Wat ga jij stemmen?

Wat ga jij stemmen?

  • PvdA

    Votes: 8 5.6%
  • VVD

    Votes: 89 62.2%
  • CDA

    Votes: 3 2.1%
  • PVV

    Votes: 15 10.5%
  • D66

    Votes: 15 10.5%
  • Groenlinks

    Votes: 0 0.0%
  • SP

    Votes: 1 0.7%
  • Christenunie

    Votes: 5 3.5%
  • SGP

    Votes: 1 0.7%
  • Partij van de Dieren

    Votes: 6 4.2%
  • Trots op Nederland

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    143

Okki

New member
Naar aanleiding van het FNV topic in Beroepspiloten ben ik benieuwd wat de politieke voorkeur van de Airwork bezoeker is aangaande TK verkiezingen op 9 Juni!

Wat ga je stemmen denk je?
 
Stemgeheim is een van onze grondwettelijke rechten.

Gelukkig is dat wel zo!

Maar dat wil niet zeggen dat je er over moet zwijgen!
Als je het niet wil laten weten hoeft dat niet natuurlijk!

Ik ben gewoon benieuwd en ik denk met mij meerdere users :D

Ik twijfel eigenlijk continu tussen de VVD en D66
 
Last edited:
Mooie poll Okki!

PVV vind ik te extreem in al haar standpunten. Verder ben ik erg bang dat we met de PVV een tweede LPF fiasco krijgen. De VVD heeft daarintegen een veel gezondere basis met iets minder extreme, maar wel heldere standpunten.

Wat trekt jou aan in de D66, Okki?
 
Dat heb ik nu als ik Bos Cohen en Albeyrak bij de PvdA, Balkenellende bij CDA en die uiterst linkse liberaal (lees socialist) Pechtold van D66 zie!
 
Heb eigenlijk nooit begrepen waarom vragen naar iemand stemgedrag en inkomen zo moeilijk wordt gedaan. Maar goed, het is niet verplicht om te melden.

Als ik vanavond uit AGP terug kom het ik het partijprogramma van de VVD uit, morgen naar FAO moet het D66 partijprogramma gelezen zijn. Maar ik neig toch heel erg naar de VVD. Niet alleen financieel, maar vooral veiligheid, integratie beleid.

Als de PVV niet zo groot was had ik waarschijnlijk een proteststem gegeven. Maar die gasten moeten echt niet mee gaan regeren.
 
Leuke poll Okki, alleen jammer dat er geen optie: "weet niet/ga niet stemmen/fuck politics" is.

PVV: hebben wel een point qua immigratieproblematiek en linkse hobbies, maar is verder weer zo'n one-issue/one-man partij zoals de LPF.

VVD: in theorie redelijk, maar in de praktijk is volgens mij de VVD ook voor veel van de huidige problemen deels verantwoordelijk. Problemen die nu spelen als criminaliteit, immigratie, normen/waarden, files/mobiliteit komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen en de VVD hebben zich als een mak schoothondje zonder ruggengraat in diverse regeringen opgesteld: Kok I, Kok II, Balkenende I, Balkenende II, Balkenende III. Blijkbaar was het regeringspluche belangrijker dan principes...

D66: Saaie grijze muizen partij, Pechthold moet het hebben van wat populistische cheap shots tegen Wilders, maar verder heeft die partij nog nooit iets bereikt. Zie ook de rokende puinhopen van Paars: Winnie Sorgdrager anyone? Enige pluspuntjes: voor invoering van het referendum en gekozen burgermeesters.

PvdA: Partij van de Armoede/Afgunst/Allochtonen etc. Nuf said!

SP, GroenLinks, PvvD: Neo-communistische wolven in schaapsvacht, vertroeteld door de media. Extreem links of extreem rechts: same shit, different name, weg ermee!

SGP, CU: No thx, ik ga niet naar de kerk, hoef me niet achter een Bijbel te verschuilen, en terug naar de middeleeuwen hoeft nou ook niet echt.

TON: Pffff, please!

Zoals je ziet, weinig keus voor mij. Als het echt zou moeten (stemplicht zoals in sommige landen) dan maar VVD, niet echt uit overtuiging maar meer omdat er geen echt alternatief is.

George Carlin vat het zoals gewoonlijk weer meesterlijk samen:

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk[/YOUTUBE]
(jammer genoeg loopt het geluid niet helemaal synchroon)

:D
 
Last edited:
Nog erger die linkse partijen storten dit land nog verder de schuld in zodra het iets beter gaat met de economie. Die gasten kunnen alleen maar in een regering komen door kadotjes uit te delen. Vervolgens kunnen de rechtse partijen grote schoonmaak houden en worden ze weggezet als de grote boeman die de gewone man niets gunt...
 
De laatste paar reacties zijn ook alleen maar populistische napraterij. Waarom wordt links altijd als een scheldwoord gezien hier. Vooral door mensen die niet eens weten waar ze het over hebben. Als je soms een beetje kritisch bent over sommige extreme in de markteconomie ben je meteen links. Wil je niet elk land wat het niet met je eens is naar het stenentijdperk (terug, sommige zijn er nooit uitgeweest) bombarderen ben je links. Ik stem niet links, hoewel sommige mensen de mening hebben dat D66 links is. Dat mag, ieder zijn mening. Gaat D66 alles oplossen? Ben ik het overal mee eens wat ze zeggen? Nee! Maar ik zie geen betere optie. Maar heb er op ze minst over nagedacht. Mij pa stemt al jaren PvdA. Waarom? Omdat hij dat al jaren doet, en zo ook zijn vader. Net zoals sommige VVD stemmers hier. ;-)

Grtz Mike5
 
PVV: hebben wel een point qua immigratieproblematiek en linkse hobbies, maar is verder weer zo'n one-issue/one-man partij zoals de LPF.

