welke opleiding ? :S

Jongens, no offence, maar ik denk dat je NIET met alleen een VMBO of MBO aan een opleiding tot verkeersvlieger moet beginnen. De scholen nemen je misschien aan, maar het gaat om de baan die je later moet vinden. Je beperkt je veel te veel als je alleen met een MBO aankomt.

Hoe de markt er over een paar jaar uitziet is nu niet te zeggen, maar er zijn tekenen dat het misschien niet al te best zal zijn op de korte termijn. Je moet dan zorgen dat jij wel bovenaan de stapel komt te liggen bij de maatschappijen. Je onderscheiden omdat je een VWO of HBO/WO hebt, kan dan helpen.

Helemaal mee eens.
Ze zullen ook vragen waarom je VMBO gedaan hebt, terwijl je kennelijk een hoger niveau had en wist dat je piloot wilde worden. In jouw geval zou ik HAVO doen, dan een HBO opleiding om wat achter de hand te hebben en dan (als alles goed gegaan is en je een diploma op zak hebt) een vliegopleiding.
Succes.
En ga vast zweefvliegen.

Een maatschappij zal tijdens de sollicitatie niet heel erg letten op je vooropleiding. Wat het belangrijkste is, is hoe je gepresteerd hebt tijdens de vliegopleiding.

Jongens, lees nou even terug, voordat je gaat posten.
 
Back
Top