Hij gaat lekker! Op naar........

Knerp

New member
Luchtvaartnieuws
TUI Nederland stevent af op beste bedrijfsresultaat in 13 jaar

26-11-2009

NOORDWIJK - Ondanks de crisis stevent TUI Nederland af op het beste bedrijfsresultaat van de laatste dertien jaar. Dat zei topman Steven van der Heijden van de reisonderneming woensdag (25 november) tijdens het DAG-symposium ‘De Nederlandse Luchtvaartagenda’. Van der Heijden zei in zijn speech tevreden te zijn met de recente prestaties van ArkeFly, de luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland.


“Het huwelijk tussen de luchtvaartmaatschappij en de reisorganisatie is een succes”, aldus Van der Heijden in Noordwijk. “In het begin was ons huwelijk moeilijk, want het vliegproduct dat we overnamen van HollandExel was niet goed genoeg.” De TUI-topman gaf toe soms te hebben willen stoppen met de relatie tussen de twee bedrijven: “Maar ik kan nu zeggen dat het goed is dat we dit niet hebben gedaan.”

De positie waarin ArkeFly momenteel verkeert, verschilt volgens Van der Heijden met die van andere luchtvaartmaatschappijen, die niet verbonden zijn aan een reisconcern. Doordat ArkeFly onderdeel uitmaakt van TUI Nederland is de maatschappij minder gevoelig voor de conjunctuur van de luchtvaartindustrie.
 

ehaa

New member
Dat is goed voor de bonus van mijnheer Van der Heijden. Het personeel zal er niet beter op worden. Sterker nog de vliegers gaan er alleen maar op achteruit. Het is positief dat MAC weer plus draait. Nog even en het loopt leeg bij arkefly.
 

Junior01

New member
In ieder geval weer een aanknopingspunt om er een CAO doorheen te drukken zonder dat de vliegers alleen maar moeten inleveren.
 
Last edited:

ehaa

New member
Misschien is nog even niet de juiste benaming maar als de markt aantrekt dan verliest dit bedrijf wel goede en ervaren vliegers en ik weet niet of je dit wilt. Tenzij je een opleidings bedrijf wilt hebben. Hoe dan ook voor de cao onderhandelingen werkt dit positieve resultaat wel mee. Vooral als je vliegers hebt die relatief weinig productie draaien. Sterkte met de onderhandelingen daar bij Arke fly.
 

harriewillem

New member
Ik geloof heel erg in het TUI concept, eigen airline etc... vestzak - broekzak principe..

Maar even met zijn allen goed lezen... TUI Nederland streeft af op het beste bedrijfsresultaat...

ArkeFly is daar natuurlijk wel onderdeel van... En laat ze lekker het winstje investeren in betere betrouwbaarheid dan in winstdeling... kom op...

Investeren in een solide toekomst lijkt me altijd nog beter dan een keer wat extra's aftikken...

Gegroet..
 

ehaa

New member
Investeren in een solide toekomst houdt ook in dat je tevreden werknemers hebt? Het zijn niet de vliegtuigen die de winst genereren. Maar de werknemers van oa Arkefly en hun technische dienst. Mijn baas zegt altijd I can talk to you and together we make decisions and not the F.. piece of metall.
 

B767-300ER

New member
Investeren in betere betrouwbaarheid?
wat bedoel je daarmee precies??
Heb je het over de OTP? Afgelopen zomer had TFL de beste OTP van de 3 Nederlandse charter maatschappijen.
Of vervanging van de storingsgevoelige 767's? Daar wordt al in geinvesteerd,, begint in sept 2010
Dus definieer betrouwbaarheid even?
 

c150

New member
Steven van der Heijden geeft dus nu aan dat hij eigenlijk zijn zaakjes afgelopen jaren iets mooier heeft afgeschilderd dan de realiteit. Het lijkt op een andere matschappij -kuch Dutchbird- waar de eigenaar ook iets dergelijks heeft gezegd... Hoe geloofwaardig is dan dat TUI NL in de grootste crisis van de afgelopen jaren zijn beste resultaat gaat behalen?
 

Viper1983

New member
Vergeet niet het verschil tussen DB en TUI / Arkefly.

Het bedrijfsresultaat van een complete reisorganisatie kun je niet vergelijken met een bedrijfsresultaat van een charter maatschappij of zelfs met die van de klm.
De vliegtuigen zitten nog goed vol, er gaan ook nog genoeg TUI pax met trans ed mee. Mensen gaan ondanks de crisis nog steeds op vakantie.
TUI heeft in de kosten gesneden, over de gehele linie. Tevens door de uitbreiding van Arkefly hebben ze goedkoper hun eigen pax kunnen vervoeren.
TUI kan dus zeker wel geloofwaardig worden genoemd.
 
Top