Emirates selectie

lamas

Member
Hoi,

Ben zelf aan het twijfelen of ik hier aan ga beginnen, maar als ik het dan doe wil ik me wel goed voorbereiden.

Ik heb zelf twee sites gevonden die je kunnen voorbereiden op de selectie. Ik weet alleen niet of het ook echt goede sites zijn om je voor te bereiden. Andere suggesties zijn natuurlijk altijd welkom (boeken of andere sites).

http://www.skytest.com/SkyTest-Preparation-Software-for-Middle-East-Carrier-Screenings.htm

http://www.eliteassessment.com/services/emirates-airline

Alvast bedankt.
 

B77W

New member
Dat lijkt mij een website om je voor te bereiden op een gesprek, ipv een sponsorship, iets wat ik nu kan afleiden uit je Brevet en Typeratings?
 

lamas

Member
Het gaat om een FO positie dus niet voor een sponsorship. Brevet en Typerating heb ik nooit bijgewerkt. Ik heb genoeg uur en een ATPL dus daar voldoe ik aan.

Ik zocht websites en boeken die je kunnen voorbereiden op de selectie. Op pprune staat ook wel wat, maar is niet echt overzichtelijk. Zelf vind ik die eliteasssement vrij compleet. Misschien heeft er iemand ervaring mee dan zou ik dat graag vernemen.
 

flying willy

New member
Ik heb er zeker ervaring mee.
Heb zelf skytest gebruikt en vond het zeer handig. Was met veel dingen heel erg exact.
Voor de rest heb ik ook Ace the technical pilot interview doorgenomen. Niet super hulpzaam maar was meer voor mijn eigen gevoel.
Ook vooral goed over de standaard vragen denken zoals wat je van dubai vind en een aantal positieve en negatieve voorbeelden van je eigen vluchten.

succes
 

R.A.F.

New member
Heeft er iemand nog recentelijk (2014) ervaring met de Emirates selectie? En waar ik vooral naar op zoek ben is iemand met meer info over Sim type (A330/380 of B777) die ze gebruiken.

Ik heb een A320 achtergrond en vraag me af of ze de airbus sim gaan gebruiken, of dat ze toch iedereen op t zelfde willen testen namelijk basic flying skills & CRM/procedures?
 
Top