Ben ik de enige die dit triest nieuws vind?

Ach ik vind het niet triester dan dat uitgerekend Wouter Bos Nederlander van het jaar moest worden. :biertje:

Same here, Arnold Burlage is dan de luchtvaartkundige van het jaar.
Ik hou er niet van hoe hij overal maar een beetje in meegaat etc.
 
Ik vind het geen triest nieuws.

Hoe Nederland werkt; heel simpel!
Pappen en nat houden.
Geert Wilders wil hier een draai aan geven.
Geen enkele politicus durft zijn mond open te trekken naar bepaalde groeperingen toe, waarvan éénieder weet welke ik bedoel.
Geert Wilders doet dat wel en daar zijn wij als Nederlands aan toe;)

De rechts-nationalistische partij(NIET EXTREEM) heeft bepaalde standpunten:

- na 3 misdrijven levenslange gevangenisstraf.
-geschiedenis en nationale identiteit prominent in lespakket op alle scholen.
-werkplicht voor mensen met een bijstandsuitkering.
-verbod hoofddoek openbare ruimte.
-niet-Nederlanders die misdrijf plegen direct het land uit
geen gedoogbeleid softdrugs, krachtige aanpak thuisteelt van cannabis
bron:Thema's maatschappijleer

Speculeer hier maar over, want wie niet weet wat Geert Wilders wil bereiken, kan ook geen mening vormen vind ik.
 
Firekiddo, je hebt enigsinds gelijk, maar ik wil je even meenemen naar het debakel genaamd Lijst Pim Fortuyn .. extreem rechtse partijen zijn goed voor de balans, maar naar mijn mening echt niet in staat dit land te runnen!

En na de speech die Wouter Bos vandaag(gister) heeft gegeven richting aandeelhouders en bestuurleden van bedrijven, geeft dat veel hoop voor de toekomst! Deze financiele crisis slaat vanzelf over naar de politieke standpunten van de middel partijen, neem bijvoorbeeld het file beleid; Omdat de staat meer banen en werk moet stimuleren zullen ze dat indirect doen dmv meer wegen te leggen en dat wel begeerde extra strookje aan te leggen!

Dus over 2 jaar wanneer we weer mogen stemmen leven we in een hele andere wereld en zullen partijen zoals CDA en PvdA veel meer naar rechts neigen en staan!
 
En na de speech die Wouter Bos vandaag(gister) heeft gegeven richting aandeelhouders en bestuurleden van bedrijven, geeft dat veel hoop voor de toekomst! Deze financiele crisis slaat vanzelf over naar de politieke standpunten van de middel partijen, neem bijvoorbeeld het file beleid; Omdat de staat meer banen en werk moet stimuleren zullen ze dat indirect doen dmv meer wegen te leggen en dat wel begeerde extra strookje aan te leggen!

Jij blijft wel geloven in die toneelspelers.....

Mooie beloftes, maar staat de asfaltmachine al te draaien???
 
Zonder in een welles nietes discussie terecht te komen hoop ik ten zeerste dat we iets geleerd hebben van de geschiedenis boekjes. In tijden van economische mallaise lijken extremistische standpunten een stuk populairder dan enigzins gematigde doordachte beschouwingen. Pas wanneer deze beste man ook een klein snorretje gaat laten staan,begin ik mij pas echt zorgen te maken. ( Volgens mij is dat blond ook gewoon nep, de wannabee)
 
Opportunisme.

Voor diegenen die nog niet weten wat dat is, zoek maar op in het woordenboek. Een paar jaar geleden wilde Wilders nog MILJARDEN euro's teruggeven aan belastinggeld aan het volk. Prachtig voorbeeld van opportunisme. Sowieso wist hij dat hij toch niet in een positie zou komen na die verkiezingen om dat voor elkaar te krijgen maar het levert zo een flinke stapel stemmen op. Zeer kwalijk is zo'n insteek.

Iedereen is zo gecharmeerd van dat hij zegt waar het op staat en geen blad voor de mond neemt. Kom op jongens, iedereen kan dat, geloof me. Hoewel ik niet in de landelijke politiek zit, de VNV is ook een politiek wespennest, hoewel op een veel kleinere schaal dan een heel land, maar wel met enorme belangen waaronder die van één van de grootste bedrijven van dit land. Dan kan je wel gaan lopen blaten en populistische uitlatingen doen, sterker nog, daar kan ik de hele achterban mee op de tafels krijgen. Maar wat bereik je ermee? Niets. Pragmatisch te werk gaan betekent soms keihard botsen maar vaak consensus en compromissen sluiten. Uiteindelijk moet je met iedereen door een deur.

