interessant: Surinam Airways 747 wijkt voor tripple seven

PZ-PYV

New member
747 wijkt voor tripple seven

door Vernon Texel

25/07/2008


Paramaribo - Na vijf jaren dienst moet de ‘trots van Surinam Airways, de Boeing 747-300, in april 2009 wijken voor de nieuwere en brandstofzuinigere Boeing 777-200ER (Extended Range). Bedrijfseconomisch is handhaving van het oude brandstofslurpende toestel niet meer verantwoord, omdat de SLM nog met grote moeite zijn brandstofrekening kan voldoen.

Binnenkort wordt met assistentie van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, FAA, en de Boeing-fabrikant het certificeringsproces opgestart om het toestel volgens planning in de lucht te krijgen. “In studie is nu of we het toestel gaan kopen of leasen. Dit besluit moeten we in overleg met de regering nemen”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De aanschafprijs van de tripple 777, met een capaciteit van tussen de 300 en 400 stoelen, is 200 miljoen US dollar.

Geld dat niet voor het rapen ligt. Binnen het luchtvaartbedrijf is een taakgroep ingesteld die samen met de Surinaamse Burgerluchtvaart en Veiligheidsautoriteit (CASAS) dit “groot project moet voorbereiden”. Jessurun deed gisteren op een persconferentie op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) mededelingen hierover.


Hoe willen ze die ooit gaan betalen?:wegkwijt:
 
Wat maakt dat uit hoe ze dat gaan betalen? Als ze naar buiten brengen dat ze een 772 gaan aanschaffen zullen de mogelijkheden reeel zijn.
 
Hmm jammer... Verdwijnt na al die jaren die SLM kist langs de A4... Dit was voor zoveel mensen een markant punt m.b.t. Schiphol :p:
 
1 vliegtuig is zowiezo niet rendabel. Dat ding staat vaker aan de grond dan in de lucht.

Inplaats van dat ze nou eerst hun regionale routes gaan versterken. Vervang die MD-80 en ga het Caraibisch gebied uitpluizen. Zo trek je niet alleen mensen van Suriname naar andere gebieden in Zuid- of Noord Amerika, maar haal je ook meer toeristen naar je land.
 
jah inderdaad
die kist staat bijna altijd op schiphol en vliegt één keer per (ofzoiets) naar suriname.
wat wil je dan met zo'n peperdure 772
 
Dat was inderdaad meer het punt wat ik wilde maken. Op dit moment vliegen ze 3 x per week heen en weer tussen Paramaribo. De rest van de tijd staat de kist langs de A4...niet heel efficient
 
Het feit dat die kist de rest van de tijd stil staat heeft verder niks te maken met of ze nou wel of niet meer willen vliegen.
Er is simpelweg onvoldoende draagvlak om meer vluchten per week te maken...
Geloof mij, als de SLM (of welke maatschappij dan ook) meer vluchten zou kunnen maken, dan zouden ze dat zeker doen.
 
Welke kist zou SLM van Arke moeten Leasen dan?...
Ik geloof wel dat SLM haar 747 een paar keer aan ArkeFly heeft "geleend"...
 
Back
Top