dslr camera kopen! advies?

Watis er geweldig?

Ja de standaard lens is in de beginne genoeg, zo ben ik ook begonnen.
Alleen als je het maximale uit je DSLR wilt halen, zul je (later) moeten investeren in goed glaswerk omtot de beste resultaten te komen. Om de beginselen van de camera onder de knie te krijgen, is de standaard kit lens 18-55mm IS een goed startpunt. Leuk handig daarbij is vooral de IS functie (Image Stabilizer)

De 40D kan je nog wel redelijk verkrijgen. Je moet er iets meer moeite voor doen. Kijk eens bij www.cameraexpress.nl, van de week zag ik hem hier ook nog bij MediaMarkt liggen.
 
Watis er geweldig?

Die site van je. Alle onderwerpen zoals sluitertijd en diafragma wel eens bij Natuurkunde besproken etc. maar hier staat het nog eens helemaal perfect uitgelegd. Zodra ik de camera heb zal ik deze site er zeker nog een paar keer bijpakken om echt even te oefenen en te kijken wat allemaal mogelijk is. Ik ga morgen even naar een specialist in fototoestellen hier in de buurt om de camera's toch nog even in de hand te houden etc.

Wat mij ook opvalt is dat iedereen vol lof is over de Iso. Op mijn CC probeerde ik die echter zo veel mogelijk te vermijden want het is dan een en al ruis. Heb je dit niet met een Spiegelreflex?
 
Hoe hoger de ISO, hoe meer ruis, dat is met alle camera's zo.
Ik probeer de ISO zo laag mogelijk te houden. En met goed glaswerk, hoef je niet hoger als 200 ISO (Geen ruis!) Ruis krijg je ook door teveel megapixels op een sensor. Een compacte camera heeft een kleinere sensor als een speigelrefelx. MEt andere woorden , als een compact camera 15MP heeft, en een DSLR ook, dan zal je bij de DSLR minder last van ruis hebben omdat de sensor waar de pixels over verdeeld worden groter is.

Is overigens niet mijn site, enkelt een link. Vond het vooral prettig omdat het in Jip en Janneke taal is.

Mag ik vragen hoe je fotospecialist heet?
 
Oke, ik begrijp het iso verhaal een beetje. De ''specialisten'' waar ik morgen even langsga zijn: Photo Philippart, De Take-it, Combi van Bergeijk en misschien nog iemand in Eindhoven. Zal jou misschien helemaal niets zeggen maar dit zijn in en om Helmond een beetje de mensen waar ik wel wat informatie van zou willen krijgen. Ben erg benieuwd wat deze mensen te zeggen hebben.

Als jij tips hebt voor deze regio hoor ik het natuurlijk ook graag.
 
Probeer eens fotokonijnenberg. Staat in Nederland zeer hoog aangeschreven. De belgische vestiging is voor jou het dichtste bij, zit in Turnhout... (ik ben zelf enkelt in de Nederlandse vestiging geweest)
 
Een F2.8 lens is natuurlijk heel erg mooi en geeft ook inderdaad de mogelijkheid om bij lage ISO te fotograferen. Echter houd er wel rekening mee dat er iets bestaat als een DOF. (i.e. Depth Of Field.)
Op basis van de verhouding tussen de brandpuntsafstand en de afstand tot je onderwerp, is er slechts een deel van je foto scherp. In bepaalde gevallen is dat een heel erg gewenste situatie. Dan is het namelijk mogelijk om je onderwerp te isoleren. Echter ik heb ook wel eens een foto gemaakt waarbij de ogen van een persoon scherp waren. Echter de neus en de oren van de persoon waren niet meer scherp.

Als de afstand tot het onderwerp relatief groot wordt, wordt de DOF overigens ook lekker diep, zodat je hier niet altijd rekening mee hoeft te houden. (Bijvoorbeeld f4.0 op 12 mm levert een DOF op van 2,5 m tot oneindig.)
 
Klopt helemaal!

Vandaar ook dat ik een 70-200mm 4.0L IS heb ipv de 2.8L IS... De resultaten van diverse tests met een 4.0 zijn ook vele malen beter. Ook mijn 24-105 is een 4.0L....
 
Een 70-200 f2.8 kun je wel afstoppen naar F4.0, maar een f4.0 krijg je verrot moeilijk op f2.8...

Aangezien Nikon niet zo budget vriendelijk is om ook een f4.0 te voeren, heb ik het equivalent van de Canon 70-200 f2.8 IS maar aangeschaft. Ik heb daar persoonlijk geen spijt van, want er zijn momenten dat ik wat blij ben met mijn f2.8 mogelijkheid en tevens kan ik de f2.8 makkelijk gebruiken in combinatie met een 2.0 TC. Als je dat doet met een F4.0 lens, krijg je een f8.0 lens en dan ben je weer je lichtmeting kwijt en vaak ook je AF. Echter de combinatie van een f2.8 met een 2.0 TC levert een f5.6 lens op, waarbij ik nog wel lichtmeting en AF heb.
(Oh, ja en dan heb je dus ineens een 140-400 mm lens.)