Wilders wil niet met iedereen door een deur (moslims bijvoorbeeld) maar alleen met een meerderheid die hem op handen draagt (ontevreden blanke mensen, voornamelijk in de arbeidersklasse). Dat werkt zo niet. Een land is een land en daar moet je rekening houden met iedere Nederlander, of die nu moslim is of niet.

Waarbij ik niet ontken dat Wouter Bos ook direkt door de plee getrokken mag worden.

Maar stemmen op iemand of een partij waar je het niet mee eens bent alleen om balans te creeeren is gevaarlijk. Ik zou bijna de vergelijking naar Duitsland midden jaren-30 willen trekken als je eens wil weten hoe fout het kan lopen. Niet dat het bij ons zo ver gaat, maar ook daar werd voornamelijk door onvrede op de nationaal-socialistische partij gestemd, niet omdat iedereen het met hun denkbeelden eens was. Dan kan je nog beter een boze brief schrijven naar Bos of Balkenende, dat heeft ongetwijfeld meer effect dan dat ene stemmetje van jou aan de tegenovergestelde partij.
 
Wilders president van Nederland. Wakker Nederland de grootste publieke omroep!

Was wel amusant gister op De Wereld Draait Door wanneer toen de “oprichters” van Wakker Nederland aan het woord waren. Op de vraag maar wat wil U dan precies, kon niemand echt een duidelijk antwoord geven. Daarbij konden ze het ook niet eens worden met elkaar.

Vroeger toen ome Mike nog op de basisschool zat (zo’n 2,5 jaar geleden :grijns: ) hadden wij altijd een schoolraad. Voor de schoolraadverkiezingen moest je dan campagne voeren. Tijdens de weeksluiting in de aula op vrijdagmiddag, mochten de kandidaten altijd een pleidooi houden waarom zij gekozen moesten worden. (Wat een geitenwollensokkenschool zat die Mike5 he! ;) ) Je moest wel dingen zeggen die ook echt mogelijk waren. Je kon dus niet zeggen “stem op mij want dan 10 dagen meer vrij”.

Het is grappig dat Wilders nu allerlei dingen verkondigd die hij totaal niet waar kunt maken. Net zoals een schoolraad die feestje en activiteiten organiseert en zegt dat je meer vrij krijgt. Maar het effect is hetzelfde!!! Als jij zoiets zei tijdens je schoolraadverkiezingen (wat niet mocht en dan gerectificeerd werd) stemde wel iedereen op je. Dat kinderen van 4 tot 11 jaar net zo goedgelovig en onkritisch zijn als hun ouders, is toch wel beangstigend. Is er in die grote groep Wilders stemmers dan niemand die zijn uitspraken en “plannen” kritisch bekijkt?

@firekiddo,

Meneer Wilders voor jou waarschijnlijk Geert, trekt zijn mond inderdaad open. Maar wat bereikt hij met zijn manier van wijd opentrekken?? Er zijn groeperingen in bepaalde groepen die zeker aangepakt moeten worden, maar met schreeuwen bereik je niets.

Het is nog nooit aangetoond dat strenger straffen een verlagend effect heeft op de criminaliteit. Het geeft alleen een verhardend effect.

Voor wat betreft de angst voor moslims van de Wilders aanhang, ben ik benieuwd of ze weten dat Nederland 65 jaar terug het grootste Moslim land ter wereld was.

De problemen los je op door op gelijk niveau met elkaar te praten. Het recht van meningsuiting moet voor een politicus toch wat genuanceerder genomen worden, aangezien zij straks om de tafel moeten zitten voor de oplossing.

Grtz Mike5

Ps. Voordat ik straks de “goedkope” stempel krijg van linkse rakker. Ik ben politiek neutraal!
 
Meneer Wilders voor jou waarschijnlijk Geert, trekt zijn mond inderdaad open. Maar wat bereikt hij met zijn manier van wijd opentrekken?? Er zijn groeperingen in bepaalde groepen die zeker aangepakt moeten worden, maar met schreeuwen bereik je niets.

Fortuyn schreeuwde ook hard, en hij heeft daarmee weldegelijk wat bereikt! Kijk maar hoe die suffe zooi in Den Haag is wakkergeschud en er toch sommige zaken, in mijn ogen, positief zijn veranderd.

Nu is heel het circus in Den Haag weer aan het inkakken, dus blijkbaar heb je om de 5 jaar zo'n gast nodig die de boel weer wakkerschut. Jammer alleen dat dit één van de gevaarlijkste baantjes van Nederland is.
 
