KLS Selectie Deel 2

Status
Not open for further replies.
Uiteraard is het lullig, vervelend en jammer (en dat meen ik), maar op de manier zoals jij het ziet, zo zou het moeten zijn (als je begrijpt wat ik bedoel).
Als ze zeggen: Je bent TE netjes en TE geordend, dan is dat dus een extreme. Net als dat je TE veel taken op je wilt nemen. En een extreme is niet goed. (tenminste zo zie ik het)

Succes in ieder geval bij de EPST.
 
@ Fukko, bedankt voor je reactie en ergens heb je wel gelijk. Ik kan het alleen maar accepteren, en doorgaan met wat ik wil bereiken.

@ Co-Co Flanel, ik hou jullie zeker op de hoogte met wat er allemaal komen gaat. Ik zie het posetieve van in. Hier heb ik van geleerd, en dit maakt me nog sterker.

Groetjes
 
Helaas gaat het voor mij niet meer door :(. We waren vandaag met zijn 5en en 1 daarvan is door.

1 op de 5 door? dat is ook niet erg veel... dat is toch ook niet helemaal normaal? of gebeurt dat de laatste tijd wel vaker dan er maar 1 van de 5 door is (of zoiets dergelijks)?
 
1 op de 5 door? dat is ook niet erg veel... dat is toch ook niet helemaal normaal? of gebeurt dat de laatste tijd wel vaker dan er maar 1 van de 5 door is (of zoiets dergelijks)?

Muawh, wat ik heb gehoord is dat misschien 1 op de 5 niet door gaat. In dit geval is het t tegengestelde!?


@ Sierra-Tango; Wel k*t voor je, maar je zult er inderdaad mee moeten leven.. Tis helaas niet anders. Maar zoals je zegt, zoiets kan je sterker maken.
Succes in ieder geval
 
1 op de 5 door? dat is ook niet erg veel... dat is toch ook niet helemaal normaal? of gebeurt dat de laatste tijd wel vaker dan er maar 1 van de 5 door is (of zoiets dergelijks)?

Gast, gemiddelden zijn dat. De ene keer gaat iedereen door, de andere keer niemand, zo kom je ook op een gemiddelde van 50%. Dat gaat hier dus hetzelfde.
 
pfff, ik ben er ook niet door. Ik zat samen in de groep met Sierra Tango. Ik begrijp hert echt niet... Alles ging zo goed! Het interview was echt super, die psychologe gaf me goede moed en zei me dat het heel goed was. Ook in de groepsopdracht stond ik mijn mannetje en heb ik naar mijn mening nog enkele goede dingen gedaan zoals Sierra Tango geholpen toen hij effe vastzat en enkele goede argumenten gegeven bij de vragen van de psychologen. Ik denk dat de vragenlijst mij genekt zal hebben...:huilt:

Ik kreeg als redenen te horen dat ik TE gedreven ben en TE veel ambitie heb. Ook zou ik weinig planmatig te werk gaan en kan ik niet in groep samenwerken.

Ik ben hier ook niet echt akkoord mee. Wat is er nu beter dan iemand die er ten volle voor wilt gaan en er echt veel voor overheeft!? Dat van dat planmatig zou ik niet weten waar ze halen. Ook dat van in team werken vind ik zo vreemd! Ik heb 3 jaar hogeschool gedaan waar ik constant in groep moest werken en dat lukte echt super en ik voel me ook een teamplayer! Ook vind ik het vreemd dat ik wel voldoe aan de psychologische eisen voor F-16 piloot in Belgie(die normaal zwaarder zijn) en niet hier...

Maarja ik zal er mee moeten leren leven. Doordat ik in Belgie woon is een opleiding hier voor mij financieel niet haalbaar. Daarom zal ik met héél véél spijt in het hart mijn vliegcarrière vaarwel moeten zeggen! :huilt: Ik had er nogthans goede moed in en ben er zeker van dat ik een goede piloot zou geweest zijn... Het zal echt moeilijk worden voor mij om met die gedachte te moeten leren leven. Maar life goes on he!

