Vliegers gezocht: Stichting Hoogvliegers

Epoch

New member
Beste vlieger,

Vliegen is fantastisch leuk, dat hoeven we u niet te vertellen. Een jongens (en ook meisjes) droom van velen en u bent er in ieder geval in geslaagd om die droom te verwezenlijken.
Helaas is zo'n droom niet voor iedereen weggelegd. Heeft u er ooit bij stil gestaan dat er in Nederland behoorlijk veel kinderen chronisch ziek zijn of erger: terminaal? Velen daarvan hebben wel de droom maar niet de mogelijkheid om die te verwezenlijken.
Stichting Hoogvliegers heeft als doelstelling: Vliegen met chronisch en terminaal zieke kinderen, waarbij ze ook in de gelegenheid worden gesteld om zelf te mogen sturen.
Deze kinderen krijgen de unieke kans om voor één dag een echte piloot te zijn!
Hoe? Met uw hulp....... lees snel verder...
Stichting Hoogvliegers bestaat formeel sinds begin oktober 2007 en is in een zeer korte tijd nu al het meest toon aangevende goede doel in de luchtvaart. Om u niet te vervelen met een lang verhaal, kijk gewoon eens rond op deze website.

Wij willen u ook als HoogVLIEGER in ons bestand.



Wat verwachten we dan van u? We HOPEN dat u een aantal keren per jaar een vlucht wil doen met een kindje om deze even een dag niet ZIEK maar PILOOT te laten zijn. Een half uurtje tot 3 kwartier vliegen met een Hoogvliegertje is voor u als vlieger ook interessant omdat u een deel van de kosten kunt declareren* waardoor u goedkoper uw vlieguren kunt maken en tegelijkertijd een kind/gezin erg gelukkig maakt. Een win-win situatie!


* we vergoeden brandstof en afhandelingskosten (bv. landingsgelden)


Dat het leuk is om te doen als vlieger bewijzen de verslagen van Individuele Hoogvliegertjes waarbij de vliegers die deze ervaring al hebben ook aan het woord komen, bekijk ze eens op de website.
Een heus vliegcertificaat na afloop getuigt hiervan en hangt ondertussen al boven bijna 500 bedjes.

WWW.AIRPOOL.NL

Bijzonder trots zijn we op het speciaal voor ons gemaakte Airpool systeem.
Dit systeem maakt het mogelijk om bijna volledig automatisch alle aanvragen te verwerken.
Een ziek kind kan heel eenvoudig aangemeld worden (zelf, door ouders of bv. behandelend specialist) door een klik op 'ik wil een droomvlucht maken'. (lancering op website vindt plaats nadat we voldoende vliegers ingeschreven zijn)
Zodra ze dit doen gaat er een mailing naar alle vliegers op het gekozen vliegveld (hopelijk u dus ook straks).
De vlieger logt in op de website en krijgt inzage in de aanvragen. Per vliegveld of alle aanvragen (eigen keus). Zit er een vlucht bij waarvan u denkt: Dat lijkt me leuk! dan is het middels een paar simpele klikken geregeld.
In het systeem wordt de aanvraag inactief zodra er één vlieger aangeeft de vlucht te willen doen dus dubbel 'boekingen' zijn uitgesloten.
De vlieger neemt ZELF contact op met de familie om een afspraak te maken.
Zodra er een datum is gezet, verwachten we van u dat u dit nog even aangeeft in het systeem (belangrijk!). De medewerkers van de Stichting Hoogvliegers kunnen dan aan de slag gaan door u onder andere een pakket met gadgets voor het Hoogvliegertje te doen toekomen. De vlieger overhandigd de gadgets aan het Hoogvliegertje, het T-shirt wordt gedragen tijdens de vlucht (waar mogelijk) en het vliegcertificaat wordt na afloop door beiden ondertekend en als aandenken mee gegeven.
Ook kunnen er dan nevenaktiviteiten worden geregeld. (zo is het op Groningen bv. mogelijk om de toren te bezoeken, een vlucht op Lelystad betekent ook de mogelijkheid om het Aviodrome te bezoeken etc.. etc..).
De datum terug koppelen in het systeem is dus enorm van belang om uiteindelijk de familie maar vooral het kind een fantastische ervaring te laten genieten inclusief het exclusieve gadgetspakket en toegang tot diverse nevenaktiviteiten!