Zijn we weer vergeten hoe het ging met de LPF in de regering??

Fortuyn had een aantal hele goede ideeën, en schreeuwde een heel stuk minder. Hij lokte uit, maar was veel minder extreem dan Wilders!

Schreeuwen dat een religieus boek verboden moet worden, is natuurlijk totale onzin. Daarbij ook nog eens totaal onmogelijk, laat staan een oplossing. De bijbel werd in het verleden en nog steeds door sommige extremistische groepen (bijvoorbeeld in de VS), gebruikt om haat te zaaien en moorden te plegen. Zullen we dat boek dan ook maar verbieden?? Het gaat dus puur om interpretatie van sommige mensen. Met een verbod op bepaalde sprookjes boeken (voor mij zijn dat alle religieuze boeken (dus ook de Bijbel en de Koran)) los je niet de extreme ideeën op van sommige.

Wilders is tegen de Islam, dat is duidelijk! Maar hoe wilt hij de economische crisis aanpakken? De files, het energie probleem van de toekomst, hoe al dan niet samen te werken in Europa? Maar nog belangrijker hoe wil hij het probleem van de achterstandswijken oplossen. Aangezien dit zijn grootste stokpaardje is! Iedereen de gevangenis is? Wat gaat dat kosten? Iedereen uitzetten? Hoe doe je dat als iemand een Nederlands paspoort heeft? Hoe zit dat met het internationaal recht om iemand zijn Nationaliteit af te pakken?? Je kan makkelijk allerlei dingen brullen en de grote Wakker Nederland familie roept wel mee! Maar met schreeuwen en geweld is nog nooit een probleem opgelost!

Ik zeg niet dat ik een kant en klare oplossing heb, maar ik ben ook geen politicus die van alles schreeuwt. Sterker nog, ik ben helemaal geen politicus en mensen die mij kennen kunnen dat onderstrepen!

Grtz Mike5
 
Jij blijft wel geloven in die toneelspelers.....

Mooie beloftes, maar staat de asfaltmachine al te draaien???


Zoals je hebt kunnen lezen staat er ''hoop voor de toekomst'' , ben nooit een Bos-fan geweest en de gebakken lucht die hij uitkraamde was normaliter een aanfluiting!
Maarrr op dit moment moet onze Wouter een bank runnen en een land voor de crisis behoeden! Zodoende komt ook Bos erachter dat je zulke dingen niet met Linkse of neutrale idealen voor elkaar kan krijgen, Elke CEO van een gerenomeerd international is een rechts denkend leider. En het is inderdaad een feit dat in tijden van crisis mensen naar Rechts neigen en dus ook de huidige leidende partijen van Nederland!

Want eerlijk is eerlijk Gertus Wilders is en blijft het lachertje van Den Haag en hoe die Maurice de Hond nu telkes die tussenpeilingen bekokstoofd op zijn zolderkamertje is mij nog steeds een raadsel...;)

Mike5 je hebt helemaal gelijk!
 
Want eerlijk is eerlijk Gertus Wilders is en blijft het lachertje van Den Haag en hoe die Maurice de Hond nu telkes die tussenpeilingen bekokstoofd op zijn zolderkamertje is mij nog steeds een raadsel...;)

Vandaag een interessant artikel over de methodes van Maurice de Hond op de opinie pagina van NRC.Next. Niet geheel representatief...
 
Als je boerharms heet dan ben je natuurlijk wel aan je stand verplicht om voor de Boerenpartij te zijn ;) (Als niemand 'm inkopt doe ik het wel )


Inderdaad, hij lag ervoor ! :haha::biertje:
 
Firekiddo, je hebt enigsinds gelijk, maar ik wil je even meenemen naar het debakel genaamd Lijst Pim Fortuyn .. extreem rechtse partijen zijn goed voor de balans, maar naar mijn mening echt niet in staat dit land te runnen!

Extreem rechts zijn kaalkopjes die met hakenkruizen op hun bomberjackie rondlopen.

Dus over 2 jaar wanneer we weer mogen stemmen leven we in een hele andere wereld en zullen partijen zoals CDA en PvdA veel meer naar rechts neigen en staan!

Over opportunisme gesproken.........

Zonder in een welles nietes discussie terecht te komen hoop ik ten zeerste dat we iets geleerd hebben van de geschiedenis boekjes. In tijden van economische mallaise lijken extremistische standpunten een stuk populairder dan enigzins gematigde doordachte beschouwingen. Pas wanneer deze beste man ook een klein snorretje gaat laten staan,begin ik mij pas echt zorgen te maken.

