.

maar ik kom met name voor het vliegen en niet voor de gezelligheid.

De gezelligheid is wat een vliegdag maakt of breekt, en zou ik wel degelijk meenemen in je oordeel. Hoever wil je max rijden? Makkelijkst is om bij potentiele clubs langs te gaan en te kijken hoe de sfeer er is.

Als je net bij het zweven komt kijken maakt het niet uit, maar het kan ook interessant zijn om de luchtruim structuur rond clubs te bekijken:)
 
Ik heb zelf m'n halve jeugd en latere jaren bij de ACvZ gevlogen. Het is een reuze gezellige club, met een gedreven bestuur, mooie vloot en fantastisch veld.

Maar uiteindelijk is het wat je er zelf van maakt, ik ben er als 14 jarige begonnen en heb er vrienden voor het leven gemaakt. Ik weet uit ervaring en van collega's dat dit ook geldt voor de Gooise en de KZC.
 
Een fiets is sowieso heel praktisch op en rond het veld. Ook zijn er aardig wat leden uit de omgeving A'dam. Dus wellicht dat je na verloop van tijd mee kan rijden met anderen, want qua OV ligt het veld niet ideaal.

Ik woonde in de buurt, dus kwam altijd met de fiets, later met de auto.
 
Kijk ook eens naar de vloot.
Bij mijn weten is die van de ACvZ erg modern.
Ook de genoemde luchtruimstructuur rondom SSB geeft veel meer vrijheid, wat vooral later in je zweefcarriere erg fijn is.
Vwb GoZc/ACvz zit het verschil hem toch ook in het competatieve. Bij de ACvZ wordt meer overland en wedstrijd gevlogen en dit ook behoorlijk begeleid. Bij de GoZC gebeurd dit wat minder, maar staat het sociale aspect hoger in het vaandel. Bijvoorbeeld regelmatig zelfgemaakte maaltijden na een vliegdag in het clubhuis. OV naar Hilversum is te vergelijken met SSB. Een vouwfiets zou dan een oplossing kunnen zijn.

En ACvZ is ook heel gezellig hoor...ze hebben ook kampen.

Succes en veel plezier...het is een fantastische hobby/lifestyle.
 
Super! Als ik het zo hoor zijn de omstandigheden bij ACvZ beter dan bij de KZC en is het beter voor mijn vliegopleiding om daar te vliegen.
Dank
Groet,
Sam


Sent from my iPhone using Tapatalk

Geen idee hoe oud je bent, maar ga je Ifly doen? Erg interessante regeling om een jaar goedkoper te kunnen zweven.
 
Ik ben 14 maar daar kom ik helaas niet voor in aanmerking omdat ik al vliegervaring heb :(. Toch bedankt! Iedereen een gelukkig uiteinde en de beste wensen voor 2015! Dat we met ze alle vele uren mogen vliegen.
Groet,
Sam


Sent from my iPhone using Tapatalk

Wat voor vlieg ervaring heb je al? Een paar pax vluchten tellen natuurlijk niet:)

Edit: zelfs al je al ooit een kleine cursus hebt gevolgd mag je je gewoon aanmelden
 
@ foohke, ik heb inderdaad een kleine cursus gevolgd ! 8 starts. Ik ben daarbij wel volledig lid geworden van de KNVvL en er staat alleen als je aspirant lid bent geweest. Helaas !


Sent from my iPhone using Tapatalk

Jammer!
Ik zou toch even nagaan of je echt volledig lid bent geweest voor die 8 starts. Bel ze eens na de vakantie zou ik zeggen:)
 
Sam 621.

Als je wil gaan vliegen dan is een eerste vereiste een stuk zelfwerkzaamheid.
Iedere poetentiele vlieger is er een en dat supporten we, dus, kijk hier eens.
http://www.zweefportaal.nl/main/news.php

Mocht je nog vragen hebben dan kan je wellicht Foohke een PM sturen.
Deze jongedame weet een en ander wat zweefvleiegen betreft. Dont be shy.
Airworkers willen je best helpen in je conquest naar meer info maar prober jezelf ook eens aan te sturen.

Succes en beste wensen voor 2015.

White.
 
welke vliegtuigen in de vloot zitten
Sam
http://www.acvz.nl/de-club-club-vliegtuigen/

Weet iemand op welke dagen de ACvZ vliegt
Sam
http://www.acvz.nl/de-club/
Les bedrijf: Zaterdag, Zondag, Woensdag avond, Vrijdag avond (beide avond bedrijven is afhankelijk of iemand een instructeur heeft geregeld)


hoeveel starts je gemiddeld per dag maakt? Ik heb namelijk begrepen dat dat sterk afhangt va het aantal mensen,hoeveel lierkabels de lier heeft en het weer.
Sam
http://www.acvz.nl/de-club/
Dat hangt sterk af van het aantal mensen en het weer. Voor een leerling kan dit tussen de 3-5 starts per dag zijn.

Al deze info is te vinden op http://www.acvz.nl
 
Last edited:
Ik ben dit jaar gestopt met zweefvliegen bij ACVZ. Opzich leuke club, wel heel veel leden maar wel gezellig. Mocht je specifieke vragen hebben, pm me.
 
Back
Top