Piloot U.S.A of toch niet?

Ik heb altijd al piloot willen worden. Ben op dit moment bezig met mijn PPL en elke les is echt puur genieten en versterkt de motivatie met de seconde.
Ga naar een Universiteit toe en haal een paar brevetten in de tussentijd. Je kan altijd naar een Universiteit toegaan die een vliegschool/ opleiding heeft. Combineer de twee en als je dan ook doctor wilt worden, weet dan zeker dat je goede "richting" studeert.

En het best wel mogelijk om als piloot redelijk te verdienen. UPS, Fed-Ex en corporate. Meeste zijn absoluut nog van mening dat je passagiers "moet" vliegen om handen vol geld te verdien. Meeste, denk ik, vinden het gewoon leuk om op het vliegveld rond te paraderen in hun uniform (heb zelfs gehoord dat sommige piloten in hun uniform slapen). Waarschijnlijk teveel films gekeken en leven nog steeds "in the days that women respected pilots".

Om voor UPS en Fed-Ex te werken is de beste kans met een militaire background als piloot.

Corporate kan redelijk goed betalen, ziet veel van de wereld en als je geluk hebt krijg je zelfs wat vrije dagen, maar je hebt vaak geen schedule.

Ik woon zelf al 17 jaar hier in lovely USA, dingen gaan zijn gangetje, heb en zal ook nooit voor een regional/ airline werken. Zo goed als geen schuld en gewoon soms hard werken.

"What do you call a basement full of regional/ airline pilots?"
"A w(h)inecellar":D
 
Dr. House en anderen, ontzettend bedankt! Dr. House, u heeft ook PM, ontzettend bedankt voor de sites en de hoeveelheid informatie! :)
 
Als arts moet het veel makkelijker zijn om een Green Card aan te vragen.
Het is namelijk een van de beroepen waar ze in de VS een tekort aan hebben.
Je hebt dan de hoogste prioriteit.

En dat gejank over lage salerissen..kansloos.
Had je CFI moeten blijven, verdien je meer.
Heb je naar Europa gekeken? Daar mag je eerst nog zelf je type rating betalen voordat je wordt aangenomen.
Het komt dus uit je linker of uit je rechterzak.

Om het even heeeel duidelijk uit te leggen:

  • Eerste jaar salaris $30K en geen typerating betalen of;
  • Eerste jaar salaris $60K en WEl een typerating betalen.

Lood om oud ijzer.
Vraag is..wil je vliegen of niet?
En wie gaat die studie medicijnen betalen?


KANSLOOS...ik pak me jas....
 
Het risico dat ik nu loop op allerlei negatieve reacties, neem ik dan maar voor lief.

Ik vind vliegen meesterlijk en vooral nu ik bezig ben met mijn PPL, groeit die drang naar een jet / turboprop met de seconde. Er zijn echter gewoon ontzettend veel nadelen in de luchtvaartindustrie. Je loopt kans om te worden ''gefurloughed'', salaris is veels te weinig voor de verantwoordelijkheid die je als piloot hebt, je bent bijna altijd van huis en dan kom je thuis na 4 of 5 antichelijk lange dagen, is het enige dat je wilt rust en geen gezeik aan je kop...

Als ik dat dan vergelijk met doctor, dan is er baanzekerheid, zeer goed salaris tegen een zeer grote verantwoordelijkheid, elke avond thuis (af en toe on call), meer tijd voor familie, etc, wel antichelijk lange dagen, maar genoeg tijd voor hobby's e.d.

Als ik het zo tegen elkaar zet, dan is het voor mij wel duidelijk. Vliegen is leuk, maar ik vind dat er ook grenzen zijn en om voor $600 de maand rond te komen.....:dozey:

Maargoed laat ik eerst maar naar college gaan en daarna zien we wel of ik überhaupt word aangenomen in medical school en in de tussentijd mijn ratings halen :kerst:
 
Last edited:
Burbee,

Allereerst gefeliciteerd met je baan!
Je had 500TT en bent toch binnen gekomen bij een regional.
Echt heel knap. Ik hoop dat je beseft dat je héél veel geluk hebt gehad!

Er zijn in het verleden een hoop jongens geweest die veel en véél langer als CFII, traffic pilot, vliegtuigpoetser, exterminator of burger flipper hebben moeten werken voordat ze alleen maar een kans kregen zoals jij die nu hebt.
Been there, done that, got several T-shirts!

Ga dus nu niet zitten emmeren dat je buurman, die als neurochirurg een lange studie achter de rug heeft, een Aston Martin kan rijden en jij bij wijze van spreken op de fiets naar het vliegveld moet.

Zoals ik je in één van je eerdere posts al vertelde:


Wees nu dus blij met wat je hebt. $600 per maand is niet veel, maar je vliegt tenminste op een turboprop en je krijgt er nog voor betaald ook!

Oh en verder....
Wow wat heb jij een uren gemaakt!

