Transavia MPL - selectieprocedure

Roerom

New member
Goedemorgen,

Ik lees al een tijd mee op dit forum, maar denk dat mijn oude account te lang niet gebruikt is :).
Recent is de sollicitatie van de MPL opleiding van Transavia opengegaan. Onderdeel 1 is online waaronder
de Quiz over FO, het invullen van het aanmeldformulier en "psychometrischte testen."

Weet iemand waar dat laatste onderdeel uit bestaat, en of je dit kunt oefenen?

Ik heb in de kennisbank informatie kunnen vinden over de EPST selectie, maar die info lijkt meer toepasselijk op fase 2 van de selectie:
Pilot aptitude screening (compass);
Personality test;
Technisch inzicht test;
Groepsopdracht;
Simulator training om te zien of je in staat bent om de opleiding goed te doorlopen;
Interview met selecteurs van EPST;
Interview met selecteurs van Transavia
Zijn er mensen op het forum die de eerste keer gesolliciteerd hebben of de opleiding bij Transavia doorlopen hebben?

Dank!
 

futurepilot04

New member
in Principe gewoon hetzelfde proces als bij EPST "gewoon". Alleen het interview met selecteurs van Transavia is anders. Maar bereid je uiterst goed voor want ze zullen uit honderden aanmeldingen jou moeten kiezen. Over het eerste onderdeel kan ik niet veel zeggen maar dat zal wel meevallen aangezien het online is.
 

Alicantino92

New member
In het verleden maakte Transavia voor de online test gebruik van cut-e (Aon) airline pilot test / assessment. Deze online test bestond uit ongeveer 11 (?) verschillende subonderdelen. Denk aan de volgende Aptitude testjes in willekeurige volgorde:
  1. Spatial orientation,
  2. Reaction speed,
  3. Applied numeracy,
  4. Monitoring ability,
  5. Multitasking,
  6. Complex control,
  7. ....

Na het succesvol doorlopen van de bovenstaande online selectie zal je uitgenodigd worden voor de selectie van EPST. Deze selectie bestaat uit drie verschillende fases op locatie bij EPST in Maarssen.

Fase 1
De eerste fase bestaat uit 4 onderdelen; de 6 testen van de Computerized Pilot Aptitude Screening System afgekort COMPASS, 15 vragen in de vorm van een tech test (havo natuurkunde), een persoonlijkheidsonderzoek (beantwoorden van 225 stellingen) en tot slot een Engelse test (logisch redeneren en tekstverklaring)

Fase 2
Deze tweede fase bestaat uit een test over de basisbeginselen van het vliegen en de simulator. Overigens ontvang je ter voorbereiding op deze test een theorie PDF van EPST. Vervolgens een grading op een Boeing 737NG fixed base flight simulator. Denk hierbij aan stijgen en dalen met een bepaalde stijg- en daalsnelheid en wat bochten naar links en rechts. Vervolgens een combinatie van deze twee in de vorm van een paar stijgende of dalende bochten. Verwacht ook steep turns en tijdens het vliegen enkele rekenvragen.

Fase 3
Deze laatste fase bestaat uit een wiskunde test (zonder rekenmachine ;) ), de groepsopdrachten en interviews met zowel de selecteurs/HR vanuit EPST als die van Transavia.

Let op! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, onderschat de selectie niet, aanvullingen zijn welkom en Google is your best friend.

Succes allemaal!
 

Roerom

New member
Dank voor jullie reactie. Ik zal mij eerst eens verdiepen in de cut-e test want dat is het eerste wat er aan zit te komen. Ik hoop dat je even de tijd hebt na het insturen van je sollicitatie om dit te doen.

Las inderdaad dat er vorige keer 12 plaatsen waren en 500 aanmeldingen..
 

Jarmo229

New member
Dank voor jullie reactie. Ik zal mij eerst eens verdiepen in de cut-e test want dat is het eerste wat er aan zit te komen. Ik hoop dat je even de tijd hebt na het insturen van je sollicitatie om dit te doen.

Las inderdaad dat er vorige keer 12 plaatsen waren en 500 aanmeldingen..
Heb je al iets kunnen vinden?
 

LiquidBird

New member
Hi Roerom,

We zitten in hetzelfde schuitje. Ik blijf het een enorm groot begrip vinden wat nou "ongeveer" de psychometrische testen kunnen zijn. Hoe dan ook, dit zijn online testen en zullen naar mijn idee niet te veel vragend zijn. Wel bereid ik mij voor via assessment websites met logisch redeneren, cijferreeksen etc.

Succes in iedergeval en wie weet komen we elkaar tegen bij de volgende ronde!
 
Last edited:

Roerom

New member
Bij de uitnodiging van het assessment zit een link waarbij ook staat wat je kan verwachten qua tests. Dat logisch redeneren is zeker een onderdeel. Staat ook uitleg bij met videos en pdf.
 
Last edited:
Top