Solliciteren

Pieterjan

New member
Ik ben dit jaar gestart met mijn opleiding ATPL en vroeg me af vanaf wanneer je best start met solliciteren? Maakt de maatschappij er een probleem van als je nog niet compleet bent afgestudeerd?

Mvg Pj
 
Het is nooit te vroeg om te solliciteren in deze tak van sport.
Je krijgt vanzelf antwoord als je later weer moet proberen als je klaar bent met je opleiding. Je kant altijd een brief sturen, email sturen of bellen om te horen wat de perspectieven zijn.
 
Beste Pieterjan,

Het beste wat je kan doen is je volledig richten op je opleiding. Dat is op dit moment het belangrijkst! Goeie punten, checks in 1 keer halen en zorgen dat je je opleiding in een zo kort mogelijke tijd afrond. Dit scoort absoluut punten op het moment dat je aan soliciteren toe bent (en scheelt een hoop geld...)

Daarnaast zijn er denk ik maar weinig maatschappijen die je sollicitatie in behandeling willen nemen, aangezien je niet voldoet aan de minimum eis: (f)ATPL,ME-IR, MCC certificaat.

Tuurlijk zou je als onderbouwing kunnen aandragen dat je een Integrated opleiding doet en dat dat dus wel goed komt, maar dat is voor een maatschappij niet voldoende.
Je kan namelijk altijd nog ontheven worden van de opleiding, je wordt ziek en kan de opleiding niet voltooien of de opleiding gaat failliet.... enz enz enz....

Sterkte met blokken.

My 2 cents
 
Pj, ik zou ZEKER een paar maanden voor het einde van de opleiding beginnen met solliciteren. Schrijf netjes in je brief wanneer je verwacht klaar te zijn (datum) en vergeet niet dat er misschien alweer een paar weken overheen gaan voordat ze je brief en CV behandelen.

Daarnaast is solliciteren ook een kunst en het opstellen van een nette brief en een mooi CV (die in positieve zin opvalt, ook qua layout) dus ook. Dat doe je niet even in een paar daagjes, dus is het verstandig om daar al ruim vantevoren mee bezig te gaan. Vraag iemand hulp om die brief en CV op te stellen, ga flink researchen op internet of koop een mooi boek over de do's en don'ts van een brief en CV. Stel ze op en kijk er na een week nog eens naar, en laat ook anderen je brief en CV lezen. Zo kun je mooi je brief en CV polishen en verbeteren want die eerste indruk maak je maar 1 keer.

Uiteraard hoe eerder jij solliciteert (tot een bepaald punt), hoe meer voorsprong je hebt op klasgenoten en andere concurrenten. Succes!
 
Krijg je bij je opleiding geen les in solliciteren?? Is meestal toch wel een basis onderdeel van de opleiding als ik me niet vergis.

Of doe je het modulair?
 
Niet bij de KLS iig. Al krijg je wel na de opleiding het aanbod een cursus te doen bij Schellinger (op eigen kosten uiteraard)
 
Vreemd dat de KLS dit er standaard niet in heeft zitten. Wij krijgen het straks in Oxford als vast onderdeel van de opleidng.


The final FOF module covers preparation for the critical airline interview hurdle which all must successfully pass before gaining employment. Students are given practice in interview technique, instructed in the art of CV preparation and psychometric testing, and advised by specialist, qualified staff in the range of skills necessary to prepare properly for the all-important interview.
 
Dat vind ik een erge goede stap. Solliciteren is 50% kunst als je het mij vraagt en die kunst(jes) is/zijn aan te leren. Een paar valkuilen herkennen kan soms al het verschil maken.
Ik ga dit zeker opperen bij mijn vliegschool, kijken wat ze er mee doen.
 
Krijg je bij je opleiding geen les in solliciteren?? Is meestal toch wel een basis onderdeel van de opleiding als ik me niet vergis.

Of doe je het modulair?

Ik volg geen modulaire opleiding. Solliciteren zit jammergenoeg niet in de opleiding.
Mvg

Pj
 
Safa, wat voor opleiding of school doe JIJ eigenlijk? Je vraagt aan iedereen op een ondervragende toon waar hij/zij werkt of vliegt, maar van jou weten we alleen dat je eigenlijk nog geen idee hebt van de luchtvaart.

Geef eens wat meer van jezelf bloot voor je je hier als ace gaat opstellen.
 
Ik zit in de 4e klas van HAVO met het profiel Natuur & Techniek met als extra vak Management en Organisatie.
 
Ik zit in de 4e klas van HAVO met het profiel Natuur & Techniek met als extra vak Management en Organisatie.

Safa K,

Minder dan een minuut internet-detective spelen leert me dat je op veel (professionele) fora in Nederland al hoog van de toren hebt geblazen dat je
1) piloot wil worden,
2) een eigen Albert Heijn wil beginnen,
3) trainer betaald voetbal wil worden,
4) een eigen luchtvaartmaatschappij wil beginnen

en ook dat je hier en daar al vaker te horen hebt gekregen je eens een beetje in te houden tegenover mensen die meer weten van de materie waar jij je met een iets te grote mond constant over uit laat.

Haal eerst je middelbare school maar eens en tot die tijd zou het je sieren niet met zon grote mond op dit forum in allerlei discussies te mengen.
Normale communicatieve vaardigheden zijn toch echt een vereiste voor álles dat je mogelijk wil gaan bereiken als je groot bent.


Spreken is zilver, zwijgen is goud.
PH-JPC out
 
Heren/Dames collega vliegers onder ons,

Worden er momenteel bij jou maatschappij nog vliegers aangenomen, zowel low-timers als ervaren? Jaja ik weet dat hier sites voor zijn zoals ppjn, maar informatie direct vanuit de praktijk lijkt me toch iets betrouwbaarder. Ik ben benieuwd?

groeten,

Jester
 
Safa, wat voor opleiding of school doe JIJ eigenlijk? Je vraagt aan iedereen op een ondervragende toon waar hij/zij werkt of vliegt, maar van jou weten we alleen dat je eigenlijk nog geen idee hebt van de luchtvaart.

Geef eens wat meer van jezelf bloot voor je je hier als ace gaat opstellen.

Nou PH-JPC,

Ik open mijn PM box en de ''beste'' jongeman snijdt weer met een ondervragende toon aan waar ik part time vlieginstructie geef :stapelge: . Het feit dat ik bij Colgan Air vlieg, is voor mij geen probleem om open en bloot te zeggen, maar ik hoef niet ''googlebaar'' te worden. :eek!:

En Safa, het zou je inderdaad sieren om wat meer te lezen, dan te reageren. Je reacties hebben weinig inhoud en je weet nog helemaal van niets . Wat PH-JPC als internet-detective :)grijns:) heeft opgezocht, geeft voor mij al duidelijk aan dat we je niet bepaald serieus moeten nemen. Heb je ooit gehoord van het woord ''anonimiteit''.

:eek:fftopic:
 
Back
Top