga me niet verder in deze eindeloze discussie storten behalve dat ik nog een kleine toevoeging heb aan deze quote.
Toevallig geeft mijn vader les in de universitaire wereld en zit in de KNAW, en hij ziet van dichtbij de afgelopen jaren het onderwijs een dramatische status bereiken van (in zijn eigen woorden) een 'bananenrepubliek'.

Juist de hele PvdA gedachte jaren terug dat 'iedereen moest kunnen studeren' is vernietigend geweest voor het hoger onderwijs. Scholen/universiteiten mochten niet meer zomaar eisen stellen (wiskunde studie ---> goede cijfers voor wiskunde hebben bv) maar moesten iedereen een 'kans' geven. Met het gevolg dat er dus een vreselijke drop-out was het eerste jaar omdat velen het hoge niveau niet aan konden.


Omdat het systeem van onderwijs-voor-allen natuurlijk heilig is in dit socialistische systeem, lagen die dropout en lage cijfers niet aan de incapabele leerlingen, welnee! Dat lag natuurlijk aan de slechte docenten en de slechte opleidingen! De zondebok was gevonden.

Met het gevolg dat de hele opleiding moest worden veranderd, en uiteindelijk op een veel lager niveau kwam. Om de cijfers te verhogen werden de examens en de stof makkelijker gemaakt.
Zo ook alle onnodige en desastreuze 'vernieuwingen' in het middelbare-school-onderwijs. Mensen krijgen nu heel weinig te weten over heel veel onderwerpen, en komen met feitelijk te weinig inhoudelijke kennis de hogere en universitaire opleidingen binnen.
De eerste jaren van de nieuwe fase bleek niemand van de VWO/gymnasium klassen het niveau van natuurkunde/wiskunde te halen waarop daarvóór Havisten nog voldeden en dus was er grote crisis op de TU's in Nederland.
Ook nu weer het gevolg dat de Universteiten bijlessen moesten gaan geven in wiskunde en natuurkunde om de nieuwe leerlingen een klein beetje op niveau te brengen. Hoe triest...

En het klopt; in het verleden heeft Nederland een grote reputatie opgebouwd door ondernemerschap (VOC mentaliteit!!) en vooral KENNIS die van een erg hoog niveau was. Afgelopen 10 jaar is dat laatste door de plee gespoeld en de gevolgen zullen over een paar jaar goed zichtbaar zijn. Bedrijven worden verkocht, verkassen, zullen buitenlandse werknemers in dienst nemen en uiteindelijk zal onze positie in de huidige wereld inkrimpen.
Je wordt er erg cynisch van als je eenmaal de verhalen van binnenuit hoort en dan is dit nog maar het hoger onderwijs.
 
Ik ben het eens dat het onderwijs er niet beter op is geworden, het hele 2e fase verhaal zie ik nog steeds als een blunder. Ik ben het dan ook absoluut eens dat mensen die niet de juiste cijfers of de juiste kwaliteiten hebben, geweigerd of alternatieven moeten worden gegeven die voldoen voor die persoon.

Dat kan zijn dat iemand die niet goed is met boeken maar wel goed met zijn handen kan werken, een bepaald vak gaat leren. Om het even globaal te zeggen wat we 20 jaar terug hadden.

Waar het mij hier om gaat is dat er voor iedereen een kans is om zich te ontwikkelen op een manier waar zijn talenten liggen ongeacht je sociale achtergrond en daar geloof ik dat Nederland een voorloper op is.
 
Waar het mij hier om gaat is dat er voor iedereen een kans is om zich te ontwikkelen op een manier waar zijn talenten liggen, ongeacht je sociale achtergrond en daar geloof ik dat Nederland een voorloper op is.

Dat kan in veel meer landen en zegt niets over de kwaliteit van het geboden onderwijs.
 
Back
Top