Schellinger Trainingen

Maarten456

New member
Hallo

Via via ben ik terecht gekomen bij Schellinger trainingen die specifiek voor piloten en personen die zich willen aanmelden voor een vliegschool een training voorzien. Die training is ook op de school zef gericht waar je je selectie zou willen gaan doen (naar eigen zeggen hebben ze veel informatie (bv. van KLS, EPST, Stella, NLS, DFA, ...) ). Zo'n trainingsdag kost wel 350 euro.

Nu is mijn vraag; zijn er mensen met ervaring bij deze instelling of dergelijke want het gaat hier wel over 350 euro he..

Ik ben namelijk van plan om mij aan te melden en ik zou dus graag weten of je jezelf al goed kan voorbereiden (via internetoefeningen en dergelijke bv.) of dat zo'n training nog een grotere meerwaarde biedt.

Tnx!
 
Last edited:
Yep, je kunt je zeker goed voorbereiden voor selecties.

Ze bereiden je voor op de vragen die gaan komen tijdens de selecties, de kennis over luchtvaart die ze gaan vragen, testen met je afleggen om daar tips over te geven en dergelijke.

Maar als je een beetje rondzoekt op dit forum (en de kennisbank), dan kun je zelf ook al heel veel uitzoeken hoe de selecties werken. In dat opzicht heb je dan al de helft van zo'n training binnen.

Waar een training je aanvulling op kan geven is je voorkomen, do's en dont's. Als je daarbij voor een specifieke vliegopleiding gaat waar je heel graag terecht wil komen, dan is het zeker de moeite waard.

Besef wel dat een selectie niet alleen wordt gemaakt op kennis en een vraaggesprekje, maar ook bijvoorbeeld vliegaanleg. In dat opzicht kan zo'n training niet alles dekken van een selectie en komt het dus ook gedeeltelijk op jezelf aan.
 
Wat ik ook wel fijn vond is dat ze een gesprek met je oefenen en dit opnemen. Na afloop bespreken met je wat je anders of beter had kunnen doen/ zeggen. Voor het oefenen laten ze je een video zien met hoe het wel en hoe het niet moet. Je zal zien dat je zeker 1 keer dezelfde fout maakt als in de video. Kortom ik vond het erg leerzaam.
 
Het kan wel degelijk helpen. Ligt er ook sterk aan welke selectie je doet; voor een aantal helpt het praktisch niet, voor anderen is het zeker een grote voorsprong. Als je het boek vantevoren leest steek je zeker nog een heel stuk meer op van de training, welke voor een groot gedeelte dat boek in de praktijk is.

Gevaar in de training is wel dat je niet te zelfverzekerd/eigenwijs moet gaan overkomen. Blijf wel je fouten onderkennen. Dit verdwijnt soms een beetje op de achtergrond.
 
Hey maarten,
Ik had eens gekeken op de site van Schellinger, en ik moet zeggen dat ik nu zoiets heb van, : zoiets moet ik ook doen. Gewoon om toch even je kansen te vergroten, ervaring in krijgen en nog s weet wat je te wachten staat.

Voor het geld moet je het niet bij laten, aangezien je vliegopleiding toch genoeg geld kost, en een dagje vrij nemen van je werk/school oid moet ook wel kunnen.

In de volgende link staan de data's van trainingen
http://www.schellinger.nl/piloten/data_vliegerstrainingen


Gevaar in de training is wel dat je niet te zelfverzekerd/eigenwijs moet gaan overkomen. Blijf wel je fouten onderkennen. Dit verdwijnt soms een beetje op de achtergrond.

@ Djanello, daar zit ook wel wat in inderdaad. Niet te zelfverzekerd overkomen.
 
Op 100.000 Euro maakt 350,- toch niet zo heel veel meer uit? Mijn ervaring is dat dit soort voorbereidingen vaak erg nuttig zijn.
 
Als je het onverhoopt niet haalt, zal je je altijd afvragen of je het met cursus wel had gehaald. En tja, wat is nou 350 euro.......
175 bier
een fiets (14 in A'dam)
een vlieguur
een gejatte brommer
of dus een baan.
 
Ik heb daar een sollicitatiecursus gedaan. Was trouwens wel eens stuk goedkoper:p

Maar het was wel nuttig. Vooral het boekje wat je erbij kon kopen. En de opname was ook goed, kan je eens zien hoe je erbij zit etc.

of ik het voor de toelating zou doen, ik weet het niet. Ik denk dat je met goed rondkijken er ook wel doorheen komt(mits je overige eigenschappen ook ok zijn:p)
 
Dat boekje waar jullie het over hebben is dat toevallig 'De lucht om maar waarom met u' ???