Het ligt er maar aan welke tests je raadpleegt om te bepalen of de f4.0 beter is dan de f2.8. Ik zelf zou om wille van de kwaliteit de f2.8 willen hebben als ik een Canon camera zou hebben. Echter als je de prijs (en/of het gewicht) mee gaat nemen, dan kan ik me goed voorstellen dat sommige mensen de f4.0 een stuk beter vinden. Puur op fotografische kwaliteit (als in geld, gewicht etc. speelt geen rol) dan is de f2.8 versie natuurlijk wel een stuk beter dan de f4.0. Maar zoals gezegd, ieder moet voor zich bepalen of die dat gewicht en die prijs in redelijkheid kan verantwoorden.

(Maar als jij met 6000+ euro aan spullen loopt en ik heb maar voor 1500 euro aan spullen in mijn hand, wil dat niet zeggen dat jouw foto's beter worden. Het zijn niet de spullen die de foto maken, maar het is de fotograaf die de foto maakt. De spullen kunnen dat echter wel makkelijker of moeilijker maken.)
 
Echter de combinatie van een f2.8 met een 2.0 TC levert een f5.6 lens op, waarbij ik nog wel lichtmeting en AF heb.
(Oh, ja en dan heb je dus ineens een 140-400 mm lens.)

Sterker nog, je hebt dan een 224-640mm lens. Alleen volgens mij werkt je AF dan niet meer bij een 2.0 TC? (Althans bij Canon)
Puur op fotografische kwaliteit (als in geld, gewicht etc. speelt geen rol) dan is de f2.8 versie natuurlijk wel een stuk beter dan de f4.0.
Bullshit, google maar eens goed.... (oa. vignettering etc...)
(Maar als jij met 6000+ euro aan spullen loopt en ik heb maar voor 1500 euro aan spullen in mijn hand, wil dat niet zeggen dat jouw foto's beter worden. Het zijn niet de spullen die de foto maken, maar het is de fotograaf die de foto maakt. De spullen kunnen dat echter wel makkelijker of moeilijker maken.)
En daar kan ik me helemaal in vinden, maar zonder goede spullen geen goede foto, hoe goed de fotograaf ook is.
 
Ook ik ben opzoek naar een mooie "instap" DSLR.
Ik ga zelf denk ik vooral voor de Canon en dan met name de:
1000D, 450D en 500D

Voor mij speelt de prijs namelijk wel een rol. Ik wil een goede camera, voor weinig (wie niet :) )

Iemand die mij een beetje de goede richting op kan sturen?
 
De grootste beperkende factor is de prijs, ik zie dat de body van de 500D al rond de 600 eur is. Dat vind ik voor een beginnend dslr model teveel, zeker omdat ik er niet zo bekend mee ben!
 
Groter scherm, zwaarder in de hand (vind ik prettiger), snellere opnames achter elkaar.
9 punt AF ipv 7 punts...
 
Hoe is de 300D?
Het was altijd een goede camera, kan er nu een krijgen voor weinig.

Voor het niet professionele werk maar wel mooie foto's, is het dan voldoende?
 
Viper

Mijn vriendin gebruikt de 300Dnog steeds, en ik mijn eigen 40D
Zoals gesteld door Dash8, het schermpje heb je eigenlijk niets aan. Veel te klein
Voor de rest maakt het toestel redelijke tot zeer goede foto's. Nadeel is dat het "slechts" 6MP heeft, dus voor grote vergrotingen kom je wellicht pixles te kort.
De 300D was overigens de eerste DSLR die er op de markt kwam van Canon.

Let wel op als je er 1 2e hands koopt, probeer te achterhalen hoeveel foto's er almee zijn genomen. (Vaak loopt er een continu teller mee). Bij ongeveer 150000 kliks moet de sluiter namelijk vervangen worden (naja moeten, zolang gaat hij gemiddeld mee)

Succes!
 
Kijk daar heb ik wat aan!
Dat ga ik dus zeker in de gaten houden. De 40D en 450D vind ik ook mooie camera's, alleen laat mijn bankrekening het nu niet toe. Ik schiet nu alles nog met een compact camera en af en toe met de nikon van mijn pa, maar wil zelf graag naar een goede spiegelreflex terug.
Tnx voor de tip!
 
Sterker nog, je hebt dan een 224-640mm lens. Alleen volgens mij werkt je AF dan niet meer bij een 2.0 TC? (Althans bij Canon)

f2.8 met 2.0 TC geeft bij Nikon gewoon metering. Die heb ik ook al geprobeerd en dat werkt uitstekend.

Met Canon werkt dit ook. Echter een 2.0 TC met een f4.0 lens levert een metering probleem op, tenzij je camera's uit de 1D serie. (i.e. de echte professionele body's)

De 70-200 f2.8 van Nikon geeft vignetering op FX format, maar niet op een DX sensor. Voorbeelden van de Canon lenzen die ik heb gezien, zowel op de body's met cropfactor 1.6, 1.3 en 1, op een fotografie gerelateerde site, laten zien dat er geen vignetering optreedt.
Ik weet wel dat diverse websites de Nikon 70-200 f2.8 op full frame Canon body's hebben geschroefd. De vignetering is dan redelijk desastreus. Echter bij gebruik van de eigen Canon lens heb ik nog geen voorbeelden gezien die mij doen vermoeden dat dit aan de lens ligt.
 
Back
Top