Hoezo protectionisme?

76-er

Active member
Definitief geen Antillen-vluchten vanaf Eindhoven Airport


22 februari 2017 - 11:04 | Door:*Klaas-Jan van Woerkom |

DEN HAAG - De hoop van TUIfly om vanaf Eindhoven Airport vluchten naar de Antillen aan te bieden is definitief de grond in geboord. Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel ingediend om Schiphol exclusief aan te wijzen als luchthaven voor Caribische vluchten.

TUIfly wilde, destijds nog onder de naam ArkeFly, in 2015 vluchten beginnen van Eindhoven Airport naar Aruba en Curaçao. De plannen werden in de regio én in België en Duitsland goed ontvangen en de animo onder passagiers was groot.
De Nederlandse overheid stak echter een stokje voor die plannen, aangezien Eindhoven niet over voldoende faciliteiten beschikt om drugssmokkel tegen te gaan op de zogeheten risicovluchten.

Exclusief

In het wetsvoorstel van de minister is opgenomen dat vluchten van en naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Suriname en Venezuela alleen van Schiphol gebruik mogen maken. Daar zijn wel de technische en personele faciliteiten aanwezigen om de zogeheten honderdprocent-controles uit te voeren. Ook zijn er cellen aanwezig om gesnapte bolletjesslikkers op te sluiten.
Een investering in dergelijke faciliteiten wil de regering voor Eindhoven Airport of andere luchthavens niet doen. Minister Blok houdt de deur op een kleine kier: “Nieuwe ontwikkelingen in de luchtvaartsector, zoals het ontstaan van een markt voor intercontinentale (vakantie)vluchten van en naar andere luchthavens dan Schiphol zouden hierin in de toekomst wellicht verandering kunnen brengen”, zo houdt hij een slag om de arm.

Uitzondering

Er wordt een uitzondering gemaakt voor noodgevallen, waarbij toestellen vanuit het Caribisch Gebied door omstandigheden niet op Schiphol kunnen landen en moeten uitwijken. Ook militaire charters, bijvoorbeeld om Nederlandse soldaten die op oefening zijn geweest thuis te brengen, vallen niet onder het wetsvoorstel.

Teleurgesteld

Het eilandbestuur van Bonaire vindt de nieuwe plannen jammer en stelt voor om honderdprocent-controles in te voeren op het eiland zelf, zodat deze niet meer in Nederland plaats hoeven te vinden.


http://www.luchtvaartnieuws.nl/nieu...een-antillen-vluchten-vanaf-eindhoven-airport


Brussel anyone? ;)
 

csaba

New member
Als je met "Brussel" doelt op EBBR Zaventem aka "Brussel Nationaal": dat wordt sowieso gesloten binnenkort, tenzij de politici alsnog hun verstand beginnen te gebruiken... :(
 
Top