Ik wens iedereen nog heel veel succes die met de selectie bezig is! En proficiat aan diegene die wel door was bij ons!
 
KLS selectie niet halen, betekent nog lang niet dat je ook niet geschikt bent om piloot te worden, hou dat in je achterhoofd. Tevens zijn er natuurlijk andere eisen voor een gezagsvoerder, dan voor een F-16 piloot ;)
Ik ben bij de KLS ook afgewezen (bij de COVA), maar ik heb mijn droom nog lang niet opgegeven, ik ga gewoon door. In België zijn ook luchtvaart scholen, en als belg zou je in Nederland ook een goeie financiele regeling moeten kunnen vinden, als je echt piloot wilt worden zou ik je sterk aanraden om gewoon bij een andere school de selectie te proberen doen!
 
@ iwannabeapilot, nielzzzo heeft gelijk... geef je moed nooit op, accepteren en doorgaan.. uiteindelijk kom je er wel, ik heb daar volste vertrouwen in je. Want als ik echt eerlijk moet zijn, ik had gisteren zoiets van die gast is gewoon door dat kan gewoon niet anders, totdat ik je gezicht zag toen je uit dat kamertje liep. Maja niets is zeker in het leven, ik heb het geaccepteerd en voor mij, maar ook voor jou, zijn er zat mogelijkheden om een andere opleiding te volgen.

Ik ben laatste naar de info avond bij EPST geweest en ik moet eerlijk zeggen ik voelde me daar meer bij thuis dan bij de KLS... maarjah ik weet het KLS heeft gewoon een naam en grote kans om bij KLM te werken, zie het als een merk. Ik ga nu voor EPST.

Heel veel succes, en hou me ons op de hoogte.

Gr. ST
 
Tja, maja, Het is toch juist positief als je heel erg gedreven bent, en heel gemotiveerd! Ik weet zeker dat dat niet de hoofd-reden was van je afwijzing!
 
Als dat niet de hoofreden is, dan mogen ze wat mij betreft wel gewoon eerlijk zijn. Mijn PO1 uitslag was hoger dan die ene persoon die wel door is van de 5, en dat was met de overige kandidaten die niet door zijn ook zo. PO1 zegt helemaal niets, het is gewoon een afvalrace. PO2 net zo...
Dit is gewoon een methode om mensen eruit te knikkeren, als KLS dit allemaal zelfs moest doen dan waren ze heel wat geld kwijt, dus wordt het uitbesteed. Dit wil nog echt helemaal niey zeggen dat ik de opleiding niet aan kan of geen aanleg heb om te vliegen... Als je geen gemotiveerde mensen aaneemt wie moet je dan aannemen?
Ik walg van de KLS en zijn methode om mensen te selecteren als ze zo met je omgaan. Ze zijn zeker een goede piloot kwijt geraakt, en ik kom er wel, ik heb er volste vertrouwen in... en dan wel zeker bij een degelijke FTO dus niet eentje waar je na gesprekjes meteen kan beginnen.
 
Ik weet wat je voelt misschien is dat van mij nog wel frustrerender,
ik heb ook de KLS selectie gedaan en ben wel door PO2 heen gekomen en zelfs door de GVSS
toen vonden ze dat ik bij de COVA te jong was.....
mensen zijn bij PO2 met die reden naar huis gestuurd dus dat is vreemd..... (wat ik ook heb gezegd) Toen kwamen ze met het argument van dat ik me GVSS niet goed had gedaan......(waarom benk daar dan niet op afgewezen.....)
maar goed je veranderd er niks aan ;)
ik zou Stella Aviation aanraden. Daar heb je namelijk maar 1 gesprek en dat is met de commissie van aanname daar. Voor de rest kijken ze of je taken kunt verdelen en meerdere dingen tegelijk kunt doen (goed). vervolgens je capaciteiten(die waren geen probleem las ik) daarna je vliegaanleg en als laatste dat gesprek... kortom het is wat soepeler
Ik ben er aangenomen en heb de 1e en 2e fase mogen overslaan (dus alleen vliegaanleg en dat gesprek)