Toch wel grappig wat PVV onder "linkse hobby's" verstaat... Zeker nog nooit de opera bezocht of bij een zondagsmatinee in het concertgebouw geweest? Das ongeveer een VVD partijcongres;)
 
Heb je een eigen huis??? Dan zou ik toch maar voor VVD gaan vanwege hun betere standpunt mbt hypotheekrenteaftrek.

Die stelling zou alleen kloppen als je voor jezelf stemt. Je kan ook wat breder kijken en proberen te zien waar de grootste noden in dit land zich bevinden en welke partijen daar wat aan proberen te doen.

Maar vanuit een egocentrisch wereldbeeld heb je inderdaad gelijk.

P.
 
@ PPP: Okki twijfelt tussen VVD en D66 en Geco reikt hem enkel een standpunt aan wat hem over de streep kan trekken. Of mag dat ook al niet?

PPP heeft een huurhuis of is niet getroffen door de betreffende hypotheekrente aftrek? Dan is jouw opvatting net zo egocentrisch aangezien je je niet interesseert voor de vele huizenbezitters die hierdoor gedupeerd dreigen te worden. Ik dat opzicht is je opmerking dus nietszeggend...

Heerlijk, dat je als egocentrisch wordt betitelt als je kiest vanwege een standpunt wat je eigen financiële situatie voor een groot deel kan beïnvloeden. Nee, zo lang het deel van de bevolking wat een huurhuis heeft en van een uitkering leeft het maar goed heeft (no offence tegen deze groep). Waarom zou je dan ook je best doen om een goede baan te krijgen en een mooi huis te kunnen kopen als je dan ''egocentrisch'' bent? De post hierboven is een typische PVDA/SP gedachtengang. Bah....
 
Okki twijfelt tussen VVD en D66 en Geco reikt hem enkel een standpunt aan wat hem over de streep kan trekken. Of mag dat ook al niet?

Alles mag. Ik reageer alleen op de inhoud van het argument.

PPP heeft een huurhuis of is niet getroffen door de betreffende hypotheekrente aftrek?

Ik heb een koophuis en krijg dit jaar bijna 4000 euri terug aan hypotheekrenteaftrek. Alleen denk ik bij verkiezingen niet alleen aan mezelf. Mag dat wel?

P.
 
De laatste paar reacties zijn ook alleen maar populistische napraterij. Waarom wordt links altijd als een scheldwoord gezien hier. Vooral door mensen die niet eens weten waar ze het over hebben. Als je soms een beetje kritisch bent over sommige extreme in de markteconomie ben je meteen links.
Najaaaaaaah! Als er een politieke club is die het de afgelopen decennia heeft moeten hebben van populisme ("Leuke dingen doen voor de mensen" Joop den Uyl) of scheldwoorden gebruiken (Pim Fortuyn vergelijken met Eichmann door Marcel van Dam) dan is het links wel! Jaren lang hebben ze iedereen die het niet eens was met hun linkse ideeen in het extreem rechste verdomhoekje geplaatst, en nu het tij eindelijk begint te keren schreeuwt men moord en brand! Hahaha! Yeah rrrigh!

Sterker nog, als je kijkt naar extreem links dan zijn de verhoudingen nog schever en zie je dat alle nare feitjes uit het verleden systematisch onder het tapjt worden geveegd. Waarom worden figuren als Jan Marijnissen, Paul Rosenmoeller, Wijnand Duyvendak, Jacqueline Cramer, Femke Halsema enz enz enz nooit eens over hun extreem linkse sympathieen aan de tand gevoeld? Zijn de killing fields van Pol Pot of de gulags van Stalin ineens minder erg dan de concentratiekampen van Hitler? Hoe zit het met RaRa? Of de extreem geweldadige groep linkse anarchisten die iedere G5 top proberen te verstoren? Alles wordt door de mantel der liefde bedekt, sterker nog, ze mogen met een *kuch* brandschoon geweten bij P&W fel van leer te trekken tegen alles en iedereen die het niet met hun extremistische ideeen eens is. Een cordon sanitaire rond extreem rechts vind ik prima, maar waarom wordt er met twee maten gemeten als het om extreem links gaat?

Toch wel grappig wat PVV onder "linkse hobby's" verstaat... Zeker nog nooit de opera bezocht of bij een zondagsmatinee in het concertgebouw geweest? Das ongeveer een VVD partijcongres;)
Hmm, denk dat ie met linkse hobbies het meer heeft over ontwikkelingshulp, de multi-cultutere samenleving, de publieke omroep enz. Zoek anders effe op Geenstijl naar wat Wilders filmpjes, hij legt het zelf meestal erg grappig uit.

Die stelling zou alleen kloppen als je voor jezelf stemt. Je kan ook wat breder kijken en proberen te zien waar de grootste noden in dit land zich bevinden en welke partijen daar wat aan proberen te doen.

Maar vanuit een egocentrisch wereldbeeld heb je inderdaad gelijk.

P.
Grappig genoeg denk ik dat er aanzienlijk meer mensen met een relatief goed inkomen uit filantropische redenen op links stemmen, dan dat er uitkeringstrekkers op de VVD stemmen. Maar een ding snap ik niet. Waarom is het alleen maar egocentrisch als je op een partij stemt die tegen nog hogere belastingen is? Een werkeloze die op PvdA/SP/GL stemt omdat die hem de hoogste uitkering beloven is niet egocentrisch dan? Waarom kan die werkeloze niet eens outside the box denken en VVD stemmen zodat er meer werkgelegenheid komt i.p.v. alleen maar egocentrisch aan zijn eigen uitkering te denken? ;)
 
Last edited:
Back
Top