Hand voet oog coördinatie

Jotham

New member
beste mensen
ik heb 2 dagen geleden PO1 gedaan alleen ik ben gezakt op de slt.
nu moet ik voor de volgende keer ook hogere cijfers halen voor de hand voet oog coördinatie.....
is er iemand die een programma weet om dat te oefenen.
of zijn er nog andere manieren om dat te oefenen????
Gr
 
Volgens mij kan je dat niet zelf oefenen :s Ik heb het ontwikkeld met zweefvliegen (7/7 voor control op COMPASS)
 
Ga gewoon een sport doen, tennis, tafeltennis? Ik denk dat je je hand oog voet coordinatie er goed mee traint.
 
wat een hele goede training is om hand voet oog coördinatie te trainen is voor een deel gamen maar daar kom je nou ook weer niet heel ver mee, maar drummen is een hele goede oplossing daarmee leer je je lichaam heel goed te beheersen.

Een drumstel kopen is daarintegen wel weer een hele stap.
 
Drummen? Sporten? :confused:

De oefeningen tijdens de selectie moeten in een bepaalde mate simuleren wat je met vliegen gaat meemaken, zoals de kist op centerline houden tijdens take off en landing, grab angle verwijderen met crosswind landing en engine failures op meermotorige vliegtuigen. En in minder mate de invloed van de prop corrigeren tijdens de klim van een éénmotorig kistje.

Wil je daar goed in oefenen dan moet je toch echt ergens naar kijken wat daar zoveel mogelijk mee te maken heeft en moet je toch echt aan een simulator denken. Of je schaft bij de Luchtvaarthobbyshop een paar pedalen aan om je Flightsim thuis uit te breiden, of je neemt een (of meerdere) sessie(s) bij bijvoorbeeld IST Flighttraining in Alphen a/d Rijn. Zij hebben een simpele, instrument only, fixed twin simulator waarbij je dus dmv engine failures die voet coördinatie goed kan oefenen en meteen ook andere instrument skills kan meepikken. Ze zijn gespecialiseerd in het voorbereiden op selecties en gradings, de instructie zal je echt helpen en dan niet alleen met betrekking tot de hand-voet-oog coördinatie.

Met drummen reageer je niet op random visuele veranderingen en je voert ook geen roll input in met je handen die tevens invloed heeft. Tafeltennis? Please...
 
heeft iemand dan ervaring met ist flighttraining in Alphen a/d Rijn??
Ja, ik. Vroeger veel getrained, onder andere voor de Chieftain rating die ik ging halen naar m'n B3 IR (CPL) en daarna voor de KLC grading op de A310 bij de KLS. Na mijn 6 jaar wachtlijst moest ik zelfs voor een tweede keer een soort herhalingsgrading doen (lang verhaal) voor KLC, dit moest van KLC gebeuren bij IST.

Er wordt meestal instructie gegeven door airline vliegers, ze weten van de meeste gradings en selecties wat je kan verwachten. Als je op een economische manier wil oefenen op het twin, instrument en high performance verhaal (hij heeft ook single engine sim) kan je dat echt goed doen daar. Psycho en interview dus voorbereiden bij Schellinger, grading, instrument skills of algemene vlieg coördinatie dus bij IST. Je kan meer info en prijzen vinden op www.istflighttraining.nl > Flight Simulator Training.
 
IST is enorm goed. ik snap niet dat ze niet meer bekendheid hebben. Er staat een enorme banner van ze op Airwork.
Hele mooie (volledig gecertificeerde) sims (dat zie je niet veel meer) en zoals Nosig al zegt een heel hoog niveau van instructie. Als je een grading moet doen voor KLM, Ryanair, Lufthansa etc of een selectie moet doen voor een Luchtvaartschool of de Luchtmacht, dan zou ik daar heen gaan. Ze kennen de selectie procedures voor bijna alle maatschappijen, scholen en de luchtmacht en hebben voor alles een bijpassende sim.
Dat soort dingen kan je niet zelf op een PC oefenen, daar moet je iemand bij hebben zitten die er verstand van heeft en je in de gaten houdt en je een fatsoenlijke debriefing geeft. Ik weet in Nederland geen ander bedrijf waar dat zo goed kan als bij IST.
 
tot zij zeggen dat je klaar bent. Ze zijn heel eerlijk. Als je dr klaar voor bent, zullen ze je niet verder laten oefenen om maar geld te verdienen.
 
Jawel.
Hoe graag wil je het halen en hoeveel wil je investeren in de rest van je leven?
Bel ze nou eerst maar ens op, dan weet je meer en kan je inschatten of het echt duur is.

Ik vlieg met collega's die niet goed meer horen omdat een noise cancelling headset zo duur is.
 
Overload said:
Ik vlieg met collega's die niet goed meer horen omdat een noise cancelling headset zo duur is.

Ongelofelijk hé? Ik zal overigens de inkopper betreffende deze quote en FR maar niet zeggen ;).

Check deze gast:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NIrUWbioj0I[/youtube]

Drummen is zeker wel goed voor je 'Hand-oog-voet-combinatie'!

Overigens is gamen ook een goede manier om te oefenen, goed excuus om veel Counterstrike en Unreal Tournament te spelen :D.
 
Back
Top