Ik zou de geschiedenisboekjes er nog eens op na lezen over de standpunten en oplossingen voor problemen die in de dertiger jaren werden gebruikt en nu.

( Volgens mij is dat blond ook gewoon nep, de wannabee)

Mensen op uiterlijkheden be-/veroordelen, foei.

Wilders president van Nederland. Wakker Nederland de grootste publieke omroep!

Was wel amusant gister op De Wereld Draait Door wanneer toen de “oprichters” van Wakker Nederland aan het woord waren. Op de vraag maar wat wil U dan precies, kon niemand echt een duidelijk antwoord geven. Daarbij konden ze het ook niet eens worden met elkaar.

Denk je niet dat je hetzelfde gestamel zou horen als je een gemiddeld lid van de TROS of VARA (ik noem er maar 2) zou vragen?


Het is grappig dat Wilders nu allerlei dingen verkondigd die hij totaal niet waar kunt maken.

Ik nodig je nu uit om 1 politicus te noemen die dit niet doet.

Voor wat betreft de angst voor moslims van de Wilders aanhang, ben ik benieuwd of ze weten dat Nederland 65 jaar terug het grootste Moslim land ter wereld was.

Hiermee bedoel je waarschijnlijk Nederlands-Indie?


Wat ik eigenaardig vind is dat partijen of meningen die naar rechts neigen in Nederland altijd verdacht gevonden worden. De iets ouderen onder ons kunnen zich de discussies rond Frits Bolkestijn begin jaren negentig nog herinneren. Waarom ontstaan er nooit zulke emotionele discussies als de SP weer hoog scoort in opiniepeilingen. Indien Wilders als rechtsextremist afgeschildert wordt dan kunnen we de SP toch linksexteem noemen. Het grote voorbeeld van Marijnissen was nota bene Moa Zedong, 1 van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis.
Wat betreft populistische uitspraken deed Marijnissen niet onder voor Wilders. Toch werd Marijnissen nooit als het lachertje van de politiek afgedaan die kiezers door middel van onrealistische uitspraken en beloftes aan zich probeerde te binden.

O. (een middenstemmer)
 
Last edited:
Denk je niet dat je hetzelfde gestamel zou horen als je een gemiddeld lid van de TROS of VARA (ik noem er maar 2) zou vragen?

Dat zal misschien wel kunnen, maar deze mensen starten een nieuwe omroep omdat de overige omroepen niet leveren wat zij willen. Nou dan moet je, zeker als je nog eens met je kop op TV komt om het uit te leggen, weten wat je dan wel wilt. Die ene gepensioneerde verslaggever van de Telegraaf wil graag een rechtsgeluid horen. Wat is dan een rechtsgeluid?? FOX in de VS is een rechtsgeluid! Maar hier in Nederland hebben wij geen links of rechts geluid. Deze mensen zijn gewoon voor het karretje van de Telegraaf gespannen om de Telegraafs natte droom van een omroep waar te maken

Ik nodig je nu uit om 1 politicus te noemen die dit niet doet.

Natuurlijk beloven veel politica van alles. Maar je bent niet de enige, en moet vaak concessies doen met de rest. Op populistische politiek heeft Wilders niet het alleenrecht. Dat wordt ook door alle andere partijen bedreven. Dat soort politiek geeft misschien ook wel de zwakheden van een Democratie aan.

Het verschil tussen de overige politieke partijen en partijen zoals Wilders en Trots op Nederland is dat ze niet zelf met nota’s komen. Ze schoppen alleen overal tegen aan, maar met constructieve oplossingen komen ze niet. Daarbij door zulke extremistische dingen te roepen wil natuurlijk niemand meer met je om de tafel zitten. Wat de oplossingen die een multiculturele samenleving met zich meebrengt nog moeilijker maakt om op te lossen. Aangezien we niet in een dictatuur leven moet je altijd tot een consensus komen met andere partijen. Dat bedoelde ik met het recht van meningsuiting voor een politicus. Je moet nog wel als een gesprekspartner beschouwd worden.

