Mezelf voorstellen + vraag

Martens

New member
Beste airworkforummers,

Ik zal me allereerst even voorstellen, maar voordat ik dat doe, wil ik even mijn complimenten geven over deze site :). Het is nuttige website waar je overal wel wat over vindt mbt een carrière in de luchtvaart. Well done moderators!

Ik heb een hele levensweg achter me liggen en nog een grote voor me te liggen. Well, ik ben Michel, ben 35 jaar (bijna 36) en woon in Los Angeles, CA. Op dit moment ben ik trouwens in Hilversum, Nederland in verband met huwelijk, waar ik later op terug kom. In 1990 ben ik begonnen met medicijnen (heet nu geneeskunde in Nederland) aan de universiteit van Leiden in het LUMC. Hier heb ik 6 jaar keihard gestudeerd en na 6 jaar kon ik mijzelf basisarts noemen. In de jaren dat ik gestudeerd heb in Leiden heb ik een ontzettend internationaal gevoel gekregen. Ik heb ongeveer 5 of 6 keer via de universiteit naar het buitenland gegaan en heb mijn bachelor scriptie ook in Amerika gedaan ivm de geavanceerdere technologie en wetenschap daar. Enfin, ik heb ook coschappen gelopen voor Artsen zonder Grenzen en dat is de mooiste en ontroerendste ervaring die ik in mijn leven heb mogen meemaken. Ik ben nu trouwens ook bezig met een project op te zettend in Afrika wat over denk ik een jaar van start zal gaan. After my graduation, heb ik ook het USMLE afgelegd. Ofwel het officiële amerikaans artsexamen. Dit heb ik met succes afgelegd en ik was bevoegd om mijn opleidingen tot specialist te vervolgen in Amerika. Ik had tijdens de voorbereidingen van het USMLE al een functie kunnen bekleden als AGNIO bij de kindergeneeskunde (AGNIO staat voor Arts Geneeskunde Niet In Opleiding tot speicalist). Datzelfde jaar heb ik me ook opgegeven voor de greencard lottery en het geluk lag aan mijn kant en ik vertrok naar Amerika. Mijn opleiding tot specialist (kinderarts trouwens) heb ik gedaan in Chicago en Houston. Ik ben heel actief gebleven in onderzoek en heb ook wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in tijdschriften. Ik heb ook een lieflijk kinder geholpen die leukemie had en haar vader mishandelde haar. Dat was op de Dr. Phil show. Heb dan wel geholpen ná de uitzending. Hij woont niet ver van ons vandaan en ik spreek hem wel zo af en toe (Dr. Phil he). Afijn, ik ben nu ongeveer al 4 jaar kinderarts en ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Je zult je vast afvragen, wat een wetenschapsgoeroe op een Nederlands pilotenforum zoekt, dat zal ik je nu vertellen ;). Mijn vriendin (in januari stappen we in het huwelijksbootje) is piloot. Grappig he :). Ze werkt als co-piloot bij Delta airlines op de 737NG. We hebben het er zo even gehad en we willen een eigen privévliegtuig kopen, single-engine dat wel. Ook wil ik dan mijn brevetten halen. Judie (mijn vriendin) heeft haar opleiding gedaan bij NAC in Naples, FL. Dat ligt hier niet om de hoek en daarom wil ik naar alternatieven kijken. Ik heb bijvoorbeeld AAA (Anglo American Aviation) gezien in San Diego. Is relatief gezien wel dichtbij. Ik heb ook Flycfa gezien en California Flight School Pilot Training.

Ik wil just een FAA PPL(A) SEP license. MEP is ook wel gewenst, altijd handig. Heeft iemand ervaring met scholen in de omgeving van Los Angeles en weet iemand misschien een adresje waar je privévliegtuigen kunt kopen? Geld is absoluut geen probleem, dus over de financiën hoeft niet bijgekletst te worden.

Met vriendelijke groet,

Michel
 
Hey buddy,

Welkom op het forum. Liep 2 jaar geleden ook een Nederlandse arts tegen het lijf die aan de oost kust woonachtig is. Lange blonde gozer, eerste letter C...

Aangezien het je enkel om een PPL gaat (zowieso trouwens in de VS), maakt je school echt geen bal uit. Ik stel voor, dat je beetje buiten LA gaat kijken, want vliegscholen op LAX zullen rete duur zijn, plus dat het geen prettige omgeving is om te beginnen met vliegen.

Is je vriendin in de laatste aanname golf aangenomen bij DAL? recentelijk dus? van harte. Zowieso als de CFI/CFII van je vriendin nog geldig is kunnen jullie ook gewoon een goedkoop kistje huren en kun je het kunstje van je vriendin leren.

FD
 
Hallo FD,

Nee, die lange blonde gozer zal ik vast niet kennen. Ken wel een mooie blonde Nederlandse dame die werkzaam is in Boston als arts.

Wat betreft mijn vriendin. Ze werkt nu ongeveer 4 jaar bij Delta Airlines. Daarvoor heeft ze bij een vrachtboer gevlogen en instructie gegeven. De papieren zijn naar mijn weten verlopen, maar dat moet ik even aan haar vragen. Ben nu namelijk in Nederland, wat huwelijkszaken aan het regelen. En zij in Amerika met haar familie. Spannend allemaal. We hebben een ontzettende mooie locatie gevonden om te trouwen in Nieuw-Zeeland. Heb er ontzettend veel zin in :).

Wat betreft de site Folberts. Hartstikke bedankt. Ik zal er de komende dagen even voor gaan zitten.
 
Nieuw Zeeland is een erg goede keus, and congrats on ur engagement by the way.

FD
 
Last edited:
Back
Top