Na 1 juni een KIWA-brevet?

fratc

New member
Schijnt op 1 juni dit jaar in te gaan:

Van de IVW-site:

</>

Overdracht vergunningen aan Kiwa definitief

Nieuwsbericht | 27-01-2009

De Inspectie Verkeer en Waterstaat draagt definitief een deel van haar vergunningverlenende taken over aan Kiwa NV. Het gaat daarbij om taken met een sterk administratief karakter, zoals de uitgifte van chauffeurspassen voor taxi’s, vaarbevoegdheidsbewijzen en vliegbrevetten. Kiwa is een internationaal kwaliteitszorgbedrijf in Rijswijk, gespecialiseerd in certificatieactiviteiten in een aantal relevante marktsectoren.

De Inspectie kondigde in het najaar van 2008 al aan de taken ‘voorlopig’ aan Kiwa te gunnen. De definitieve gunning werd in januari mogelijk nadat een tweetal rechtszaken voor de Inspectie met succes werden afgerond. In de komende periode zal met Kiwa N.V. een overeenkomst worden gesloten. Daarna zal de definitieve datum van overdracht worden bepaald. De betrokken branchepartijen zijn inmiddels per brief ingelicht.

De overdracht past in het kabinetsbeleid naar een efficiënter en effectiever toezicht. Bovendien hebben de taken betrekking op marktwerking, terwijl de komende jaren de focus van de inspectie ligt op het toezicht op de vervoersveiligheid. De door Kiwa gehanteerde tarieven worden in overleg met de minister van Verkeer en Waterstaat vastgesteld. Daarnaast blijft de inspectie na de overdracht toezien op de kwaliteit van de uitbestede dienstverlening.

</>

KIWA, je weet wel van de kranen en de douchekoppen ;-)

F.
 
Gokje: tarief brevet + kosten toezicht IVW op kwaliteit bij KIWA = duurder

p.s. hoezo marktwerking bij het maken van een vliegbrevet als er maar één instantie is die het mag doen?
 
Gisteren brevet gehaald; dus dat wordt een KIWA brevet. Begreep al dat KIWA als commerciele instelling er ook nog BTW op moet rekenen. Vrees dat initial RPL dan ook 487 + BTW = 579 euro gaat kosten.
 
Vandaag de KIWA-rekening gekregen voor PPL(A) gehaald EN aangevraagd op 28 mei:

487 + 92,53 BTW = 579,53

Hopelijk lukt het AOPA om die BTW weer terug te draaien... Belachelijke prijs!
 
@Phoenix en MelvinR,

Is inderdaad belachelijk, maar in de allereerste plaats van harte gefeliciteerd !:biertje:
Geniet er met volle teugen van en happy landings !
 
Eind mei/begin juni contact gehad ivm verlenging PPL. Ze zaten midden in de verhuis en een krappe week niets informatief kunnen krijgen. Uiteindelijk gisteren acceptgiro in de bus, 71,40 euro voor een brevet (PPL) verlenging. Ik kreeg wel het idee dat er veel van de huidige werknemers op zijn geschoven naar Kiwa.
 
Ik kreeg wel het idee dat er veel van de huidige werknemers op zijn geschoven naar Kiwa.

Een aantal mensen van IVW, schijnen daar nu inderdaad te zitten.

Pluspunt KIWA: 2 dagen terug de papieren ingeleverd aan de balie, met het verzoek of het mogelijk was, het brevet deze week nog te leveren, aangezien we a.s. zaterdag thuis hopen te landen. Mooist is natuurlijk MET brevet :grijns:

En ziedaar, vandaag het brevet in huis... Hoezo 15 werkdagen wachten.. :D
Ik zeg, goed bezig KIWA!
 
Bij KIWA denk ik toch nog altijd eerder aan rioolpijpen. (die van het keurmerk)


En dan denk ik weer aan een DC-8: die had als bijnaam de rioolbuis (met name de versies 61, 63, 71 en 73 vormden met hun lange slanke uiterlijk een giga lange pijp)

Douglas%20DC-8-63CF.jpg



MelvinR & Phoenix: congratulations :yeehaa:
 
KIWA kan soms ook dingen niet zo goed hoor.

23 okt een profcheck gedaan, papieren 24 okt opgestuurd. Wat ratings verlengd, van 1 nov 2010 naar 2011. 1 nov een examen gedaan, waardoor er een nieuwe bevoegdheid op m'n brevet zou komen te staan. Nieuw document dus.

Dat document is 8 november uitgeprint en opgestuurd, maar kennelijk hadden ze m'n profcheck nog niet behandeld want al m'n ratings stonden weer op 1 nov 2010 en waren dus verlopen.
 
Goed bezig? Mag het voor € 487,-. :)

Tja, als nederlanders hebben we altijd wel wat te zeuren ;-) 487 is nog veels te veel. Ging even om het feit dat het dus ook wel eens goed gaat, mag dan ook wel eens gezegd worden.

Maar zoals Talsma al aangeeft, het gaat ook wel eens fout. Dit laatste waarschijnlijk vaker dan het eerste.. :radar:
 
Ik verneem geluiden dat je bij het kantoor van KIWA in Rijswijk langs kunt komen met de benodigde papieren en bewijsstukken en dezelfde dag nog je nieuwe brevet mee huiswaarts kan nemen. Heeft iemand hier concreet ervaring mee?

Groet,
PH-FLY
 
Over KIWA gesproken:

Ik wacht nog steeds op het BTW-bedrag wat in rekening is gebracht bij de afgifte van mijn PPL-brevet. Wordt dat nog steeds in rekening gebracht en weet iemand of en hoe we dit terug kunnen vorderen?
 
Ik verneem geluiden dat je bij het kantoor van KIWA in Rijswijk langs kunt komen met de benodigde papieren en bewijsstukken en dezelfde dag nog je nieuwe brevet mee huiswaarts kan nemen. Heeft iemand hier concreet ervaring mee?

Groet,
PH-FLY

Bij mij duurde het 1 week, ik heb het op een maandag ingeleverd (in rijswijk dus) en een week later op een maandag opgehaald. Dit was in augustus vorig jaar.

Phoenix said:
Over KIWA gesproken:

Ik wacht nog steeds op het BTW-bedrag wat in rekening is gebracht bij de afgifte van mijn PPL-brevet. Wordt dat nog steeds in rekening gebracht en weet iemand of en hoe we dit terug kunnen vorderen?

Ik heb ook nog steeds niets gezien van dat geld, goed dat je me eraan herinnerd dan kan ik even gaan bellen.
 
Wanneer zijn jullie brevetten aangevraagd? Want er wordt vanaf nu altijd BTW gerekend, omdat ze verplicht zijn dat te doen. Alleen staatsbedrijven hoeven dat niet.

Maar daarom zijn de tarieven wel omlaag gegaan. Per 1 september (geloof ik, moet ik opzoeken) hebben ze de goede tarieven gerekend.

Dus wanneer hebben jullie je brevet aangevraagd?
 
Back
Top