Dakar heli neergestort

Nitro

New member
http://www.parijsdakar.com/dedakar/2010/nieuws/487/dakar-helikopter-neergestort.html

oud nieuws, maar toch:

Al meteen tijdens de eerste etappe van Le Dakar ging het helemaal mis toen de Duitser Mirco Schultis uit de bocht vloog en een aantal toeschouwers raakte. De 28-jarige Natalie Gallardo kwam bij deze aanrijding om het leven.

Gisteren ging het weer mis, met gelukkig minder dramatische gevolgen. Een helikopter met vier mensen aan boord is namelijk in de buurt van Fiambala neergestort. Er raakten twee personen gewond, meldt RTLGP.

Volgens een woordvoerder van de politie kreeg de helikopter problemen met de balans en speelden de hitte en de wind ook een rol. De piloot en co-piloot werden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Twee journalisten van het tv-programma 'Campeones' konden behandeld worden in het bivak.
 
Geluk dat ze er goed van af kwamen, veel hoogte hebben ze vaak niet bij dat filmen denk ik. Een beetje een rare verklaring voor wat er mis ging.
 
Warm weer, vliegen op lage hoogte, redelijk zwaar, eventuele wind in de staart... geen goede combinatie!
Maar goed dat zegt niets over de toedracht van deze crash want er kunnen natuurlijk andere factoren geweest zijn waardoor ze gecrasht zijn.
 
Back
Top