AIS Flight Academy

Diana

Active member
De aanname selectie bij AIS Flight Academy bestaat uit 3 fasen.
Fase 1: Rekenkundige test; IQ test en Logische reeksen; Goniometrie; Engels.
Fase 2: Het persoonlijk gesprek.
Fase 3: De vliegaanleg test.

Nadat je je heb aangemeld voor een grading krijg je wat basic vliegprocedures thuisgestuurd om te leren. Deze zul je nodig hebben tijdens de vlieg aanlegtest waarbij je direct de lucht in gaat met een echt vliegtuig. Het hoeft verder geen betoog dat je netjes gekleed naar de grading dient te komen. Houd er ook rekening mee dat de hele dag op je wordt gelet. Dus niet alleen tijdens de testjes en de gesprekken zal je beoordeeld worden. De algehele indruk is dus belangrijk van die dag. Daarnaast staat motivatie hoog aangeschreven bij AIS. Daarmee staat of valt bijna alles.

[H1]Fase 1[/H1]
Hier wordt eigenlijk gekeken naar jouw theoretische achtergrond en capaciteiten.
De volgende zaken kan je verwachten:
[H2]1. Rekenkundige test[/H2]
Hier wordt gekeken hoe je je niveau van wis- en natuurkunde is. Het niveau ligt ongeveer op Havo en hierin kun je een aantal basisvragen verwachten. Denk aan de sinus, cosinus en tanges. Maar ook hoofdrekenen, breuken en simpele vergelijkingen.

[H2]2. IQ test en Logische reeksen[/H2]
Hieronder vallen een aantal logisch methodisch denken testjes. Verwacht een beetje de standaardtestjes die bijna overal gegeven worden. Het zijn reeksen van cijfers of woorden die jij moet afmaken. Voorbeeld: 1,3,5,?

[H2]3. Goniometrie[/H2]
Hier krijg je een aantal tests om je ruimtelijk inzicht te testen. Je krijgt een dobbelsteen te zien deze draait een aantal maal en er wordt gevraagd waar een bepaald vlak van de dobbelsteen zich nu begeeft. Daarnaast is er een test met een vliegtuig die naar het noorden, oosten, zuiden of westen kan wijzen. Er wordt dan bijv. een aantal malen aangegeven 270L, 180R, 90L en dan moet jij aangeven naar welke kant de neus van het vliegtuig wijst.

[H2]4. Engels[/H2]
Als laatste wordt gekeken hoe het met je Engels staat. Er zullen wat zaken gevraagd worden om op te schrijven in het Engels om zodoende te kunnen bepalen of je Engels op het juiste niveau is.

[H1]Fase 2[/H1]
[H2]Het persoonlijk gesprek[/H2]
Dit is een persoonlijk gesprek van ongeveer een uurtje. Tijdens dit gesprek komen de standaardvragen langs zoals bijv.: wat zijn je zwakke en sterke punten en waarom wil je piloot worden. Dit gesprek is een prettig gesprek waarbij een informele sfeer heerst. Blijf er echter rekening mee houden dat je een soort sollicitatie aan het doen bent. Nogmaals dient het de aanbeveling om er rekening mee te houden dat AIS veel waarde hecht aan motivatie. Laat merken dat je vliegen je alles is en dat je de komende periode volledig beschikbaar bent voor de opleiding en je bereid bent om concessies te doen.

[H1]Fase 3[/H1]
[H2]De vliegaanleg test[/H2]
Ongeveer een week van te voren zul je vliegprocedures thuisgestuurd krijgen, er wordt van je verwacht dat je deze kent! Een instructeur zal ongeveer een uurtje met je gaan vliegen en hier wordt gekeken naar aantal zaken. Er wordt gekeken of je onder druk nog voldoende capaciteiten over hebt om nieuwe dingen te leren en of je de geleerde stof (vliegprocedures) weet te reproduceren. AIS doet de vliegaanlegtest bewust niet in een simulator om ook zaken als vliegangst, omgevingsfactoren en of je het überhaupt inderdaad wel leuk vindt te testen.
Mocht je een aantal zaken niet helemaal goed doen, raak dan niet direct nerveus. Als beginnend student wordt niet verwacht dat je direct de sterren van de hemel vliegt. In het uurtje vliegen wordt alleen gekeken of jij genoeg motivatie en capaciteiten hebt om te leren vliegen.

[H1]Tot slot[/H1]
Nadat je alles bent doorlopen worden alle uitslagen bekeken en gaan de AIS mensen in overleg. Alles van die dag wordt beoordeelt en hieruit komt een totaal plaatje. Over het algemeen zal je direct die dag te horen krijgen of je door bent dus je hoeft niet weken lang thuis in spanning te gaan zitten wachten. De kosten voor de grading zijn € 195,- en deze krijg je terug als je de opleiding bij de AIS gaat volgen.
 
Back
Top