Je moet inderdaad doorgaan :) en jezelf niet laten hangen door een negatief advies van de KLS dat zegt helemaal niks over dat je geen piloot kunt worden ;) er zijn meerdere wegen die naar piloot leiden

Veel suc6 ;)
 
Hey Airworkers,

Ik heb een kleine vraag over de capaciteitentest van de eerste fase van het selectieonderzoek voor de KLS...

Klopt het dat je GEEN syllogismen krijgt?:

vb:

a. Een bukkelpup is geen fliptop.
b. Sommige fliptoppen zijn triangels.

A Geen fliptop is een triangel
B Sommige triangels zijn geen bukkelpuppen
C Geen fliptop is een bukkelpup
D Sommige bukkel-puppen zijn geen triangels

"Dit is een voorbeeld dat ik van internet heb gehaald, dus als je denkt dit ik zo'n zieke geest heb dit te kunnen bedenken heb je het mis!"


Iemand antwoord?


Alvast bedankt,

Flantua
 
@ Berry43: Wat wil je...? Een school die 'lekker' soepel is in zijn selectiecriteria?
Waarom zou je stella aanraden? Omdat ze daar soepel zijn mbt de selectie?

@ Sierra Tango: Gewoon EPST proberen als die school een goede indruk gaf (bij mij wel in ieder geval).

Overigens is het woord 'walg' wel verschrikkelijk overdreven en getuigt ook van flinke frustraties. Het kost de KLS nog steeds geld om mensen PO1+2 te laten doen, alleen wordt dit door een externe organisatie gedaan die hierin gespecialiseerd zijn.
 
omdat ze daar maar 1 gesprek hebben....
daarom raad ik het aan.. verder geven zei ook een goede indruk(voor mij)
als je naar een infodag gaat kom je alles te weten.

hij moet zelf weten wat hij wil/doet. ik geef hem alleen een optie omdat die school bij mij wel goed bevalt en maar 1 gesprek heeft.

@fukko
De KLS heeft genoeg mensen die zich aanmelden vandaar dat ze de selectie strenger kunnen maken... maart-klas van KLS begint ook al weer aardig vol te stromen

@flantua

klopt dat krijg je niet ;)
 
Last edited:
Als je dus afgevallen bent kan je dus het beste naar zo'n school toe gaan met soepel selectiebeleid? De selectie bij een maatschappij is vooralsnog meestal strenger dan een selectie van een school, zie je mijn punt...

En een school kiezen op basis van het feit dat deze dan nog 'maar' 1 gesprek heeft is verschrikkelijk fout in mijns inzien. Als je een school kiest op basis van de indruk die deze school op je achter laat, dan ben je al een stuk beter bezig (ook al zijn het over het algemeen commerciele praatjes).
 
Hey Airworkers,

Ik heb een kleine vraag over de capaciteitentest van de eerste fase van het selectieonderzoek voor de KLS...

Klopt het dat je GEEN syllogismen krijgt?:

vb:

a. Een bukkelpup is geen fliptop.
b. Sommige fliptoppen zijn triangels.

A Geen fliptop is een triangel
B Sommige triangels zijn geen bukkelpuppen
C Geen fliptop is een bukkelpup
D Sommige bukkel-puppen zijn geen triangels

"Dit is een voorbeeld dat ik van internet heb gehaald, dus als je denkt dit ik zo'n zieke geest heb dit te kunnen bedenken heb je het mis!"


Iemand antwoord?


Alvast bedankt,

Flantua

Volgens mij komt dit wel een beetje voor in het deel Verbaal Redeneren, maar dat weet ik niet 100% zeker.