Dat boekje kun je namelijk ook via de website van schellinger bestellen.
 
Dat is inderdaad dat boekje... Ik heb het intussen al besteld omdat ik van vele kanten hoorde dat het een zeer nuttig boek is...

Alvast al bedankt voor deze reacties! Meerdere ervaringen zijn natuurlijk welkom!

Tnx!!
 
Ik ben ook bij Schellinger geweest. Veel geleerd, alleen jammer dat we toen wat weinig tijd over hadden voor de persoonlijke interviews. Als je trouwens een videobandje (dv) meeneemt kan je je gesprek thuis nog een keer nakijken.
 
Ik denk dat je beter de vraag kan stellen, of iemand ooit NIET door de selectie is gekomen na het volgen van deze cursus? Dat is wat ik mij afvraag. Het lijkt me duidelijk dat iedere vorm van training/voorbereiding goed is. Dus dat het helpt moge duidelijk zijn.


Wat ik mij ook afvraag is, zal het slim zijn te vertellen dat je een training heb gedaan als je de daadwerkelijke selectie gaat doen? Aan de ene kant toon je dan namelijk toewijding en motivatie door je zeer goed voor te bereiden. En toon je dus dat je echt graag wilt. Maar aan de andere kant, zullen ze je dan niet wat grondiger proberen te onderzoeken, omdat je dan weet waar op gelet gaat worden enzo?
 
Spreken is zilver, zwijgen is goud....
Je hoeft het toch helemaal niet te vertellen? Als ze er naar vragen moet je er niet over liegen, maar ik zie geen aanleiding om uit jezelf te vertellen dat je die training hebt gevolgd.
 
Dat is inderdaad ook een van mijn vragen; ivm of je dit ook mag zeggen (of het goed is om dat te zeggen) tijdens je selectie...

Zijn er eigenlijk nog andere organisaties / instituten die zo'n dergelijke trainingen voor studenten die aan een selectie willen deelnemen organiseren?

tnx!
 
Ik heb de training bij Schellinger gevolgd voor de KLS, maar ben uiteindelijk bij de grading (GVSS) afgewezen. Iets waar ze je dus niet op trainen bij Schellinger.
 
En nu? Heb je echt totaal geen kans meer om bij een vliegschool aan de bak te komen? Of kan je ook ergens anders solliciteren en dan alleen nog maar de gvss doen? Of moet je dan weer het volledige keuringstraject doen? Overigens heb ik ook een instelling gevonden die gespecialiseerd is in het trainen voor de gvss keuring.
 
Ik heb de selectie doorlopen zonder cursus bij schellinger(of waar dan ook) en uiteindelijk ook aangenomen.

Ik durf niet te zeggen of die training nou echt nodig is. ik denk het niet, want er zijn nl heeeeel veel voorgangers geweest die het ook gehaald hebben zonder die cursus. Tenzij jij natuurlijk van jezelf denkt dat je het niet kan en hulp nodig hebt. Beetje persoonlijk dus.

Ik zou er ook niet zelf over beginnen, maar lieg er niet over, hebben ze zo door hoor.

Ik raad trouwens wel aan de sollicitatiecursus te volgen bij hun, daar heb ik veel aan gehad. Dingen verteld waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben! Beetje voorbarig voor jou, maar voor andere misschien niet:p

EDIT: Je kan na een negatieve selectie bij de KLS gewoon bij andere scholen de selectie volgen. Naar mijn weten gewoon de gehele selectie opnieuw. Bij de KLS kan je het na een HBO of Universitaire opleiding weer eens proberen, wel weer alle testen opnieuw.
 
Ik denk dat het vooral waardevol is om aan zelfvertrouwen te winnen !
Maar het zal absoluut geen garantie bieden om de selectie te halen natuurlijk.
 
Kan me niet voorstellen dat je twijfelt. Het is al eerder gezegd maar het komt neer op 2 zaken die je voor ogen moet houden:
1. Als je de training niet hebt gedaan kan je jezelf zonder spijt nog aankijken in de spiegel?
2. Aannemend dat andere kandidaten wel de training volgen voor de daadwerkelijke selectie heb je zoveel vertrouwen in jezelf dat je de strijd met achterstand t.o.v. deze anderen durft aan te gaan?

Kort door de bocht: maximaliseer je kansen op een succesvolle selectie!

Succes.
 
Back
Top