Mijn mening is dat een vliegveld als Lelystad het aan zijn stand verplicht is om een goed restaurant te faciliteren. Nagenoeg alle velden hebben een terras of een restaurant met uitzicht op de operationele vlieg activiteiten.
Zelf ga ik graag met clubgenoten of passagiers, na een vlucht, even een biertje drinken. Als het laat is geworden eten we wat bij Flantuas. Ik kom er vaak en heb nooit klachten over de bediening en kwaliteit van het eten.
Een restaurant op een vliegveld, dat afhankelijk is van weer en seizoen, kan nooit een optimale service bieden. In de winter is het vliegveld nagenoeg uitgestorven, op een paar studenten en zakelijke reizigers na. Op zomerse vliegdagen is er topdrukte en wordt de service van een sterren restaurant verwacht. Dit alles zal met oproep en tijdelijke krachten gerealiseerd moeten worden, waardoor het onvermijdelijk is dat de kwaliteit van de geboden service fluctueert. Tevens zal er een positief exploitatie resultaat gehaald moeten worden.
Ierdereen die zich ergert aan het betalen van een paar euro kwartjes voor een glas water en gebruik maakt van het terras met alle aanwezige faciliteiten moet zich schamen. Wat mij betreft is het een top locatie en ik heb ik veel respect voor het ondernemerschap en geboden faciliteiten. Ik hoop dat Flantuas blijft en vliegveld Lelystad een restaurant behoud op huidige locatie.