Voor alle wannabe's

Burbee, heb jij misschien college gedaan? Zodat je later door kunt schuiven naar de Majors?
 
Jep, and I stayed :D

De markt is alleen klote op dit moment. Veel piloten op straat, dus keigrote concurrentie. Toen ik solliciteerde bij Colgan was ik de enige in de selectie met een kleine 1000 uur. De rest had toch wel minimaal 1500 uur en zijn / haar ATP. Desalniettemin toch aangenomen en reuzeblij natuurlijk. Delta is denk ik op dit moment de enige maatschappij die redelijk loopt en haar selectie toch wel zal hervatten, te beginnen in 2010. American zal deze eeuw geen hond aannemen, omdat ze nog de mensen van 9/11 moeten gaan ''recallen'' :dozey: . Nee, de industrie zuigt, maar vliegen is leuk en management weet goed om te gaan en piloten te manipuleren. Desalniettemin, heb ik toch nog twee banen ernaast en nee, niet bij Starbucks :)dozey:). Gewoon wat freelance jobs.

Maargoed, ben pas 24 jaar, dus dat valt wel mee hoor. Per maand gemiddeld 80 uur vliegen, maar bijna elke avond thuis (twee tot drie keer per maand layover) en dat is toch wel belangrijk. Als de industrie weer gaat aantrekken hoop ik niet te zijn gefurloughed en verder te hoppen naar betere deals (voor zover die bestaan :dozey:).

Misschien dat Delta wel aanneemt voordat ik 30 ben. Let us hope...
 
Gonzo,

Leuk verhaal. Hoewel er vaak negatief over het beroep gepraat wordt, is vaak te wijten aan de barre omstandigheden waar je de eerste paar jaren aan wordt blootgesteld. Het is dan gewoon essentieel om toekomstige collega's (wannabe's vind ik zo'n kinderachtig woord) te helpen door ze met of zonder groffe woorden te wijzen op die dingen die hen een goede steun in de rug geeft. Lees sponsorships.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik kan niet bepaald sympathie voor iemand opbrengen als hij / zij liever zijn vliegbrevetten haalt op een school en 150.000 euro moet neerleggen of de kans waagt om met 0,0 schuld te zitten en gebakken te zitten met een baangarantie. Een beetje moeite doen voor 150.000 euro is toch niet verkeerd, of zeg ik nu echt iets raars...

Mooi voorbeeld zijn twee meisjes en een jongen uit Afrika (Namibië, Angola en Uganda). Mijn vrouw doet daar al jaren vrijwilligerswerk in het najaar op scholen opgezet door internationale projecten en deze drie jongeren van 19 jaar hebben keihard gewerkt om naar een universiteit te gaan. Ze zitten alledrie nu op de University of Sydney en alledrie zijn ze in aanmerking gekomen voor een scholarship om 6 jaar lang medicijnen te studeren. Dit jaar zijn we weer naar Afrika gegaan (vandaar dat ik offline was) en als het meezit gaan we nu 20 Afrikaanse jongeren plaatsen op universiteiten in Australië / Nieuw-Zeeland voor 2010 alweer (schooljaar begint hier in Februari)

Het valt natuurlijk niet te vergelijken met jongeren uit Nederland, maar mijn punt is dat men nauwelijks ergens moeite voor doet. 150.000 euro is heel wat en als Aussie zijnde kan ik van 150.000 euro een riant tweede huis / ranch kopen! Don't feel offended, maar ik persoonlijk zou niet eens met die frustraties om kunnen gaan wetende dat ik een forse studieschuld heb.
 
Flying Kiwi, op jouw beurt weer een goed verhaal! Fantastisch, het werk wat jullie in Afrika doen!
 
Dankjewel Iz. We zijn er stiekem toch wel trots op om kansarme jongeren een kans te bieden. Dat betekent natuurlijk niet dat doordat je in Afrika woont en dus weinig kansen hebt, je door onze (en ook van veel andere mensen) hulp makkelijk hier kunt studeren. Daar kijken we ook naar attitude en wilskracht en als dat ontbreekt dan kunnen we hen weinig hoop bieden om met een beurs te gaan studeren. Helaas is de wereld verhard, dus van ruim 200 jongeren zijn er maar drie in aanmerking gekomen voor een beurs. Desalniettemin hebben we wel druk op kunnen voeren om meer beurzen te bieden aan mensen met een kansarme achtergrond.
 
Mooi werk dat jullie verrichten FK! Wij hebben in 2007 ook zoiets gedaan, maar dan in Frankrijk zelf. Een jongen die in een afkickkliniek gezeten heeft, studeert nu Bedrijfskunde. Een jongen die bijna twee jaar op straat heeft geleefd, heeft zijn BAC en studeert nu Medicijnen in Montpellier. Een meisje die het slachttoffer is geworden van een loverboy studeert nu Rechten. Ook alledrie volledig gefinancierd door de overheid!

Deze zomer naar Afrika voor een project en hopen daar ook veel jongeren een kans te bieden. Mag ik vragen of jij dat bij een organisatie doet, of echt op eigen initiatief? Wij doen het min of meer op eigen initiatief, maar wel met een groep collega's, vrienden, vrienden van vrienden, noem maar op. We bezoeken scholen van VN projecten, scholen in de steden, op platteland, noem maar op.
 
Wat een geniaal verhaal! ik zat met open mond te lezen! ik was er al zeker van om vlieger te worden maar nu weet ik het 200% zeker!

Heel erg bedankt Gonzo! (btw: zou je me misschien kunnen helpen bij m'n bericht:
"Hulp gevraagd aan ervaren vliegers"
 
Julien en Flying Kiwi,

Geweldig wat jullie daar doen! Echt klasse en mijn complimenten. Ik ben zelf sinds september 2008 verbonden aan de University of Chicago en werk als neurochirurg in private practice in Chicago en elk jaar ga ik met tien collega's de hele Staat Illinois door en bezoeken we ongeveer 50 high schools om vrijwilligerswerk te promoten. Sterker nog, onze policy als Admission Committee aan de University of Chicago is dat mensen zonder vrijwilligerswerk niet uitgenodigd worden om op interview te komen voor medical school.

Ik heb zelf tien jaar geleden gewerkt als intern surgeon bij een project dat was opgezet door de Verenigde Naties in Uganda en in 2006 ben ik weer terug gegaan naar dat project en het is zo mooi om te zien hoeveel verbetering er t.o.v tien jaar geleden al is gekomen. Onderwijs is heel belangrijk en UChicago biedt ook heel veel scholarships aan minorities aan in de VS.

Top initiatief in ieder geval, Julien en Flying Kiwi. Moest het toch even kwijt, hoewel het een beetje offtopic is ;)
 
Last edited:
Vrijwilligerswerk is inderdaad een must om te doen. Heb zelf twee zoontjes en wat mij betreft zijn ze verplicht om x aantal uur vrijwilligerswerk te doen als ze de leeftijd ervoor hebben. Altijd beter dan op je luie reet achter de computer te zitten of blowen op straat (dat doen die jongens van tegenwoordig toch? :stapelge:)

Trouwens, jij (u) hebt (heeft) een mooie C.V en neurochirurgie is een zeer interessante specialisatie! Ik heb je (u) een PM gestuurd in ieder geval (aangezien het nogal offtopic gaat).
 
Back
Top