Op 14/6/2008 had je nog maar 500TT en nu zit je al aan de 1300+ ? :eek:
Jouw post op 14/6/2008

Ik weet dat jet-lag rare dingen met je doet, maar dit is wel héél Twilight Zone.
Of heb je misschien zo'n "magic Parker pen"?

Vliegse, en geniet van de approaches in "La Garbage" :kerst:

:eek:fftopic:

Je hebt gelijk, moet ook niet zo zeuren! Toen ik me heb geregistreerd had ik ongeveer 500 uur, eigenlijk een stuk of 650 en misschien wel 700 (zal zo ff tellen). Toevallig een paar weken later bericht gehad voor K1-visum en via advocaat regeling getroffen om in de paar weken in afwachting van de greencard te werken. Direct gewerkt als FI, scenic charter en traffic watch in de San Francisco bay area. Begonnen begin augustus eind september aangenomen bij Colgan met ongeveer 1000TT, nu heb ik precies 1347 uur en rest van de maand vrij (ook met kerst én New Year's Eve!). Ook nog feest vieren aangezien we nu bij ALPA zitten! :kerst:

En over die $600, tjaa dat is niet altijd leuk. Maar een tweede part time job is on its way. Ben bijna iedere avond gewoon thuis en ben nu certified personal trainer geworden sinds twee weken en in January begin ik dan ook met part time job en vind het ook wel leuk. Gelukkig valt het relatief wel mee met die $600, want mijn vrouw heeft gewoon een goede baan, dus daar is alles wel mee gezegd ;)
 
Uhmm Santa Claus, wat denk je dat je overhoudt tijdens je residency ? Je komt van medical school en hebt een schuld van iets van $250,000. Als je pediatrics doet, moet je maar drie jaar lang van een salaris leven van $50,000 bruto en resident neurosurgeon 7 jaar, maar wel per maand iets van $2,500 aflossen inclusief rente. Je kunt overigens wel regelen door alleen de rente tijdens residency te betalen en dan binnen 5 jaar aflossen als je certified bent. En wat denk je dat er gaat gebeuren als Obama medicine gaat socialiseren ? Inderdaad, pay cuts, dus kun je als doctor ook op een een kamer appartement gaan wonen in je verrotte Ford i.p.v je drie auto's, inground swimming pool. spa tube, eigen tennisbaan, 3 acres :dozey: (om maar even te overdrijven ;))
 
Kwam laatst een resident tegen in New York. Hij loopt residency in General Surgery en wil daarna een fellowship in cardiothoracic surgery doen (totaal duurt het 9 jaar). Hij was een ex-UAL piloot en was voor de derde keer gefurloughed. Wil je z'n leeftijd weten? 43 jaar! En hij moet dus nog 6 jaar doorploeteren om zich dan cardiothoracic surgeon te noemen. Ben je 49 jaar en mag je voor het eerst zelfstandig een praktijk opzetten, ik ben 35 jaar en ben zelfstandig! Het is hard, maar als ik applications van mensen boven de 30 lees, dan hebben ze bij mij al een dikke minpunt en vaak ben ik degene die het hardst van de daken schreeuwt dat zulke personen niet in medical school thuis horen. En dat krijgen ze ook te horen als ze op interview komen.

Maargoed, ik zou het besluit eens heel nader bekijken. Als je piloot bent, moet je dat blijven en niet als je gefurloughed bent, meteen naar medical school gaan. En zeg nou zelf, als je piloot bent geweest en dan naar medical school gaat, zul je een hoop te verduren hebben als het aankomt op studeren. Je bent immers al die tijd gaan werken en is het moeilijker om het studeren op te pakken.
 
Last edited:
Nice C.V. Dr. House

trouwens een van de betere series. :)

Kijk jongens je kan he ook net als mij doen. Gewoon een sugarmama trouwen. Die van mij zit nog op school hopelijk in mei klaar met Phd. Samen kunnen we de rekeningen betalen en voor weinig op reis.

Keep it simple. Life is short!

I work to live, not live to work
 
Wat FlyHigh zegt, kun je natuurlijk ook doen :D Waar doet je partner haar PhD in als ik zo nieuwsgierig mag zijn?

O ja, kwam net in me op. Als je doctor wilt worden Santa Claus, moet je rekening houden dat je on call moet zijn een of twee dagen in de week. New Year's Eve zouden schoonouders komen bij ons. Stond wel on call van 11pm tot 6am en om 1130pm werd ik gebeld hoor. Cranial surgery, een van de ingewikkelde chirurgie van neurochirurgie, minimally invasive als je er ooit van gehoord hebt. Zulke operaties duren gemiddeld 6 tot soms wel 14 uur. Kon familie geen nieuwjaar wensen om 12am en om 9am was ik thuis (vermoeid). M.a.w, denk er heeeeeel goed over na wat je wilt, in ieder geval succes ;)
 
Back
Top