Mooie Filmpjes

Deze documentaire gaat over de Israelische aanval uit 1981, op de Kernreactor van Iraq bij Baghdad. Ik vind hem erg indrukwekkend.

Te zien op Uitzending Gemist: http://player.omroep.nl/?aflID=4650699

Documentaire. In de ochtend van 7 juni 1981 stegen acht Israëlische piloten op, voor een zelfmoordaanval op de Irakese kerncentrale Tammuz. Het was de lastigste opdracht die de luchtmacht zichzelf ooit had gesteld. De vlucht ging over vijandelijk Jordanië en Saoedi-Arabië. In 1981 had nog bijna niemand ooit van Saddam Hoessein gehoord. Irak vormde geen reële militaire dreiging voor het Westen, en was voor de Amerikanen zelfs een opkomende handelspartner in de regio. De Verenigde Staten, de Verenigde Naties, bijna de hele wereld keurde de aanval van Israël af, als een provocatie, die onnodig, schadelijk en schandelijk was. Van de piloten die de gewaagde vlucht ondernomen, kunnen zeven het verhaal nog navertellen. Details over de politieke en militaire besluitvorming en de missie zelf bleven de afgelopen twintig jaar strikt geheim. Deze documentaire geeft voor het eerst inzicht in wat er precies is gebeurd, met archiefmateriaal en interviews.
 
Inderdaad, ziet er lekker uit. Betaald worden om te paintballen :D Wel vet de KMA, heb je dat ook meegemaakt. Veel plezier aan de mensen die er heen mogen.
 
Nog een leuk filmpje! Eentje uit de oude trukendoos. Is wel gemaakt in LockOn, maar het is de humor die het ehm doet...

[youtube="http://www.youtube.com/watch?v=4elJT8y1F_M"]http://www.youtube.com/watch?v=4elJT8y1F_M[/youtube]
 
hahahaha die video van piloot training

>IM LOSING IT!!!
-not yet its only 2 G's
>Ooh ok

te droog
 
Back
Top