Lonfuctie test

F

Flying Blue

Guest
hey,

Over een paar weken heb ik de medische keuring. Nu heb ik een HEEEEEEL lichte variant van asma. Bij de dokter bleek dat mijn longfunctie test iets onder gemiddeld is. De docter heeft mij vervolgens medicijnen gegeven en we zie verbetering. Telt de longfunctietest test net zo zwaar als bij de luchtmacht?? Weet iemand wat je moet halen bij die test?? En zou ik ondervoorbehoud van verdere verbeteringen kunnen worden aangenomen. :eek!:
 
Gewoon even bellen en naar de arts vragen.
Acht de kans klein dat hier een dokter rondhangt.

Idd, met medische vragen kan je beter even bellen naar een keuringscentrum, die kunnen je altijd precies vertellen hoe het zit.

Je kan natuurlijk altijd even in de JAR-FCL regelementen kijken voor de eisen.
 
Toen ik mijn initiële keuring deed was mijn longfunctie test ook niet goed. Ik moest toen naar het ziekenhuis om het verder te onderzoeken. Daar werd niets aan mijn longen gevonden en het lag aan mijn techniek van ademhalen en praten. (Zelfs dat doe ik dus onder de maat!! :grijns: ) Als een specialist zegt dat alles goed is met je longen, neemt het keuringsinstituut dat over. Dat is mijn ervaring althans.

Grtz Mike5
 
Oke want tijdens mijn medische zat ik op 69 terwijl mijn longinhoud 120 procent was. Ik heb het daarna nog een paar keer geprobeert maar dat werd natuurlijk steeds minder. Ik had destijds wel een wat slechte conditie geef ik eerlijk toe. Ik zit er nu alleen mee in me maag, straks kom ik de volgende keer er niet door heen en zit ik met een flinke lening. De dokter hoorde niets aan mijn ademhaling ofzo.

Het zal denk ik de manier van uitblazen geweest zijn. Begreep het op het begin niet goed!

Groetjes
 
Ik zit er nu alleen mee in me maag, straks kom ik de volgende keer er niet door heen en zit ik met een flinke lening. De dokter hoorde niets aan mijn ademhaling ofzo.


is het niet zo dat de eisen voor de initiële keuring hoger zijn (net als voor bijv. het gehoor). Hierboven staat een link waar je het vast wel kan vinden :)

groeten
 
is het niet zo dat de eisen voor de initiële keuring hoger zijn (net als voor bijv. het gehoor). Hierboven staat een link waar je het vast wel kan vinden :)

groeten

Jawel; de initiele keuring is stukken strenger dan de herkeuringen. Als je de eerste haalt moet er wel heel wat veranderen (ziekte/ongeluk etc) om het vervolgens niet meer te halen.
 
Ik had hetzelfde probleem ik haalde 68 maar dit was niet voldoende. De mevrouw van het keuringsinstituut deed steeds voor hoe je het moest doen maar snapte er eigenlijk niks van :p. Iedere keer zij ze: "Tsja, dat gaat niet goed, oefen nog maar even door". Uiteindelijk 68 en ik heb de dokter er helemaal niet meer over gehoord. Dit kwam mocht het niet duidelijk zijn doordat mijn techniek verkeerd was.
 
Last edited:
Hmm, ben laatst ook nog gekeurd, inclusief de peakflow. Kwam alleen steeds net niet bij de 11 geloof ik? Nog een paar keer geprobeerd, maar mijn techniek was schijnbaar verkeerd. Niks meer van gehoord.

Groeten,
FF
 
Back
Top