Videocamera?

Sweetsurrender

New member
Binnenkort zou ik graag een nieuwe videocamera aan willen schaffen en ik vroeg me af of er mensen zijn die hier enige ervaring mee hebben, of misschien zelf een camera hebben waar ze erg tevreden over zijn. Iemand die tips heeft, suggesties of andere goede idëeen?
 
Video Camera

Video Camera

I bought a Sony HDR SR1E in Bangkok 18 months ago. This model has a 30Gb hard drive the new models go to 120Gb if I remember correctly.

I'm very happy with it. Takes incredibly high resolution footage and works very well at night.

Uses AVCHD format - files are digital and easily transferred to an external hard disk.

I bought a mount with a suction cup in Germany. Designed to allow filming in vehicles it works well in aircraft. I either have the camera mounted on the front windshield just left of the centre post or on the side window. Got some incredible footage around the network during the last 18 months.

It's not cheap - but with video cameras you get what you pay for.
 
Canon HF10 of de HF11. Neemt op in AVCHD

Ik zit zelf te kijken naar de SANYO HD1010 vanwege het feit dat het klein is. Deze neemt op in MPEG4/ H.264

Nog kleinere HD cam is de Sony TG3. Maar die vind ik niet zo mooi.

Ik denk dat ik voor de Canon ga, omdat de reviews allemaal heel goed zijn.

Linkjes:

www.vimeo.com - Heb je een camcorder op het oog, dan kan je hier even zoeken of er mensen zijn die hun filmpjes, met die camcorders gemaakt hebben, het online hebben geplaatst.

www.camcorderinfo.com - Een site met gedetaileerde reviews van camcorders.

Laat even weten welke het geworden is. Ben ik wel benieuwd naar. Ik ga zelf denk ik toch voor de Canon HF10 of HF11, maar in het buitenland ben ik een nieuwere tegen gekomen namelijk de Canon HFS10. Deze zal niet worden verkocht in NL, dus ik moet even bellen met aftersales om te vragen wat de knelpunten zijn als je het in het buitenland koopt m.b.t. garantie, PAL/NTSC, etc...etc...

Mzzl...
 
Over twee weekjes zit ik in de VS, dus ik zal hem lekker daar vandaan halen. Ben nu al ondertussen een beetje aan het rondkijken in winkels ook, omdat ik in principe een volstrekte leek ben in videocamera land. Mooiste actie in een winkel was toch wel gisteren...
Ik had al ongeveer naar een kwartier naar de camera's achter glas staan kijken, besloten toch maar even naar een verkoper te lopen:
Arrogante verkoper: ''Goedemiddag, kan ik u helpen?''
Ik: ''Ja, ik wil graag even naar wat videocamera's kijken''
Arrogante verkoper: ''Ok, die staan daar!'' (wijst naar de camera's achter glas)
Ik: ''Ok, laat maar, ik kijk wel ergens anders...''
 
Arrogante verkoper: ''Goedemiddag, kan ik u helpen?''

Gewoon 10 minuten goed surfen en je zit al boven het "gemiddelde" elektronica verkoper niveau. Als ze dan toch van hoog niveau zijn, dan proberen ze je de duurste of camera met de meeste marge te verkopen :blabla:

Kieskeurig.nl (Zoals PH-FLY zei) geeft zowel gebruikers ervaring als hulp bij technische specificaties. Gewoon met je muis over een technisch begrip rollen en voila daar is de beschrijving.
Het enige nadeel van Kieskeurig.nl is dat de gemiddelde gebruikers review van iemand is die om de 5 tot 10 jaar een nieuwe camera koopt en er vervolgens een (niet erg objectief) cijfer aan toe kent.
Wanneer je op kieskeurig.nl een aardige cam met een redelijke prijs en goede gebruikers ervaring hebt gevonden kun je verder googlen. Typ het camera model in en zoek naar websites die bijvoorbeeld meerdere camera's per maand testen. Uit deze reviews komen dan vaak wat extra min- en pluspuntjes aan het ligt die niet in de kieskeurig reviews naar voren komen (en al helemaal niet bij Expert de electronica specialist :grijns:). Als je eenmaal je camera hebt gekozen, zoek je de goedkoopste winkel, negeer je de arrogante verkopers en zeg je DIE wil ik ;).

Succes!
 
Combi van foto+video geen optie? Panasonic Lumix FZ28. 10MP, 18x zoom (staat gelijk aan 486mm). HD video met 18x zoom.

350 euries
 
Ben nu een beetje aan het twijfelen tussen de Canon HF10 en HF11. Filmpjes gezocht op internet, zeer goede kwaliteit moet ik zeggen. Ben wel wat reviews over de HF10 tegengekomen dat deze plotseling crashte en vervolgens helemaal niks meer deed; toch vervelend... Service van Canon schijnt ook slecht te zijn. Ik laat over een tijdje nog wel weten welke het is geworden. Nu nog maar even hopen op een dalende dollar :p
 
Back
Top