En Berry, ik ben het zeker met Fukko eens, je moet niet een school kiezen omdat de selectie makkelijk is, of omdat ze wel een beetje een goeie indruk maakte. Maar dat heb ik je al wel eens vaker vertelt dacht ik :grijns: Als jij nog geen school had gekozen, had ik je nog aangeraden om meer research te doen, want je had je de laatste keer dat ik je sprak nog niet heel erg verdiept in hoe alles werkte. Maar daar is het nu een beetje te laat voor denk ik ;)
 
Als dat niet de hoofreden is, dan mogen ze wat mij betreft wel gewoon eerlijk zijn. Mijn PO1 uitslag was hoger dan die ene persoon die wel door is van de 5, en dat was met de overige kandidaten die niet door zijn ook zo. PO1 zegt helemaal niets, het is gewoon een afvalrace. PO2 net zo...
Dit is gewoon een methode om mensen eruit te knikkeren, als KLS dit allemaal zelfs moest doen dan waren ze heel wat geld kwijt, dus wordt het uitbesteed. Dit wil nog echt helemaal niey zeggen dat ik de opleiding niet aan kan of geen aanleg heb om te vliegen... Als je geen gemotiveerde mensen aaneemt wie moet je dan aannemen?
Ik walg van de KLS en zijn methode om mensen te selecteren als ze zo met je omgaan. Ze zijn zeker een goede piloot kwijt geraakt, en ik kom er wel, ik heb er volste vertrouwen in... en dan wel zeker bij een degelijke FTO dus niet eentje waar je na gesprekjes meteen kan beginnen.

Wat een ongepaste reactie!!!!!!!!!!!!:wegkwijt:

Begrijp best wel je teleurstelling, maar als ze jou aannemen, dan moeten daarvoor 6 anderen afvallen (15%), dus het is jij of iemand anders (het hele prinicipe van selectie!!!!!!) Ben jij zo zeker van je zaak dat je kunt garanderen dat er niet iemand van die andere 6 is die 'geschikter' is?????

Ten eerste steek je er met jouw 28 punten PO1 er echt niet met kop en schouders boven uit om te stellen dat iederen die minder heeft minder kans zou moeten hebben om PO2 te halen...........

Dan nog een andere tip: (geleerd uit de boeken over psychologische tests) Bij sommige testen kun je in een vijf-punts-schaal aangeven hoe een bepaalde stelling op jou slaat. Teveel 'volledig mee eens' of 'volledig mee oneens' schijnt aan te geven dat je heel expressief bent. Ze hebben liever dat je antwoorden geeft die meer verspreid liggen binnen de schaal......... (objectiever over jezelf)

Ik snap je teleurstelling, maar 'walg' van je reactie...................
 
@ PH-Chucky, je mag best van mijn reactie 'walgen' geen enkel probleem, net zo erg als dat ik van jou reactie 'walg'.

Ik snap jou uithaal niet jegns mij? Als ik een mening heb, dan is dat mijn mening... daar hoef jij je echt niet druk om te maken en zeker niet zo respectloos mee om te gaan. Zo heb ik KLS ervaren vanuit mijn optiek.

Tuurlijk is het òf ik òf iemand anders, en ik gun die andere van harte dat hij door is. Ik zeg ook niet nadrukkelijk zij hadden mij door moeten laten gaan, alleen de manier waarop ze je uitslag geven vind ik gewoon niet proffesioneel. Een organisatie als de KLS die zijn selectie uitbesteed mag er overigens wel voor zorgen dat er proffesioneler omgegaan wordt met kandidaten. Er zijn zoveel aanmeldingen, ze kunnen moeilijk iedereen aannemen die voldoet aan de eisen.. ze moeten gewoon X% eruit knikkeren.

En ja, ik ben zeker van mijn zaak. Afgewezen worden bij de KLS maakt mij alleen maar sterker!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top