Grtz Mike5
 
Dat zal misschien wel kunnen, maar deze mensen starten een nieuwe omroep omdat de overige omroepen niet leveren wat zij willen. Nou dan moet je, zeker als je nog eens met je kop op TV komt om het uit te leggen, weten wat je dan wel wilt. Die ene gepensioneerde verslaggever van de Telegraaf wil graag een rechtsgeluid horen. Wat is dan een rechtsgeluid?? FOX in de VS is een rechtsgeluid! Maar hier in Nederland hebben wij geen links of rechts geluid. Deze mensen zijn gewoon voor het karretje van de Telegraaf gespannen om de Telegraafs natte droom van een omroep waar te maken

Met een rechts geluid bedoelde deze man waarschijnlijk programma's waarin bv Wilders niet als een rechtsextremistische joker afgedaan word maar als een politicus die de mening van veel mensen vertegenwoordigt. Volgens mij is hier niks mis mee. Er is ook niks mis met de VARA die programma's uitzend waarin linksgeorienteerde mensen zich kunnen vinden. Het is zoals de beste man al zei een publieke omroepbestel.


Het verschil tussen de overige politieke partijen en partijen zoals Wilders en Trots op Nederland is dat ze niet zelf met nota’s komen. Ze schoppen alleen overal tegen aan, maar met constructieve oplossingen komen ze niet. Daarbij door zulke extremistische dingen te roepen wil natuurlijk niemand meer met je om de tafel zitten.

Een beetje zoals de SP dus.

Aangezien we niet in een dictatuur leven moet je altijd tot een consensus komen met andere partijen. Dat bedoelde ik met het recht van meningsuiting voor een politicus. Je moet nog wel als een gesprekspartner beschouwd worden.
Grtz Mike5

Dat klopt, maar dat is dan toch het probleem van de politicus lijkt mij.
 
Wat is dan een rechtsgeluid??

Sorry, ik kan het niet laten.

Een rechtsgeluid is een geluid dat is waar te nemen binnen rechtbanken, kantoren van het OM, advocatenkantoren en overige instellingen die zich bezig houden met het rechtsysteem. Als daarvan de vensters of deuren open staan kun je ook buiten rechtsgeluiden waarnemen.
:p::blabla::p:

Greetz,
TD
 
Met een rechts geluid bedoelde deze man waarschijnlijk programma's waarin bv Wilders niet als een rechtsextremistische joker afgedaan word maar als een politicus die de mening van veel mensen vertegenwoordigt. Volgens mij is hier niks mis mee. Er is ook niks mis met de VARA die programma's uitzend waarin linksgeorienteerde mensen zich kunnen vinden. Het is zoals de beste man al zei een publieke omroepbestel.

Wilders heeft (rechts)extremistische opvattingen. Probleem is juist dat hij als een joker wordt afgeschilderd. Dat levert hem namelijk veel stemmen op! Als iemand eens normaal met hem in debat zou gaan, zou er weinig van zijn steun overblijven. Hoe meer hij als joker wordt afgeschilderd, rechtzaken tegen zich krijgt, toegang tot landen wordt ontzegd, of genegeerd wordt, de sterker hij wordt in de peilingen. Dus een zender die hem propageert levert net zoveel op als een zender die hem als joker afschildert.

De Wakker Nederland groep is daarbij ook zo dubbelzinnig. Strenge regels, maar als een Bosnisch meisje haar VWO niet mag afmaken (2wk langer blijven) wordt hier de verontwaardiging over uitgesproken. Hetzelfde als, alle illegale eruit. Maar als een in Nederland illegaal verblijvend Turks klerenmakertje uit Amsterdam het land uit moet, wordt hier ook weer schande over gesproken. Ze vinden dat er niets op TV is en willen hun eigen omroep. Maar wel zitten ze met ze alle voor de buis te sms’en naar Idols, Popstar, Dancing with the stars, enz enz.

Een beetje zoals de SP dus.

Ja net zoiets. Hoewel de SP tegenwoordig wel met tegen voorstellen komt. De ene misschien iets realistischer dan de ander.

Grtz Mike5
 
Ik ben het niet eens met Wilders, er zijn vast ‘kut Marokkanen ’ (of moslims) maar om nou de gehele groep Marokkanen (of moslims) als tuig te bestempelen vind ik ver gaan, als ik ruzie heb met een Nederlander zijn ook niet alle Nederlanders fout.

Maar goed ik persoonlijk vind die landgrenzen belachelijk we leven op één wereld en om dan alles en iedereen wie je niet zint en hier niet geboren is (niet geboren is tussen een paar lijnen op een kaart) het land uit te gooien vind ik vreemd. Tenslotte zijn we allemaal opgebouwd uit sterrenpuin. ;)

Verder vertrouw ik gevoels matig deze man voor geen meter, wie weet wat er gebeurt wanneer hij een Kamermeerderheid heeft, straks begint hij (met de bijbel in de hand) een oorlog tegen de islam.

Overigens heb ik zelf geen ervaring met kut Marokkanen, nare moslims en vervelende turken.
 
Back
Top