Dankzij dit systeem kunnen we op een heel eenvoudige wijze zo veel mogelijk kinderen laten vliegen. Kinderen genoeg (helaas), nu nog vliegers..... Wilt u ons helpen en uzelf inschrijven in ons Airpool systeem? En zo op jaarbasis één of enkele vluchtjes doen?

We stellen (onder het positieve toezicht van o.a. het IVW) een ureneis van 150 uur PIC (Pilot In Command) met een PPL-CPL- of ATPL brevet; de trainingsuren tellen niet mee. Maar ook als u minder uren heeft kunt u zich inschrijven. In dat geval zit u wel in het systeem maar nog niet aktief. Eenmaal genoeg ervaring? Update uw profiel en u draait mee.
Ga naar onderstaande webpagina en schrijf u in als vlieger (uw profiel zo volledig mogelijk invullen a.u.b.):

http://hoogvliegers.airpool.nl/

We hopen op zoveel mogelijk vliegers in ons systeem om zo onze doelstelling van 1000 kinderen per jaar een vlucht te kunnen aanbieden, te kunnen waarmaken.
Waarom 1000 vluchten per jaar? Waarom zoveel?
Als u zich bedenkt dat er in Nederland maar liefst 250.000 kinderen zijn die chronisch of terminaal ziek zijn, dan zijn het er eigenlijk nog veel te weinig.
We rekenen op uw support, kinderen die ziek (of erger) zijn verdienen een zorgeloos dagje, nietwaar?

VRAGEN?

Ongetwijfeld zijn er vragen. Vragen over de Stichting? Stel ze gerust door een mailtje te sturen aan daan
Voor vragen over het Airpool systeem, hier de handleiding en mocht er in het Airpool systeem nog iets niet duidelijk zijn, vraag het aan Frank, de maker van deze mooie applicatie.


Dank voor uw aandacht en hopelijk tot ziens?

Met vriendelijke groet:
Stichting Hoogvliegers

NB: we verzoeken u vriendelijk om deze informatie door te geven aan collega piloten. Hoe meer piloten, hoe beter!
 
Last edited:
Jo,

Heb me net opgegeven. tijd en diverse vliegtuigtypes beschikbaar.
Heb voor de stichting Doe een wens al eens wat gedaan. en er is nix mooiers dan die gezichten na de vlucht...

Dus, vliegend NL, geeft u op

K.
 
Helemaal mee eens Kliko, er is inderdaad niks mooiers dan die stralende koppies achterin!

Niet alleen bezorg je die kinderen een fantastische vlucht waarin ze even mogen en kunnen vergeten dat ze ziek zijn, maar zelf heb je ook een hele leuke dag.

Vorig jaar heb ik al eens gevlogen voor de Stichting Hoogvliegers en ik kan het iedereen aanraden. Volgende maand staat de volgende EHRD-editie op de agenda waar we ook zeker weer aan mee gaan doen!!

Dus allemaal opgeven, voor deze prachtige stichting!!

mvg
Ditched
 
Helaas niet genoeg PIC uren op het moment, nog even wachten en meld me dan wel aan!
 
Helaas niet genoeg PIC uren op het moment, nog even wachten en meld me dan wel aan!

Meld je nu vast aan zou ik zeggen, dat willen we graag. Je zit dan in het systeem en dan kun je je uren updaten als je er genoeg hebt, en ga je meteen 'actief' als je voldoende ervaring hebt. Bovendien zit je in de mailing waarin we je van alle zaken op de hoogte houden....

Voor ons handig om te zien wie er in de nabije toekomst beschikbaar komen

-cheers-
 
Het was een fantastische dag trouwens gisteren op Rotjeknor! Ik heb nog nooit zulke blije kinderkoppies bij elkaar gezien. Prachtig weer, goede voorbereiding door de Stichting Hoogvliegers (en alle vrijwilligers!) en een mooie sfeer. Wat wil je nog meer? Volgend jaar ben ik weer van de partij!
 
Last edited:
Had me al aangemeld, maar inderdaad een bijzondere manier van uren maken.

Volgens mij voor iedereen een aanrader.

WS
 
Back
Top